Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, gerek kamuda, gerekse özel sektörde örgütlenmenin önünün açılmasını isteyerek "Hedefimiz 1.5 milyon üye yapmak" dedi.
Demiryol-İş Sendikası Adana Şubesi 10'ncu Olağan Genel Kurulu Büyük Sürmeli Oteli'nde gerçekleştirildi. Genel Kurula Demiryol-İş ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TCDD 6. Bölge Müdürü Mustafa Çopur, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve diğer illerden gelen şube başkanları katıldı.
Demiryol-İş Sendikası ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, burada yaptığı konuşmada yaklaşan genel seçime ve çalışma hayatındaki sıkıntılar ile beklentilere değindi. Türkiye'nin her yerinde örgütlenme sıkıntısını yaşadıklarını belirten Genel Başkan Ergün Atalay, "Bu yıl G-20 zirvesi Türkiye'de yapılacak ev sahibi Sayın Başbakan, yine B-20 zirvesi yapılacak ev sahibi ise TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, ardından L-20 zirvesi gerçekleşecek çalışanları ilgilendiren bu zirvenin ev sahipliğini ise Türk-İş adına ben yapacağım. Sigortalı çalışan sayısı Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye'nin birçok yerinde eylem var neden biliyor musunuz? Örgütlendikleri için işten çıkartılıyor arkadaşlarımız. Hepimize büyük görevler düşmekte kamuda olsun, özel sektörde olsun örgütlenmenin önü açılmalı. Hedefimiz 1.5 milyon Türk-İş üyesi" diye konuştu.
'PARTİLERDE İŞÇİ KÖKENLİ ADAY YOK'
Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, 7 Haziran genel seçimlerinde isteyen kişinin, istediği partiye oy vermesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Seçimlerinde siyasal partiler, ülke ve çalışma hayatıyla ilgili görüşlerini ve çözüm önerilerini, seçim döneminde kamuoyu ile paylaşacaktır. Halkımız, yaşadığı hayat gerçekliği ve engin sağduyusuyla bunları değerlendirecek ve kararını verecektir. Seçim sürecinin demokratik olgunluk içinde sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Ülkemizde 14 milyon sigortalı işçi, 6,5 milyon işçi emeklisi, dul ve yetimi, 3,1 milyon işsiz, kayıt dışı istihdam edilen 3,4 milyon ücretli bulunmaktadır. Üzüntüyle belirtmek gerekir ki, aileleriyle birlikte toplumda önemli ağırlığı bulunan işçilerin ve sendikacıların TBMM'de yeterli sayıda temsil edilme imkanı bulamaması hayal kırıklığına yol açmıştır."
'BU YASA İŞÇİNİN LEHİNE OLMUŞTUR'
TBMM'de görüşülen "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" kabul edilerek yasalaştığını ifade eden Atalay, söyle devam etti:
Çalışma hayatına ilişkin yapılan ve kabul edilen düzenlemelerin büyük bir bölümü genel kurulda, Konfederasyonumuzun savunduğu görüş ve talepleri dikkate alınarak, TBMM'de grubu bulunan siyasal partilerin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın olumlu yaklaşımı ve katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Bunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz sendikacılar kolay, kolay teşekkür etmeyiz. Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun 05 Şubat 2015 günlü toplantısında alınan "özellikle kıdem tazminatı ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması konularında dikkat çekmek ve kazanılmış hakların korunmasında ve geliştirilmesinde kararlığımızı göstermek amacıyla" kararına göre, 8 ilde yapılan kitlesel basın toplantıları, hedeflenen sonucun alınmasında etkili olmuştur. Tüm teşkilatımızın katkı ve katılımları ile Yönetim Kurulu'nun girişimleri olumlu sonuçlanmıştır. Birlik ve dayanışma içinde verilen mücadele önümüzdeki günlere olumlu yansıyacak ve yol gösterici olacaktır."
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını söyledi. Belediye Başkanı olarak Türk-İş'i her zaman kendisine yakın bulduğunu söyleyen Sözlü, "En yakın zamanda belediye de örgütlenmeniz için gerekli imkanı sağlayacağım" dedi. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Türk-iş Başkanı Atalay Örgütlenme Özgürlüğü İstedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?