Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) 2017 Yılı Kasım ayı Olağan Genel Kurul toplantısında, kurumun 2018 yılı yatırım programında toplam değeri 412 milyon 843 bin TL olan 97 adet projenin yer aldığı açıklanhdı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantı, alınan yoklama sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
TESKİ Genel Kurul Toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin idari ve teknik personeli katıldı.
TESKİ Genel Kurul toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "TESKİ'nin 11 ilçemizde tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlarını değerlendireceğiz. TESKİ kurulduğu günden bu yana Tekirdağ'a farklı bir çehre kazandırmıştır" dedi.
97 Projenin bütçesi 412 milyon TL
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa açılış konuşmasını yaparak, 2017 Yılı Mayıs Ayı Genel Kurul toplantısından bugüne TESKİ'nin yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Genel Müdür Başa, "Hizmet içi eğitimlerle personelimize değer katıyoruz. Stratejik yönetim uygulamalarımıza devam ediyoruz. Kamu Hizmet Envanteri Tabloları ve Kamu Hizmet Standartları Tabloları oluşturularak Kurumumuzda verilen tüm hizmetler için hizmet standartları belirlenmiştir. TESKİ'nin 2018 yılı yatırım programı hazırlandı. 2018 Yılı yatırım programında toplam değeri 412 milyon 843 bin TL olan 97 adet proje yer almaktadır. TESKİ'nin kamu kurumlarına olan yapılandırılmış borçları dışında faaliyetleri ile ilgili piyasa ya da yüklenicilere birikmiş borcu bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri 7/24 Alo 185 Çağrı Merkezi ve sosyal medya üzerinden takip ediliyor. İş sağlığı ve güvenliğine oldukça önem veriyoruz ve bunun için eğitimler düzenliyoruz. TESKİ'nin bugüne kadar hiçbir ihalesi iptal edilmedi. Bu disiplinli çalışmanın göstergesidir" dedi.
"Usulsüz su kullanımıyla mücadele ediyoruz, kayıp kaçak oranlarımızı azaltıyoruz"
Genel müdür Şafak Başa, "TESKİ kurulduğu günden bugüne toplam 37 adet altyapı yatırımını tamamladı ve hizmete aldı. Şu anda 20 adet devam eden altyapı yatırımımız mevcut. Sözleşme aşamasında 1 adet işimiz mevcuttur. TESKİ projelerini kendi bünyesinde hazırlıyor. Hizmet alımı bir desteğe ihtiyaç duymuyor. Uzman bir teknik ekibe sahibiz. Kalifiyeli mühendislerimiz var. TESKİ SCADA ile suyu uzaktan kontrol edebiliyor. Ayrıca Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kurulumunu tamamladık. CBS sayesinde tüm yer altı hatlarına hakim olarak içme suyu, atıksu ve yağmur suyu hatlarının nereden nasıl geçtiği izlenebilecek. Son olarak abone işleri ile entegre edilerek SCADA, CBS ve Abone İşleri tek bir noktadan yönetilebilecektir. İçme suyu arıtma kapasitemizi arttırıyoruz. Yeni içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz, mevcut ve ihtiyaç duyulanları da revize ediyoruz. Amacımız halkımıza sağlıklı içme suyu temin etmek. Atıksu arıtma kapasitemizi de arttırıyoruz. Yaptığımız tüm yatırımlar halkımız ve çevre için. Kurulduğumuzda günde 5 bin metreküp atıksu arıtılırken, yılsonu hedefimiz günde 190 bin metreküp su arıtmaktır" ifadelerini kulandı.
"Güneş enerjisi santrali kurduk"
TESKİ'nin elektrik kesintisi sebebiyle yaşanan su kesintilerinin önüne geçtiğini de vurgulayan dr. Başa, "Bu kapsamda 1. ve 2. etap olmak üzere toplam 47 adet yüksek kapasiteli jeneratör alımı gerçekleştirildi. Jeneratörler Çorlu başta olmak üzere nüfusu yoğun ilçelere kuruldu. Bu sayede uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinden TESKİ tesisleri etkilenmemektedir. Buna bağlı olarak da vatandaşlar da susuz kalmamaktadır. TESKİ olarak Tekirdağ'da ilk Güneş Enerjisi Santralini (GES) kurduk. Kurumumuzun elektrik tüketim maliyeti düşecektir, hem de yılda 56,5 ton karbondioksit salınımına engel olunacaktır. Bununla birlikte yılda 4 bin 700 ağaç kurtarılmış olacaktır. TESKİ düzenli olarak içme suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlıyor. İçme suyu alanında yaptığı altyapı yatırımları sayesinde içme suyu kalitemizi oldukça arttırdık. TESKİ'nin abonelerine temin ettiği suyun kalitesi, resmi verilere göre Türkiye genelinde ilk 3 sırada yer aldı. TESKİ bugüne tam bin 800 kilometre altyapı imalatı yaptı. Bunun 780 kilometresi içme suyu, 920 kilometresi atıksu, 100 kilometresi de yağmur suyu hattıdır. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tekirdağ'ı hızla geliştiriyoruz. Sağlam altyapı sağlam gelecek ilkesiyle gece gündüz çalışıyoruz. Bu yatırımların yapılmasında emek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
Genel Müdür Başa'nın sunumunun akabinde, TESKİ Genel Kuruluna sunulmak üzere hazırlanan 9 adet gündem maddesinin okunmasıyla oturuma devam edildi. Gündem ve gündem dışı maddeler oylanarak ilgili komisyonlara havale edildi.
İki oturum halinde gerçekleşen TESKİ Genel Kurul Toplantısının ikinci yarısında komisyonlara havale edilen maddeler oylanarak karara bağlandı. Kararların oylanması sırasında söz almak isteyen Genel Kurul Üyeleri yaptıkları konuşmalarda TESKİ'nin çalışmalarıyla ilgili görüş ve dileklerini ileterek TESKİ'nin yaptığı çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Genel Kurulun kapanış konuşmasını yapan Başkan Albayrak, TESKİ'nin başarılı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti ve yapılan hizmetlerin tüm Tekirdağ'a hayırlı olmasını diledi. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Güncel › Teski'nin 2018 Yılı Yatırım Programının Değeri 412 Milyon Tl - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?