İbrahim Şahin’e ait olduğu iddia edilen ifadeler üzerine, Genelkurmay’ın sert bir açıklamayla "TSK’da böyle biri yok" dediği Fatma Cengiz, Yozgat’ın Poyrazlı Köyü’nden.
Köy muhtarı onu, "Ne dediğini bilmez, kendini önemli göstermeye çalışan biriydi. Babası MHP’li olduğundan ’albay’ diye anılırdı" diye anlatıyor. İlkokul diploması alamayan Cengiz’in, zaman zaman Özel Harekát üniformasıyla dolaştığını söyleyen tanıyanlar, "Sevgilisi şehit olunca da psikolojisi iyice bozuldu" diyorlar.
SUSURLUK hükümlüsü İbrahim Şahin’in ifadelerinde adı geçen ve Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına konu olan Ergenekon sanıklarından Fatma Cengiz’in, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Poyrazlı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve kendisini ’Asena’ adıyla tanıttığı ortaya çıktı. Köy Muhtarı Durak Cankılıç, Cengiz’le ilgili şunları anlattı:
Ne dediğini bilmez ilkokulu bitiremedi
"Kendisi köylümüz. İşçi emeklisi babası Hasan Cengiz MHP’liydi. Bu yüzden köyde ’ Albay Hasan’ olarak tanınırdı. Kızı da babasından esinlenip ’Asena’ adını kullanıyordu. İlkokul mezunu bile olmayan, ne dediğinin, ne konuştuğunun farkında olmayan birisi. Fatma’nın kendisini önemli biri gibi gösterme çabaları vardı. Onun sözlerinin önemsenmesine köylülerimiz de şaşırdı."
Bazen Özel Harekát üniforması giyerdi
Köy muhtarının böyle anlattığı, sadece 5’inci sınıfa kadar okuyan Cengiz, ilköğretim diploması alamadı. Kendisini koyu bir ’vatansever’ olarak tanıtan Cengiz’i yakından tanıyanlar, zaman zaman emniyet özel harekát timlerinin giydiği üniformayla dolaştığını belirtiyorlar. Cengiz ailesi, 10 yıl önce bu köyden Kayseri’ye göç etti. Cengiz, Kayseri’de Sahabiye Mahallesi’nde iki katlı gecekondu tipi, kömürle ısınan bir evde annesi ve erkek kardeşi ile birlikte yaşadı. İşçi baba Hasan Cengiz, dört yıl önce yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Ailesine 570 TL dul ve yetim aylığı bıraktı.
Sevgilisi şehit oldu psikolojisi bozuldu
Babasını kaybeden Fatma Cengiz, Kayseri’de sık sık iş değiştirdi, düzenli bir işi ve geliri olamadı. Cengiz’in bu dönemde erkek arkadaşını askere gönderdiğini anlatan bir komşusu, şunları anlattı: "Bir süre sonra Fatma’nın askerdeki arkadaşının şehit olduğu haberi Kayseri’de duyuldu. Fatma Cengiz’in bu haberden sonra psikolojisi bozuldu. Arkadaşının ölümü onu çok üzdü. Terör örgütü PKK’ya karşı sert konuşmalar yapıyordu" dedi.
Kayseri’de asgari ücretle bir çantacıda çalışıyordu
1974 doğumlu Fatma Cengiz’in, Kayseri’deki yerel radyoda Abdullah Öcalan’ın idam cezasının uygulanmamasına tepki göstererek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’ye ağır küfürler ettiği ve bu yüzden radyonun kapatılmasına da yol açtığı iddia ideliyor. Son olarak asgari ücretli olarak Kayseri’de bir çantacıda çalıştığı belirlenen ve belirli bir işi olmayan Fatma Cengiz’in, etrafına güvenlik mensuplarıyla yakın ilişkilerinden söz ettiği, şehit aileleri, gazi ve Kafkas derneklerine, Türk Ocağı’na gidip geldiği, bu kuruluşların etkinliklerinde sunuculuk ve ateşli konuşmalar yaptığı da saptandı.
Son Dakika › Güncel › Tanıyanlara Göre 'Köyün Asenası' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?