TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, uyuşturucunun sadece bir bireyin veya toplumun değil, bütün olarak bir ülkeyi ilgilendiren beyin hastalığı haline geldiğini söyledi.
Uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırması Komisyonu üyeleri, Mersin'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
"Uyuşturucu bütün olarak bir ülkeyi ilgilendiren beyin hastalığıdır"
Komisyon Başkanı ve Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve beraberindeki komisyon üyeleri, programlarına Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret ederek başladı. Valilik toplantı salonunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tezcan, uyuşturucunun sadece bir bireyin veya toplumun değil, bütün olarak bir ülkeyi ilgilendiren beyin hastalığı haline geldiğini söyledi.
Madde bağımlılığının, gençleri hızlı bir şekilde kaybetmeye neden olan, tedavisi zor bir hastalık olduğunun üzerinde duran Tezcan, bu hastalığa yakalanmış çocukları ve gençleri kurtarmak için tedavinin şart olduğuna işaret ederek, hastalığın sadece tedavi ile de ortadan kaldırılamadığını, tedavi sonrasının da mutlaka çok iyi yönetilmesi gerektiğini kaydetti.
Komisyon olarak, özellikle riskli olarak görülen İstanbul, Adana, Mersin, Gaziantep, Antalya, İzmir ve Ankara gibi illerde, sahada ne gibi çalışmalar yapıldığını ve kurumların özverili çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Tezcan, "Bugünkü ziyaretimizle gençlerimizi, neslimizi ve geleceğimizi bu hastalıktan korumak ve valiliğimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın Mersin özelinde neler yaptıklarını öğrenerek, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak istiyoruz" dedi.
Bütün dünyada uyuşturucu konusunda gün geçtikçe farklı bir formülle, farklı bir maddeyle karşı karşıya kalındığına işaret eden Tezcan, "Bundan 10 yıl önce olmayan bonzai gibi yüzlerce formül ortaya çıktı. Bunların yakalanması, tespit edilmesi çok zorlaştı. En riskli ülkelerden birisi ne yazık ki Türkiye. Çünkü şu güne kadar dünyadaki afyon, uyuşturucu üretimini özellikle doğal uyuşturucu üretiminin yüzde 95'i ne yazık ki doğudan Afganistan'dan olmak üzere Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidiyor" ifadelerini kullandı.
Açıklamasına, madde bağımlılığı konusunda millet olarak farkındalık sağlanması gerektiğine değinen Komisyon Başkanı Tezcan, bu konuda basına da önemli görevler düştüğünü ifade ederek, arz ile talebin engellenmesi, tedavi ve rehabilitasyon gibi önemli sac ayaklarının bir araya getirildiği taktirde, bu konuda hep birlikte başarılı olunacağını söyledi.
Komisyon olarak 1 aylık ek süreyle birlikte toplamda 4 aylık çalışma sürelerinin bulunduğunu aktaran Başkan Tezcan, bu sürenin sonunda hazırlanacak raporun, TBMM Meclis Başkanlığına sunduktan sonra Meclise arz edeceklerini belirtti. Tezcan, madde bağımlılığını ülke gündeminden çıkartılması için gerekli tüm tedbirlerin en kısa zamanda alınacağını kaydetti. - MERSİN
Son Dakika › Güncel › TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Üyeleri Mersin'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?