Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Türk tarihinde soykırımın söz konusu olmadığını ve tarihin her sayfasıyla yüzleşmeye hazır olduklarını söyledi.
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı "Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Sorunu" konulu konferans Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Vali Yardımcısı Armağan Önal, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşların izlediği konferans Gümüşhane Erzurumlular Derneği ortaklığında yapıldı.
Konferansın başlangıcında 20. yüzyılda insanlık dramı ve Hocalı'daki Türk soykırımı sinevizyon olarak gösterilirken, görüntülerden etkilenen öğrencilerin yüzlerini kapattığı gözlemlendi ve sinevizyon gösterisi erken bitirildi.
Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, kendisinin bir bilim adamı olduğunu belirterek, bilimi gerçek olarak kabul ederek, belgeler ışığında Türk tarihinde, kültüründe ve devlet felsefesinde kesinlikle soykırımın söz konusu olmadığını söyledi.
"SOYKIRIMI İNSANLI AYIBI SAYARIZ"
Türk milletinin soykırımı bir insanlık ayıbı olarak saydığını kaydeden Kürkçüoğlu, "Biz darda, zorda kalan her millete yardım elini uzatan bir milletiz" dedi.
Her 24 Nisan geldiğinde bir soykırım sendromu yaşandığını ifade eden Kürkçüoğlu, "Acaba Obama soykırım mı diyecek, yoksa büyük trajedimi diyecek? Acaba hangi ülke parlamentosu soykırımı kabul edecek?" sorularının gündeme geldiğini fakat öncelikle bu konuda insanların bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Kürkçüoğlu, Ermeniler'in 24 Nisan'ı dünya gündemine taşıdıklarını, haksız davalarını kapı kapı gezerek anlattıklarını belirterek, "Biz haklı davamızı maalesef anlatmaktan aciz bir toplumuz" tespitinde bulundu.
24 NİSAN VE 27 MAYIS'TA NELER OLDU?
24 Nisan ve 27 Mayıs tarihinde neler olduğunu da anlatan Kürkçüoğlu, şöyle konuştu:
"Osmanlı Devleti aldığı idari bir tedbirle, Taşnak-Hınçak gibi Ermeni cemiyetlerini kapatarak yöneticilerini tutukluyor. 24 Nisan 1915 tarihinde yapılan işlem bu. Bu da etkili olmayınca 27 Mayıs 1915 tarihinde sevk ve iskan kanunu çıkarmak zorunda kalıyor. Osmanlı devletinin bir hukuk devleti olduğunu sevk ve iskan kanununda net bir şekilde görmek mümkün. Yaşla kuruyu birbirinden ayırt eden bir devlet. Sevk ve iskan kanununda milliyet ve din ayrımı kesinlikle söz konusu değil. Devlete baş kaldıran çetelerden bahsediliyor."
Günümüzde sözde ermeni soykırım yasasını, kendi anayasasına, uluslar arası hukuk kurallarına ve 1789 Fransız İhtilali'nin ruhuna aykırı bir şekilde kendi parlamentosuna aykırı bir şekilde kabul ettiren Fransa ve Sarkozy'i de eleştiren Kürkçüoğlu, "Bizim tarihimiz, bizim kültürümüz tertemiz. Biz tarihimizin her sayfasıyla yüzleşmeye hazırız. Ama önce Fransa kendi tarihi ile bir yüzleşsin. Almanya, İngiltere ve ABD önce kendi tarihlerine baksınlar" ifadelerini kullandı. - GÜMÜŞHANE
Son Dakika › Güncel › 'Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Sorunu' Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?