"Rıdvan, Tanju, Rıza, Oktay, Metin" gibi futbol kahramanlarını kaleme aldığı "Futbolsever Aile"de buluşturan Yazar Sophie Smiley, "Okuyarım Yazıyorum" projesi kapsamında düzenlenen sohbet toplantısında konuştu. Mehmet Akif Ersoy ilkokulu, Arif Nihat Asya ilkokulu ve Vakıflar Ortaokulu öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Yazar, öğrencilerin kendisine yönelttiği sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dört yıldır ortaklaşa düzenlediği " Her Okula Bir Yazar" projesinin 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılışı Bağcılar Engelliler Sarayı'nda yapıldı. Proje kapsamında Bağcılarlı öğrencilerle buluşan dünyaca ünlü İngiliz Yazar Sophie Smiley, Bağcılar Engelliler Sarayı'nın harika bir mekan olduğunu ve kitaplarının içeriğiyle adeta örtüştüğünü ifade etti.
Toplantıda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Yazar Sophie Smiley'i konuk etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Farklı dilleri konuşuyor olabiliriz. Mevlana'nın önemli bir sözü vardır. 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. Biz şu anda aynı duyguyu paylaşıyoruz. Sophie Smiley yaşadıklarıyla yazdıklarını bağdaştırarak ön plana çıkan bir yazar. Onun hayatı bir roman. Yazdığı kitaplarda bunları görebiliyoruz" dedi.
Bağcılardaki kurumlar arasındaki birlikteliğin güzel bir sinerjiye dönüştüğünün altını çizen Çağırıcı, şunları söyledi;
"Bizler de enerjimizi çocuklarımızın cesaretinden, bilgisinden ve okuyuşundan alıyoruz. Bizler okul sıralarındayken yazar deyince "kaf" dağının arkasında yaşadığını inanırdık. Şimdi ise öğrencilerimiz dünyanın öbür ucunda yaşayan yazarlarla bir araya geliyor. Bağcılar her konuda örnek olduğu gibi eğitimdeki projeleriyle de Türkiye'ye örnek oluyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim."
Engellisiyle, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla ve kadınıyla mutlu bir Bağcılar hedeflediklerini de vurgulayan Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı;
"Eğer Bağcılar'da mutluluğu yakalayacaksak, öncelikle mutlaka engellilerin mutluluğunu sağlamamız gerekiyor. Türkiye'de tek ve dünyada belki Avrupa'da bile eşi benzeri olmayan Engelliler Sarayı sadece engellilerin değil, tüm Bağcılarlılar'ında mutluluğunu hedeflediğine inanıyorum."
Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, Türkiye'ye dahi örnek olan projeye katkılarından dolayı Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti.
"ENGELLİLER SARAYI HARİKA BİR MEKAN"
Yazar Smiley, Mehmet Akif Ersoy ilkokulu, Arif Nihat Asya ilkokulu ve Vakıflar Ortaokulu öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Engelliler Sarayı'nın harika bir mekan olduğunu ve kitaplarının içeriğiyle adeta örtüştüğünü ifade eden Smiley, hikayenin öneminin altını çizdi.
Kitaplarının futboldan çok engellilikle ilgili olduğunu kaydeden Smiley, "Futbol disiplin gerektiren bir spor dalı olduğu için metafor olarak seçtim" diye konuştu.
Smiley, futbolda her oyuncunun önemli olmasının sebebini de bu spor dalının aile hayatına benzemesine bağladı. Smiley, karakterlerden Tanju'nun kendi oğlu olduğunu, ayrıca 40 yıldır her yaz, down sendromlu çocuklarla kamp yaptığını ve o çocuklardan çok şey öğrendiğini de sözlerine ekledi. Smiley'in konuşmasını çocuk kitapları yazarı Dr. Melike Günyüzü Türkçe'ye çevirdi.
"ÇOCUKLAR ŞAŞIRTTI"
Smiley, sohbet sonrasında önceden kitaplarını okuyan öğrencilerin kendisine yönelttiği sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Beni çok dikkatli dinlediğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
Smiley, daha sonra "Büyük Ziyaret", "Maçın Adamı", "Takım Sorunları", "Yelkenler Fora" ve "Kardan Kaleci" isimli kitaplarını imzalatan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Proje Koordinatörü Aziz Erdoğan, Smiley'e çiçek ve plaket takdim etti. Sohbete Smiley'in eşi, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Smiley Öğrencilerle Keyifli Bir Sohbet Gerçekleştirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?