Programda gazetecilerin ne kadar özgür olduğu konuşulurken, yeni medya düzeni ve medya patronlarının çalışanları üzerindeki etkileri de tartışıldı.
Ülkemizin tanınmış gazetecilerinden Hasan Hastürer'in sunduğu ADA TV'de yayınlanan "Taşlar Dökülürken" isimli televizyon programı DAÜ TV stüdyolarında çekildi. Kıbrıs Türk Basını'nın konu edildiği programa Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Radyo-TV, Sinema ve Gazetecilik Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy ve DAÜ öğrencileri Erdi Erdem, Kaan Kırtız, Ahmet İlktaç, Barış Özer, Ertan Eryılmaz ve Yunus Yamalak konuk oldu.
Basın özgürlüğü tartışıldı
Yerli ve yabancı basının tartışıldığı program Ada TV ekranlarında yayınlandı. Programda özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) gazetecilerin ne kadar özgür olduğu konuşulurken, yeni medya düzeni ve medya patronlarının çalışanları üzerindeki etkileri de tartışıldı.
DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan basının toplumda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, Kıbrıs Türk basının tüm zorluklara rağmen mücadele eden bir kimliğe sahip olduğunu vurguladı. Basının demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydeden Prof. Dr. Süleyman İrvan, çoğulcu medyanın önemine değindi.
İnternet gazeteciliği yeni trend
Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy "iyi gazeteci nasıl olur?" sorusuna cevap verirken, gazetecinin dürüst, vicdanlı olmasının yanı sıra empati yapabilmesi gerektiğini söyledi. Son yıllarda sosyal ağlar ile bilgiye daha hızlı ulaşıldığını söylerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Ersoy, sanal ortamda yaşanan bilgi kirliğine dikkat çekti. İnternet gazeteciliğinin yeni medya düzeni içersinde çok hızlı bir şekilde geliştiğini kaydeden Ersoy, sektörün buna ayak uydurmak için aynı hızla hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Haksız rekabet koşulları
Programa katılan öğrencilere gazetecilik mesleğini neden seçtikleri gazeteci Hasan Hastürer tarafından sorulurken, öğrencilerin verdikleri cevaplar dikkat çekiciydi. Öğrencilerin birçoğu bu mesleği sevdiğini ve halkın gözü, kulağı ve sesi olmak için bu yola çıktıklarını ifade ettiler.
Gazetecilerin iş güvenliklerinin de tartışıldığı programda, gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğu ve bu alanda çalışanların işten durdurulmalarının iki dudak arasında olduğuna değinildi. Kıbrıs Türk basınının, Türkiye basınına göre profesyonellik konusunda sorunları olduğu da tartışılırken, sektördeki haksız rekabet koşularına da vurgu yapıldı.
Son Dakika › Güncel › Taşlar DAÜ'de Döküldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?