Gazetenin 50. sayısı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü manşeti ile yayınlandı. Nurhan Uslu'nun haberinden, 1 Mayıs alanında kültür- sanat emekçilerinin buluşmasını ve verdikleri mesajları okuyabilirsiniz.
Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu, bu ayki yazısında, Nisan ayı boyunca katıldığı tiyatro festivallerinde yaşadığı keyifli süreçleri anlatırken, bir taraftan da Aydın Belediye Tiyatrosu'ndan gelen can sıkıcı bir haberi köşesine taşıyor.
Tamer Levent, "Tiyatro ve Biz" adlı köşesinde "Tiyatro Kültürü ve Festivaller" başlığıyla ülke tiyatrosuna can veren festivallerin değerlendirmesini yapıyor. Tiyatro Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülşah Özdemir Koryürek, "Çürüyen Bir Şeyler Var Danimarka Krallığı'nda!" adı yazısında Rumeli Hisarı Açıkhava Tiyatrosu'na yapılan Camii inşaatını konu ediniyor. Halit Karaata, "Gül Gül Öldük!" adlı yazısında gülmek ve güldürmek eylemlerinin sosyolojik ve psikolojik anlatımını yaparken gülümsetmeyi de ihmal etmiyor. Yaşam Kaya bu ayki köşesinde tiyatronun, sahne tasarımında, çağdaş sanatla kurduğu bağı analiz ediyor. Hasan Çakmak, Paris gezisinin sanat alanına giren bölümünü "Her Zerresinde Sanatı İçinize Çekebilirsini" adlı yazısı ile okuyucularıyla paylaşıyor. Serkan Fırtına, çağdaş seyircinin tiyatro izleme kültürü üzerine analizlerini "Tiyatro ve Seyirci İlişkisi Üzerine" adlı yazısına konu ediniyor. Nilbanu Engindeniz, bu ay, Fin Kültür Derneği ve Alanya Belediye Tiyatro Müdürlüğü'nün işbirliği ile sahneye taşıdığı "Karlar Kraliçesi" adlı oyununu Tiyatro Gazetesi'nin sayfalarına taşıyor.
Festival mevsimi devam ediyor;
Tiyatro Gazetesi'nin bu sayısının yazı ve haberlerini ağırlıklı olarak festivaller oluşturuyor: Dr. Rasim Aşın, Nurkut İlhan ve Metin Güler yazılarında, Menemen 7. İnadına Tiyatro Festivali'nin ardından gözlemlerini paylaşıyorlar. Sinan Küçüköz, Denizli 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ni; Cem Düzova, 14. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği'ni; Müfit Semih Baylan, 16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ni; Aybüke Eryiğit, Liselerarası Tiyatro Festivalleri'ni yazarken, Hayati Özen ise, Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne konuk olan Üsküp Türk Tiyatrosu'nun müdürü Atilla Kilinçe ile yaptığı söyleşiyi sayfasına taşıyor.Batmam ,Manisa ,Konya, Giresun ,Bulancak, Bozcaada,Görmesende olur ve İbbşt, 31 Gençlik tiyatro şenliği haberleri Tiyatro Gazetesi sayfalarında yer almaktadır.
Oyun tanıtımları ve kritik yazıları;
Mehmet Tekkanat, Mersin'deki tiyatro çalışmalarından oluşturduğu yazılarında, bu ay, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Topluluğu'nun "Kayıp Hayatlar" adlı oyununu ve Mersin Barosu Tiyatro Topluluğu'nun "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı oyununu kaleme alıyor. Ertan Aksu, Tiyatro Cümbüş'ü Muhabbet'in "Dokuz Canlı" adlı oyununu değerlendirmesini yaparken, Şirin İnci İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun "Hayal-i Temsil" adlı oyunuyla ilgili yorumlarını okuyucuları ile paylaşıyor.
Söyleşi konukları;
Tiyatro Gazetesi'nin bu ayki söyleşi konukları ise; Hayati Özen'in çocuk tiyatrosu yazarlığını konuştuğu Gülten Karlı, Tuğba Ilmaz'ın "Öteki Vagon" adlı oyunu konuştuğu, oyunun yönetmeni ve İstanbul Şehir Tiyatrosu oyuncusu, Arda Alpkıray ve Zehra Çam'ın sanat hayatı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiği Arif Pişkin.
Tiyatro Gazetesi'nin en önemli söyleşi serisi olan Eren Aysan'ın Cengiz Korucu ile gerçekleştirdiği " Devlet Tiyatroları'nın Dünü, Bugünü ve Yarını Yarını Üzerine Söyleşi" adlı röportaj dizisi 13. sayısı ile devam ediyor.
Son Dakika › Güncel › Tiyatro Gazetesi'nin 50. Sayısı Yayınlandı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?