Araştırma ve inovasyon çalışmaları bulunan İTÜ, yeni açılan "THY Ar-Ge ofisi" ile öğrencilerini "Havacılık Sektörüne" hazırlıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan protokol ile birlikte Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi (UUBF) bünyesinde THY Ar-Ge Ofisi kuruldu. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Metin Orhan Kaya, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir ve THY Teknik A.Ş. Ar-Ge Müdürü Dr. Güven Pado'nun katılımı ile açılışı yapılan Ar-Ge ofisinde THY ile İTÜ UUBF arasında yürütülecek çeşitli projeler hayata geçirilecek.
İTÜ'lü öğrenciler Ar-Ge ofisinde belirli aralıklarla düzenlenecek seminerlerde, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek havacılık sektöründeki yenilikçi düşünceleri ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı elde edecekler. Öğrenciler anlaşma çerçevesinde hem "İTÜ'nün teknik altyapısına hem de THY'nin dokümanlarına ulaşabilecekler.
Öğrenciler, Ar-Ge projesi nasıl alınır? Nasıl yürütülür? Nasıl sonuca ulaştırılır? Sektörün ihtiyaçları nedir? Bu ihtiyaçların ne şekilde karşılanması gerekir?" sorularına cevap bulmuş, havacılık genel kültürü oluşmuş, bu konularda çalışmış, hatta bundan bir maddi kazanç sağlamış donanımlı bir eleman olarak sektöre kazandırılmış olacaklar.
OFİS'TE 8 İSTASYON YER ALIYOR
THY'den gelen talep üzerine kullanıma açılan Ar-Ge Ofisi'nde öğrenciler hali hazırda çalışmalarına başlamışlar. Ofis'te çalışır durumda 8 istasyon yer alıyor ve projenin içeriğine göre farklı fakültelerden de başvuruda bulunan öğrenciler oluyor. Uçak ve Uzay Bilimleri fakültesinin yanı sıra Elektrik-Elektronik Fakültesi, Kimya Metalürji Fakültesi gibi diğer fakültelerin öğrencileri de projelerde yer alabiliyor ve bu sayede disiplinler arası bir çalışma yürütülüyor.
İTÜ-THY Ar-Ge Ofisinin kar gütme amacı gütmeden tamamen akademik heveslerle kurulduğunu belirten Ofis Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Özge Özdemir, buradaki çalışmaların ürün geliştirmenin ötesinde tamamen Ar-Ge'ye yönelik bilimsel çalışmalar olduğunun altını çizdi. Ofis'in çalışmaları kapsamında lisans öğrencilerinin bitirme projelerini, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise çalışmalarını burada haftanın belirli gün ve saatlerinde sürdürebileceklerini dile getiren Özdemir, geliştirilecek projelerde uçaklarda kullanılan sistemlerin Türkiye'de üretilmesi, bu ürünlerin havacılık sektörüne kazandırılması ve gelecekte üretilecek kendi uçaklarımızda kullanılmasının amaçlandığını söyledi. - İstanbul/ Şişli
Son Dakika › Güncel › 'Thy Ar-Ge Ofisi' İTÜ'de Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?