Tasarım Vakfı tarafından düzenlenen ve Tasarım Yönetimi Enstitüsü (DMI) başkanı Michael Westcott'un "Tasarımla Yönetmek, Tasarımla Düşünmek" başlığıyla verdiği konferans 20 Ocak Pazartesi günü Koleksiyon Tarabya Kampüsü'nde gerçekleşti. Firmaların bir sonraki gündemini belirleyecek önemli mesajların verildiği konferans, finans, sağlık, kamu gibi farklı sektörlerden üst düzey yöneticileri, üniversite rektörlerini, dekanlarını, öğretim görevlilerini ve önemli basın temsilcilerini bir araya getirdi.
Temmuz ayında kurulan Tasarım Vakfı hem atölyelerine hem de etkinliklerine hızla devam ediyor. İki önemli atölye çalışmasından sonra üçüncü etkinliğinde birçok üst düzey konuğu Koleksiyon Tarabya Kampüsü'nde ağırladı. Vakıf bu kez, iş dünyasının son yıllarda üzerinde durduğu 'Tasarım Yönetimi' kavramını irdelemek üzere konunun uzmanı olan DMI başkanı Micheal Westcott'u ağırladı.
Konferans açılış konuşmasını yapan Mimar Faruk Malhan yönetim şekillerini tasarlamanın öneminden bahsederek tüm konuklarına 'hoş geldiniz' dedi. Ardından konuşmasına başlayan Micheal Westcott, Türkiye'de olmakta keyif aldığını şu sözlerle vurguladı; "Farklı ekonomilerle tasarımın köprüsü sayılabilecek konumda olan Türkiye'nin tasarımın katalizörü olarak inovasyondaki rolü çok büyüktür".
"Tasarım, beynin iki lobunun bir arada kullandıran nadide bir iş alanıdır." 25 binin üzerinde üyesi olan DMI'in yaklaşık bir yıldır başkanlığını yapan Westcott, Tasarım beynin iki lobunun bir arada kullandıran nadide bir iş alanı olduğundan başlayarak firma ve markaların inovasyona nasıl yatırım yaptıklarını anlattı. Ar-Ge çalışmalarının eskisi kadar önemli olmadığını, iş disiplini olarak önemli olanın inovasyon ve tasarımı bir arada kullanabilen şirketlerin açık ara farkla önde olarak başarıya ulaştıklarını grafiklerle açıkladı. Tasarım yönetiminin ilk adımının empati olduğunu vurgulayan DMI başkanı, ilişkilerin tüm süreci yönetebileceğine dem vurarak insanların neye ihtiyaçları olduğunu, firmaların sadece deneyim satmak değil onun ötesinde çözüm tasarlamaları gerektiğini ve tüm bu ilişkilerin yönetilmesi durumuna da 'Tasarım Yönetimi' olarak adlandırıldığını anlattı.
Tasarım ile İş Kültürü arasındaki bütünsellik
Tasarım yönetiminin, tasarım ile iş kültürü arasındaki bütünselliği kurgulayan sanat ve bilim dalı olduğunu vurgulayan Westcott tasarımla düşünmek (design thinking) ve tasarımla yönetmek (design management) kavramları üzerine pratikleri, bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Design Management Institute (DMI): Amerika'da, 1975 yılında kurulan Tasarım Yönetimi Enstitüsü (DMI), tasarım yönetimini: tasarımı, yenilikçiliği, yaratıcılığı, bilim ve teknolojiyi, ekonomik, finansal, sosyo-kültürel ve çevresel faktörler bağlamında, üstünlük sağlamak için bir araya getiren çalışmalar şeklinde tanımlamaktadır. DMI, 25000'nin üzerinde küresel katılımcısına, tasarım yönetimi ve tasarım düşüncesinin tartışıldığı ilişkiler ağını sunmakta; konferans, işlik, seminerlerle, yaşam kültürü ve iş yaşamının geleceği için bilgi, düşünce, düşler üreten kişileri bir araya getirmektedir.
Tasarım Vakfı (Design Foundation): Faruk Malhan tarafından hayata geçirilen Tasarım Vakfı, tasarımı ekonomiye, ekonomiyi tasarıma kazandırmak, tasarım düşüncesini, tasarımla yönetimi ve yaratıcılığı geliştirmek amacıyla Temmuz 2013'te kurulmuştur. Tasarım Vakfı; bilim, teknik, kültür ve sanatla beslenen, yerel ve evrensel değerlere sahip düşünce ve uygulamaları için görevlidir. Konferans, seminer, sempozyum ve sergiler yapar, uzmanlıklara dayalı tasarım işlikleri düzenler, tasarım düşüncesinin, tasarım üretiminin değerli bir üssüdür.
Son Dakika › Güncel › 'Tasarımla Yönetmek, Tasarımla Düşünmek' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?