Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Medya Okulu eğitim programının son hafta dersleri; Görüntü ve Kamera Teknikleri, Sayfa Tasarımı, Dergicilik ve Fotoğraf oldu.
Cihan Haber Ajansı'ndan Murat Azkeskin, bir stand-up tadında geçen dersinde görüntü almanın incelikleri anlattı; kamera teknikleri yerine, bu işin mantığı üzerinde durdu. Azkeskin öğrencilere uygulamalı olarak muhabirlik ve kameramanlığı gösterdi; "Haberiniz için önce genel bir görüntü, sonra özel ayrıntı alır ve farklı açılardan olayı yakalamaya çalışırsınız," dedi.
6. hafta derslerinde, gazete tasarımı konusunu, Star Gazetesi'nin yeni mizanpajını hazırlayan ekipten Levent Güneş anlattı. İyi tasarım ve görsel unsurların gücünün, haberi satmadaki önemine değinen Güneş; tasarımcının da haber içeriğini çok iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Güneş, "Tasarım cesaretle başlar, detaylarla güzelleşir," dedi.
Esquire Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Can Yantır, dergicilikte gerekli olan üç önemli özelliği heyecan, yaratıcılık ve merak olarak tanımladı. "Dergi, gazetelerin hızı ile kitapların derinliği arasında bir yerdedir" diyen Yantır, internet kaynaklarından edinilen bilgilerin güvenilirlik ve anonimlik gibi sorunlar taşıdığına, dikkatli olunması gerektiğine değindi. Yantır, muhabirin en az yayın yönetmeni kadar para kazanması gerektiğine inandığını belirtti.
Fotoğraf dersinde Milliyet Gazetesi'nden Ercan Arslan ve Zaman Gazetesi'nden Selahattin Sevi, haberde fotoğrafın önemi ve fotomuhabirliğinde etik gibi konulara değindi. Ercan Arslan'ın "Çektiğiniz fotoğraf yediğiniz dayağa değsin" sözü, haftaya imzasını attı.
Altı haftadır gerçekleştirilmekte olan ve katılımcıların, uygulamalı eğitim kapsamında bir de gazete çıkaracakları programdan mezun olanlar, önümüzdeki Cumartesi günü İstanbul Şehir Üniversitesi'nde yapılacak törenle sertifikalarını alacak.
Son Dakika › Güncel › Son Ders Tamamlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?