Devlet politikası haline gelen "2023, 500 milyar dolar ihracat" hedefinin mimarı olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları için 'TİMAKADEMİ2023' çalışmalarını başlatıyor. Projenin sınaî mülkiyet hakları çözüm ortağı Destek Patent olacak.
Destek Patent, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefleri doğrultusunda ihracatçılara patent ve inovasyonun önemi ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme seminerleri gerçekleştirecek.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), '2023, 500 milyar dolar ihracat' hedefine ulaşmak için firmaların strateji, vizyon ve hedeflerini kurgulamaları amacıyla hayata geçirilen "TİMAKADEMİ2023" projesi, düzenlenen imza töreni ile çalışmalarına başladı. Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, sınaî mülkiyet hakları çözüm ortağı olarak projeye imza attı.
Projeye Destek Patent ile birlikte, finansman çözüm ortağı olarak HSBC Türkiye, iletişim çözüm ortağı olarak Vodafone Türkiye, medya çözüm ortakları olarak ise Turkishtime ve Global Connection destek veriyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling katıldı.
Türkiye'nin 2023 hedefinin sadece politika yapıcıların takip ettiği bir masa başı projesi olmadığına, şirketlere de katma değer sunan, ciddi ekonomik geri dönüşler sağlayan bir stratejik plan olduğuna inanan TİM, genel ve sektörel ihracatın yanı sıra, farklı sektörlerden ihracatçı firmaların da kendi özel hedeflerini kurgulamaları ve bu yeni duruma göre strateji belirlemelerini isteyecek. TİM, bu çerçevede "TİMAKADEMİ2023" adıyla bir dizi eğitim semineri verilmesini sağlayacak.
Programlar tamamlandığında, toplumun geniş bir kesimi tarafından benimsenen ihracat hedefi ile bir yandan sektör temsilcileri, üstlendikleri ihracat hedeflerini yakından takip ederken; sektöre mensup ihracatçı firmalar da kendi stratejik yol planlarını hazırlayarak planlamalarını buna göre gerçekleştirecek.
İhracatçılara inovasyon bilinci aşılanacak
Destek Patent, "TİMAKADEMİ2023" kapsamında ihracatçılara patentli ürün ve inovasyon hakkında eğitimler verecek. Eğitimler 2013 yılında yapılacak ve Türkiye'deki 60 ihracatçı birliğini, 26 ihracatçı sektörün temsilcilerini kapsayacak şekilde, 13 İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin organizasyonu ile yapılacak.
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz imza töreninden sonra TİM üyesi sektör temsilcilerine patent tescili, Ar-Ge ve inovasyon konularında işbirliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Yamankaradeniz, Türkiye ekonomisinin en güçlü yönü olan ihracatın artırılması ve 2023 yılında 500 milyar dolar seviyesine çıkarılmasının ancak inovasyonla artı değer katılan marka ve ürünlerle gerçekleşebileceğini vurguladı. Yamankaradeniz, Destek Patent'in Türkiye'de 30 yıldır hizmet veren, marka tescili, patent koruması alanında lider bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Destek Patent'in engin tecrübesi ve bilgi birikimi ihracatçıların 2023 hedefine ulaşmasında önemli bir adım olacaktır" dedi.
10 yılda büyük değişim yaşanacak
Organizasyonun imza töreninde konuşan ve 'TİMAKADEMİ2023'e yönelik hedef ve beklentilerini aktaran TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye'nin 2023, 500 milyar dolar ihracat hedefinin sürecini hatırlattı. Bu çerçevede "Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planını"nın oluşturulduğunu kaydeden Büyükekşi, her kesim tarafından benimsenen hedeflerinin 'Devlet Belgesi' niteliğini kazandığının altını çizdi.
Büyükekşi, "2023 Stratejisini şirket düzeyine indirgemek amacıyla "TİM Akademi 2023"ün startını veriyoruz. TİM Akademi2023'de neler yapacağız? 26 ihracatçı sektöre mensup üretici firmalara yönelik stratejik oyun planı oluşturarak, haritalama ve uygulama çalışmasını içeren eğitim, konferans, bilgilendirme seminerleri ve toplantılar düzenleyeceğiz. Şirket eylem planları ve uygulamaları hakkında şirketlere yol haritası çizilecek. Bildiğiniz gibi önümüzdeki 10 yıl altın değerinde, çok çok önemli. Bu 10 yılda büyük atılım yapmamıza ihtiyaç var. 500 milyar dolar hedefine ulaşmak için ihracatımızı senelik ortalama yüzde 12 artırarak, bugünkü rakamın 3 katına yükseltmemiz gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yılda büyük bir değişim geçireceğiz. 2023'e giderken şirketlerimizin önü açık. Değişimi tasarlamak için 'TİM Akademi' hazır. Değişim için biz hazırız. Türkiye hazır" şeklinde konuştu.
Son Dakika › Güncel › TİM ile Destek Patent'ten İhracatçıya İnovasyon Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?