Şehrin Gizli Dili Ve Gençtopia S, M, L, Xl" Sanat Limanı'nda - Son Dakika
Güncel

Şehrin Gizli Dili Ve Gençtopia S, M, L, Xl" Sanat Limanı'nda

Şehrin Gizli Dili Ve Gençtopia S, M, L, Xl" Sanat Limanı\'nda

2010 Yılının Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un İlk Kamusal Sergi Alanı Sanat Limanı, İki Yeni Sergiye Daha Ev Sahipliği Yapıyor.

03.09.2010 15:35  Güncelleme: 15:37

İstanbul'da sergilenecek yerel ve ulusal sergilerin mekan ihtiyacını karşılamak üzere İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından İstanbul'a kazandırılan Sanat Limanı'nda sergi trafiği yoğun bir hızla devam ediyor.

Sanat Limanı'nın yeni konukları "Şehrin Gizli Dili" ve "Gençtopia S, M, L, XL" isimli sergiler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ve Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra'nın ev sahipliğinde 2 Eylül Perşembe günü ziyarete açıldı.

19 Eylül Pazar gününe kadar görülebilecek sergilerin açılışa Gençtopia S, M, L, XL'den Gül Çağın ve Arzu Arda Koşar, 1. Istanbul Trienali'nden küratörler Hülya Aktaş ve Ayşe Taşkent ile sanatçılar RAUF TUNCER, UFUK DUYGUN, TACİ KÜNTÜZ, İPEK ŞENEL, RECEP AKAR, İLHAMİ ATALAY, HİLAL KÜNTÜZ, FATMA YILDIZ, DAVUT ÖZGÜL, MELİKE DEMİRKAYNAK, İDİL SALİHA, EMEL ERKAN, KIVANÇ BAŞKAN, ÖZLEM GÜZELYURT, NİHAN OĞUZ, AKBARS, MERYEM & VİLDAN YABANİGÜL, EMEL NEKAY, SENA AKTAŞ, BİRSEN KAR, HÜSEYİN GENÇ, SERAP SÖNMEZ de katıldı.

Sanat Limanı'yla uygulamaya geçen kamusal sergi alanı modelinin Avrupa Kültür Başkentliği sürecinden İstanbul'a kalıcı iz bırakacak en önemli işlerden biri olduğuna dikkatleri çeken İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekereteri Yılmaz Kurt kokteylde "Bugün ziyarete açtığımız iki sergi, İstanbul gibi 12 milyon nüfuslu bir metropolde yaşamanın İstanbullular üzerindeki yansımalarını sanatın diliyle gözler önüne seriyor. Bir yanda yalnızlaşarak kaybolmayı bir diğer yandan ötekileşerek var olmayı yani İstanbul'un bizi içine alan gerçekliğini sunuyor." dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra ise Sanat Limanı'nın yeni konuk sergileri hakkında " İstanbul 2010 sürecinde İstanbul'u yorumlayan sergiler çok önemli bir bellek oluşturacak; bu iki sergi de bu belleğe katkıda bulunan etkinlikler.

Los Angeles'te yaşan, ama Türkiye ile bağlarını sürekli açık tutan iki sanatçımız Gül Çağın ve Arzu Arda Koşar, gençlerle İstanbul'un nasıl olmasını isterdiniz üstüne yaptıkları çalışmaların sonuçlarını sergiliyorlar. 1. İstanbul Trienali, bir sanatçı girişimi olan Bağımsız Sanat Derneği'nin örgütlü ve sürdürülebilir bir üretim sürecini başlatmasıdır. Bu sergide resim, yerleştirme, fotoğraf ve videolarda İstanbul'a ilişkin farklı gerçeklere göndermeler ve yorumlar izlenecek."dedi.

Yalnızlaşma – Yabancılaşma – Kimliksizleşme – Dilsizleşme Üzerine

Farklı kültür alaşımlarının ve çatışmalarının yaşandığı İstanbul'da, bir ayrılış gerekçesi ve buluşma vesilesi olarak, 'yalnızlaşma – yabancılaşma – kimliksizleşme – dilsizleşme' kavramlarının etrafında üretilmiş eserlerden oluşan "Şehrin Gizli Dili" isimli sergide resim, fotoğraf, düzenleme, heykel, video türlerinde yapıtlar sergileniyor.

Küratörlüğünü Hülya Yazıcı Aktaş'ın yaptığı ve 1.Uluslararası İstanbul Trienali için taşınabilir bir sergi olarak tasarlan "Şehrin Gizli Dili" sergisinde, Hülya Yazıcı Aktaş, Rauf Tuncer, Ayşe D. Taşkent, Ufuk Duygun, Taci Küntüz, İpek Şenel, Recep Akar, İlhami Atalay, Hilal Küntüz, Fatma Yıldız, Davut Özgül, Melike Demirkaynak, İdil Saliha, Emel Erkan, Kıvanç Başkan, Özlem Güzelyurt, Nihan Oğuz, Akbars, Meryem & Vildan Yabanigül, Emel Nekay, Sena Aktaş, Birsen Kar, Hüseyin Genç ve Serap Sönmez'in eserleri yer alıyor.

İstanbul'daki Genç Kuşağın Kimlik Arayışı Üzerine

Gül Cağın ve Arzu Arda Koşar tarafından 'Coming of Age/ Kendini Bulma' projesinin son ayağı olan "Gençtopia: S, M, L, XL" sergisi, İstanbul'daki genç kuşağın kimlik arayışını konu alıyor.

İstanbul'un Küçük Armutlu semtinden bir grup gençle başlattıkları diyalog sonucunda oluşan, 2009'da sokak yerleştirmeleri ve grafiti çalışmalarıyla başlayıp, 2010'da interaktif kolaj çalışmalarıyla devam eden projenin son ayağı olan "Genctopia: S, M, L, XL" sergisinde sanatçılar geliştirdikleri zihinsel haritalarla 'ötekileştirme – aynılaştırma' proseslerini inceleyerek İstanbul gençlerinin daha önceden var olan 'ötekileştirme' sınırlarını asmak için geliştirdikleri kişisel ve sosyal formları, mixed media fotoğraf, video ve enstalasyon çalışmalarıyla kaydediyorlar.

"Kader Denizi" ve "Japonya'ya Avrupa Bakışı" Sergilerini Görmek için Son Gün 29 Ağustos

Mehmet Günyeli ve Bejan Matur'un "Kader Denizi" başlığı altında sunduğu, fotoğraf, video ve şiirden oluşan sergi, günümüz dünyasının en ağır dramlarından olan mültecilik konusunu işliyor.

Avrupa ülkelerinden yetkin fotoğrafçıları Japonya'ya davet ederek, onların gözünden Japonya'nın yeniden keşfedilmesi amacını taşıyan "Japonya'ya Avrupa Bakışı" sergi dizisinin 12.sinde Silva Bingaz (Türkiye), Gábor Arion Kudász (Macaristan) ve Andreas Gefeller'in (Almanya) fotoğrafları görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehrin Gizli Dili Ve Gençtopia S, M, L, Xl' Sanat Limanı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement