TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi. MHP'nin "pamuk üreticileri", CHP'nin "şeker pancarı üreticileri"nin sorunları ile ilgili araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
Partisinin grup önerisi üzerine söz alan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "En az 3 çocuk" açıklamalarını anımsattı. Işık, "Kısırlık oranı yüzde 25'e çıktı. İnsanlara GDO'lu gıdalar tükettirmeye devam ederseniz, bu hedefinizi tutturmanız biraz zor" dedi.
BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bir çok şeker fabrikasının özelleştirildiğini, diğerlerinin de kapanma riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Çelik, girdi fiyatları nedeniyle zor durumda olan pancar üreticisinin, kota nedeniyle tonlarca pancarı toprağın altından bile çıkaramadığını ifade etti.
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Türkiye'de, "yüzde 100 yerli" olarak üretilen tek ürünün şeker olduğunu, diğer sektörlerde, üretimde ithal girdiler kullanıldığını vurguladı. Özensoy, bu açıdan bakılarak şeker fabrikalarına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'de nişasta bazlı şeker üretiminin arttığına dikkati çeken Özensoy, sağlıkla ilgili riskleri henüz tespit edilemeyen bu ürünün tüketiminin büyük risk olduğunu söyledi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, nişasta bazlı şeker konusunda Sağlık Bakanlığı'nın bir bilim kurulu oluşturduğunu ve bu kurulun, söz konusu şekerin sağlığa zararlı olduğuna yönelik hiçbir bilimsel kanıt tespit etmediğini belirtti.
CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.
Genel Kurul'da daha sonra, pamuk üretimi ve pamuk üreticilerinin sorunları hakkındaki araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alındı. Öneri kabul edilmedi.
AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma programını düzenleyen grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul'da bugün, doğalgazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıt alımlarındaki ÖTV muafiyetinin 7 yıl daha uzatılmasını öngören Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi bitimine kadar görüşülecek. Yarın ise 10 uluslararası anlaşma ele alınacak.
Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı ile TSK Disiplin Kanunu Tasarısı da gündemin ön sıralarına alındı.
Genel Kurul'da, Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.
Muhabir: Kubilay Çelik
Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM
Son Dakika › Güncel › TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?