Şekerbank'ın, 31.03.2013 tarihli konsolide olmayan mali tabloları açıklandı.
Toplam kredi hacmi yıllık bazda yüzde 14 artışla 10.1 milyar TL'ye yükselen bankanın aktif büyüklüğü ise ilk çeyrek sonu itibarıyla 14.2 milyar TL olarak gerçekleşti. 31.03.2013 solo bilanço verilerine göre Şekerbank'ın toplam pasiflerinin yüzde 65.5'ini oluşturan mevduat kalemindeki büyüklük ise aynı dönem itibarıyla 9.3 milyar TL olarak gerçekleşti. Şekerbank'ın toplam özkaynak büyüklüğü ise 1.9 milyar TL'yi aşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 yükseldi.
Meriç Uluşahin: "Kredi portföyümüzün yüzde 85'i ticari kredilerden oluşuyor"
Bankanın mali tablolarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, özellikle geçtiğimiz yıldan bu yana izlenen verimlilik odaklı strateji ile Şekerbank'ın yakaladığı başarılı performası devam ettirdiğini belirtti. Uluşahin, şöyle konuştu:
"Şekerbank olarak hem kredilendirme politikamızda hem de mevduat tarafında tabana yaygın, üretim dinamiği üzerine şekillenen bir büyümeyi destekler strateji izliyoruz. Nitekim bugün sektörde, kendi kredi portföyünde KOBİ, işletme ve tarım kredilerini de kapsayacak şekilde toplam ticari kredilere yüzde 85 ile en çok pay ayıran bankayız. Büyürken müşterilerimiz ve Türkiye ile birlikte büyümek üzere kredilere odaklanan bir aktif yapısı benimsiyoruz. Toplam aktiflerimizin yüzde 71'ini krediler oluşturuyor ki bu, sektör ortalamasının üzerinde bir oran. Geçtiğimiz yıl aynı dönem bilaçomuzda bu oran yüzde 61 idi. Yıl sonunda bu oranı yüzde 75'e çıkarma hedefiyle 60. kuruluş yılımızda reel sektörü ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz."
Şekerbank'ın 31.03.2013 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş
Göstergeler:
Toplam Aktifler: 14,2 milyar TL
Toplam Krediler: 10,1 milyar TL
Toplam Mevduat: 9,3 milyar TL
Özkaynaklar: 1,9 milyar TL
Net Kar: 60,9 milyon TL
Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı: % 109
Son Dakika › Güncel › Şekerbank'ın Net Karı 60.9 Milyon TL Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?