Hidayet Türkoğlu: "Hem kulüp hem de milli takımda uzun yıllar forma giyecek jenerasyon oluşturmak istiyoruz"
"Göreve geldiğimizde ligde bulunan bazı takımların altyapıları yoktu"
Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu: "En iyi oyuncuların milli takımda oynaması gerek. FIBA'nın takvimi uygun değil"
"Dijital alan, basketbolda büyümenin temeli olacak"
Dursun Özbek: "UEFA'ya yeni bir anlaşma talebinde bulunduk"
"Riva projesi Galatasaray'ın can suyu"
Beşiktaş 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi: "İstediğiniz transferleri yaparsanız ama kulüpler bunların acısını çeker"
"Marka değerini artırmak için sevgi düzeni içinde çalışmamız lazım"
MUSTAFA AKIN/ İSTANBUL, -
Spor ve ekonomi dünyasının önemli isimleri Fanatik Gazetesi'nin düzenlediği 2017 Spor ve Ekonomi Zirvesi'nde bir araya geldi. Zorlu Raffles Otel'de bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyona Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Kulübü 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Procter and Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve spor camiasının önemli isimleri katıldı.
HİDAYET TÜRKOĞLU: "HEM KULÜP HEM DE MİLLİ TAKIMDA UZUN YILLAR FORMA GİYECEK JENERASYON OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"
'Türkiye'de ve Avrupa'da Yükselen Değer Basketbol ve Ekonomisi' bölümünde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin basketboldaki birlikteliğini artırmak istediklerini aktaran TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Federasyon olarak kurduğumuz profesyonel ekiple iyi bir hava yakaladık. Sıkıntıları bilerek bu göreve geldik. Yabancı oyuncu fazlalığı bir sorun. Hem kulüp hem de milli takımda uzun yıllar forma giyecek jenerasyon oluşturmak istiyoruz" dedi.
"GÖREVE GELDİĞİMİZDE LİGDE BULUNAN BAZI TAKIMLARIN ALTYAPILARI YOKTU"
Türkoğlu, göreve geldiklerinde ligde bulunan bazı takımların altyapılarının olmadığını ifade ederek, "Kulüplerle iş birliği yaparak bu eksikliği giderdik. Altyapı çok önemli. Bu konuda kulüplerimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz. 18-22 yaş arasındaki gençler takımlarında yeterince süre alamıyor. Kurduğumuz Basketbol Gençler Ligi'nde 2000-2001 doğumlu oyuncuların, kendilerinden büyüklerle aynı sahada yer almalarını, tecrübe kazanmalarını sağlamayı hedefledik. Basketbol ekonomisinin sadece federasyon üzerinden düşünülmesi doğru değil. İş ortaklarımız var. Pazarlama anlamında iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Kulüplere, pazarlama ekibi kurma zorunluluğu getirdik. Sponsorluk sürecinin de bir ekip tarafından yürütülmesi gerektiğini belirttik. Amacımızı hem kulüplerin gelirlerini artırmak hem de basketbolu ülkenin her yerine yayabilmek. Sponsor olmadan belli bir yere kadar gidebiliyorsunuz. Devletimiz bize destek sağlıyor ama kurumlarla yapılan iş birlikteliği süreci olumlu yönde etkiliyor" şeklinde konuştu.
EUROLEAGUE CEO'SU JORDİ BERTOMEU: "EN İYİ OYUNCULARIN MİLLİ TAKIMDA OYNAMASI GEREK. FIBA'NIN TAKVİMİ UYGUN DEĞİL"
Dünya Kupası eleme mücadeleleri ile THY Avrupa Ligi'nde forma giyecek oyuncuların milli takımda görev alma tehlikesi yaşadığını dile getiren Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, "Kısa dönemde değişik ihtiyaçlarımız olabilir ama milli takımlardan bahsettiğimiz zaman önemli. En iyi oyuncuların milli takımda oynaması gerek. FIBA'nın takvimi uygun değil. Futbolda başarılı olan formüllerin işe yarayacağını düşünüyoruz. Onlar hafta arasında maç yapıyor. Milli karşılaşmalar yazın da oynanabilir. Oyuncuların da dinlenmesi gerek. Eğer böyle olursa oyuncular da dinlenemeden sezona başlıyor. Bu da zorluk çıkarıyor. FIBA'yı ikna etmeye çalışıyoruz" dedi.
"DİJİTAL ALAN, BASKETBOLDA BÜYÜMENİN TEMELİ OLACAK"
Bertomeu, göreve geldiği yıldan bu yana basketbolda değişikliklerin olduğunu söyleyen Bertomeu, "Spor endüstrisinde 2000'den bu yana muazzam değişiklikler oldu. 2000'lerin ortasında yaşanan ekonomik kriz basketbolu da etkiledi ama basketbol ekonomisi o yıllara göre büyüdü ve gelişti. Medya yayın hakları ve sponsorluk gelirleriyle kulüp bütçeleri 3 kat arttı. Dijital alan, basketbolda büyümenin temeli olacak. Bu çevreden faydalanmamız gerekiyor."
ULEB Avrupa Kupası'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu aktaran Bertomeu şöyle konuştu: "Kulüplerin THY Avrupa Ligi'nin parçası olabilmesi için önemli bir platform. Rekabeti korumak istiyoruz. Yayın haklarının iyileştirilmesi konusunda adımlar atıldı. Geçen yıl yaşanan sıkıntı çözüldü. Şu anda hak eden kulüplerin ULEB Avrupa Kupası'nda oynama hakkı var. Geçen yıl yaşanan sıkıntı çözüldü. Genç oyuncuların gelişim gösterebilecekleri bir platform." ifadelerini kullandı.
DURSUN ÖZBEK: "UEFA'YA YENİ BİR ANLAŞMA TALEBİNDE BULUNDUK"
'Finansal Fair Play Kıskacında Kulüp Başkanlığı' oturumunda ise Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulundu.
Galatasaray'ın 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama cezası aldığını hatırlatan Özbek, "Galatasaray'ın önümüzdeki döneminin planlanması açısından, daha önceki sıkıntıları yaşamamak için UEFA'ya yeni bir anlaşma talebinde bulunduk. Oradan bir davet bekliyoruz ki önümüzdeki 3-4 yılda UEFA'dan FFP çerçevesinde problem yaşamayalım" dedi.
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KULÜPLERE DESTEK OLACAĞI KONUSUNDA EN UFAK ŞÜPHEM YOK"
Dün Kulüpler Birliği Vakfı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini söyleyen Özbek, "Futbol takımlarının sporcuların ücretlerine bağlı olarak ödedikler stopaj miktarının yıl sonu itibarıyla değişmesi söz konusu. Daha önce yüzde 35'ler civarında olan rakam Sayın Cumhurbaşkanı'nın katkısıyla yüzde 15'ler seviyesine inmişti. Bu süre doldu. Süre dolunca kulüpler de bu konudaki görüşlerini Sayın Cumhurbaşkanı'na, Maliye Bakanı'na ve Gençlik ve Spor Bakanı'na iletti. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ediyorum. Kendisi konuya ilgi duydu ve bizi dinledi. Kulüplere destek olacağı konusunda en ufak şüphem yok. Kendisi futbola sevdalı birisi, biz de bu anlamda kulüpler olarak şanslıyız" diye konuştu.
"RİVA PROJESİ GALATASARAY'IN CAN SUYU"
Riva projesinin Galatasaray'ın can suyu olduğunu dile getiren Başkan Özbek şu ifadeleri kullandı: "Birinci dilimde Galatasaray'ın kasasına 100 milyon dolara yakın bir para girdi. Bankaya olan borcun kapatılmasında kullanıldı bu. Galatasaray'ın gelirleri bugün itibarıyla futbol şubesi için yeterli fakat borçlanma suretiyle ödediğimiz faiz miktarı çok yüksek. Öncelikle bu borçlardan kurtulmak lazım. Mümkün olduğu kadar faiz sarmalından çıkmamız lazım. Riva projesi bu manada yapıldı. Giderek azalmaya başladı bu borç. Sıfırlama noktasına kadar götürmek istiyoruz."
BEŞİKTAŞ 2'NCİ BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ: "İSTEDİĞİNİZ TRANSFERLERİ YAPARSANIZ AMA KULÜPLER BUNLARIN ACISINI ÇEKER"
UEFA'nın FFP uygulamasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Beşiktaş 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi, transferlerin bu kurallar çervesinde yapılması gerektiğini vurguladı.
Çebi, "UEFA'yla yaptığınız FFP anlaşmasının sürecinin bitmesi, istediğiniz gibi harcama yapacağınız anlamına gelmez. Artık gelir ve giderlerin birbirine yaklaşmadığı zamanların kulüpleri zor durumda bırakacağını bilenlerden biriyim. Bu anlaşmanın devamını sağlamak zorundayız. İstediğiniz transferleri yaparsanız ama kulüpler bunların acısını çeker. Paranız kadar harcayacaksınız. İyi transferler yapmak istiyorsanız gelirlerinizi artıracaksınız" dedi.
"MARKA DEĞERİNİ ARTIRMAK İÇİN SEVGİ DÜZENİ İÇİNDE ÇALIŞMAMIZ LAZIM"
Marka değerinin artırmasının zorunluluk olduğunu dile geterin Çebi şu ifadeleri kullandı: "Bunun da yolu kısır çekişmeden, tartışmalardan, tribün olaylarından, hakem hatalarından, yorumcuların tartışmalarından kurtulmamızdan geçiyor. Marka değerini artırmak için sevgi düzeni içinde çalışmamız lazım. Transferlerde de çok dikkatli olmamız lazım. Bir transfer hatası 15 milyon dolara mal olabilir. Tüm yöneticileri dikkatli olmaya çağırıyorum."
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Panelden görüntüler
-Konuşmacıların açıklamaları
-Genel detaylar
Son Dakika › Güncel › Spor ve Ekonomi Dünyasının Önemli İsimleri Fanatik'in Düzenlediği Panelde Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?