Savcıdan Yazıcı'ya; Tutuklu Tribün Liderini Cezaevinde Niye Ziyaret Ettin? - Son Dakika
Güncel

Savcıdan Yazıcı'ya; Tutuklu Tribün Liderini Cezaevinde Niye Ziyaret Ettin?

Savcıdan Yazıcı\'ya; Tutuklu Tribün Liderini Cezaevinde Niye Ziyaret Ettin?

İbrahim Yazıcı, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede, kulüp gelirlerine temlik koydurularak paraların şahsi hesabında tutulmasında kötü bir niyetinin olmadığını savundu.

18.06.2011 16:00

Bursaspor Kulübü'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede, kulüp gelirlerine temlik koydurularak paraların şahsi hesabında tutulmasında kötü bir niyetinin olmadığını savundu. Yazıcı'nın kulüp hesaplarında yüklü miktarda haciz olması nedeniyle, bu yöntemi yönetim kuruluyla hukukçulara danışarak kullandıklarını söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı, Yazıcı'ya Beşiktaş maçı sonrası meydana gelen olaylar nedeniyle örgüt lideri olarak tutuklanan ve hakkında soruşturma yürütülen tribün lideri Selim Kurtalan'ı cezaevinde ziyaret etmesini de sordu. Yazıcı, bu soruya, Selim Kurtulan ve onunla birlikte tutuklu kişilerle aralarında bir samimiyet olmadığını öne sürerek, "Ben kendilerine olayla ilgili sorular sormak ve gerçeği öğrenmek amacıyla gittim. 2-3 dakika görüşmem oldu. Bunun haricinde özel bir amacım olmamıştır" karşılığını verdiği öğrenildi.

Eski Kulüp Başkanları Recep Günay ile Sedat Topaloğlu'nun Cumhuriyet Savcılığı'na geçen yıl ağustos ayında verdikleri şikayet dilekçesi ile başlayan soruşturmayla ilgili ilk olarak Özlüce'deki kulüp tesislerine geçen mart ayında baskın düzenlenerek hesaplara el konuldu. 160 bilgisayarın incelendiği soruşturmayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı Zihni Kartal ve Hesap Uzmanı İhsan Kağan Bayraktar tarafından bilirkişi raporu hazırlandı.

4 TUTUKLAMA

Çarpıcı tespitlerin yer aldığı rapor üzerine 'Suç işlemek için örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, soruşturma gizliliğini ihlal, güveni kötüye kullanma ve mal varlığını bildirmeme' suçlarından gözaltına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, eski İkinci Başkan Osman Çelik, Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden yönetim kurulu üyeleri Hasan Saltan ve Öztürk Yazıcı ile kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ise nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAZICI HASTANEYE KALDIRILDI

Tutuklama sonrası fenalaşan Başkan İbrahim Yazıcı, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yazıcı halen hastanenin tutuklu ve mahkum koğuşunda müşahade altında tutuluyor.

Yazıcı'nın oğulu Serkan Yazıcı, babasının iki kez kalp ameliyatı geçirdiği, tansiyon ve şeker rahatsızlıkları bulunduğunu söyledi.

YAZICI SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Dün gece ambulansla getirildiği adliyede soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Bilirkişi raporlarıyla da tespit edilen Fenerbahçe maçı sonrası Kulüp İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ve Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer'e verilen 30'ar bin TL'lik cezaların kulüp kasasından ödenerek, Özkıyıcı'ya borç yazıldığını, Biçer'in ödemesinin ise gider olarak gösterilmesini iddiasına Yazıcı, başkan olarak cezaları kendilerinin ödemesini söylediğini ve ödemeleri konusunda teşviklerinin olduğunu öne sürerek, başkan olarak bunları detaylı takip etme imkanı olmadığını söyledi.

"BAŞKAN OLMAK İSTEMEDİM"

Bursaspor Kulübü'ne ait iki arsanın kredi alınmadığı halde sahte olarak neden ipotek ettirildiği sorulan Yazıcı, kulübe başkan olmak istemediğini, çevresindeki insanların kendisini ikna etmesi sonucu görevi kabul ettiğini belirtti.

Göreve geldiğinde kulübün 30 milyon lira civarında borcu olduğunu kaydeden Yazıcı, "Futbolcular paraları ödenmediği için antrenmanlara çıkmıyorlardı. Ben kendim. Herhangi bir menfaat temini amacıyla hareket etmeden sadece kulübün düzelmesi için çalışmalar yaptım. Bugün itibarıyla kulübün geldiği seviye benim çalışmalarımın eseridir. Bu ipotek tesisi olayı kulübe ait değerli arsaların icra takipleriyle satılmasını önlemek amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir kötü niyet söz konusu değildir. Daha sonra da ipotek tesisinin gereği kalmadığı için Osman Nuri Biçer'in rızasıyla ipotek fekkini yaptırdık" dedi.

Savcının gerçek olmayan borçlarla ilgili senetlerle kulüp gelirlerine temlik konulması ve paraların Yazıcı'nın hesaplarında tutularak kulübün bu şekilde zarara uğratılmasıyla ilgili sorusuna Yazıcı, yanıt verirken şunları söyledi:

"Kulüp hesaplarına haciz nedeniyle para yatırılamıyordu. Yönetim kurulu olarak hukukçulara danıştıktan sonra bu şekilde temlik yönteminin uygun olacağına karar verdik. Bu gelişmeden sonra ben kendi adıma ayrı bir hesap açtım. Bu hesap üzerinden kulübün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere temlik yoluyla gelen paraları bu hesapta topladım. Kesinlikle kötü niyetim yoktur. Sadece kulüp menfaatlerini düşünerek hareket ettik. Yanlış olduğunu da düşünmüyorum. "

"500 BİN TL BAĞIŞ YAPTIM"

İbrahim Yazıcı ifadesinde, kulüp başkanı olduğu ilk günlerde ihtiyaçlarda kullanılmak üzere 500 bin TL parayı bağışladığını, ayrıca şirketlerine ait otellerde konaklayan Bursaspor futbolcuları için yapılan masraflar için kesilen faturalara karşılığını kulübe bağışladığını ve bunların kulüp muhasebe kayıtlarında yer aldığını söyledi.

"Kulüp tarafından medya şirketi kurulmasının ve televizyon yayın hakkı alınmasının mümkün olmadığı halde kanun ve kuralları hiçe sayarak, kulübün parasının kulüp çalışanları ile bir basın mensubunun üzerine geçirip, kulübün zarara uğratılması" iddiasıyla ilgili olarak da Başkan Yazıcı'nın bu işlerin detayı hakkında bilgi sahibi olmadığını söylediği bildirildi.

Güney Koreli Shin Young Rok'ın menajerine fazla ödeme yapılarak kulübün zarara uğratılmasıyla ilgili soruya karşılık da Yazıcı, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, hiçbir menajere gizli anlaşma yaparak fazla ödemede bulunmadığını söyledi.

2 bin TL tutarında bedelsiz bilet dağıtımı konusunda da Yazıcı, "Ben yönetim kurulu başkanı olarak bu tür işlerle uğraşmam" dedi.

ATATÜRK STADYUMU'NUN YENİLENMESİ SORUSU

Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi işlerinde yüksek miktarda maliyet çıkarılarak, yönetim kurulu üyelerinden bazılarına yüksek maliyetler ile menfaat sağlanması iddiasıyla ilgili soruya karşılık da Yazıcı, stadyumun yenilenmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği finans desteği sözünü yerine getirmediğini ve bu nedenle zor durumda kaldıklarını söyledi.

Bu işlerle ikinci başkan Haluk Özkıyıcı'nın ilgilendiğini kaydeden Yazıcı, "Herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair bizim bir tespitimiz olmadı. Zaten 7 milyon civarındaki borç da halen ödenmemiştir" dediği belirtildi.

YÖNETİCİYE 300 BİN TL AVanS VERİLMESİ

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan kulüp ikinci başkanı Haluk Özkıyıcı'ya kulüp kasasından avans adı altında 300 bin TL verilmesi ve Özkıyıcı'nın bu parayı şahsi işlerinde kullanmasıyla iddialarına karşılık Yazıcı, "O konu hakkında hiçbir bilgim yoktur. Benim bilgim dahilinde para verilmemiştir. Ben o paranın neden verildiğini hatırlamıyorum. Ortada bir zarar olduğunu da düşünmüyorum" dedi.

1000 ADET KOMBİNE KARTININ ÜCRETSİZ DAĞITILMASI

İbrahim Yazıcı, 1000 kombine kartının Beşiktaş maçı öncesi meydana gelen olaylar nedeniyle tutuklanan tribün lideri Selim Kurtulan ve taraftar derneklerine bedelsiz verilmesiyle ilgili suçlamalara ise Yazıcı şu karşılığı verdi:

"Şampiyonluktan sonra taraflara fair play ödülü verilmesi nedeniyle federasyon bize bir milyon 200 bin TL para ödülü verdi. Bana, taraftarlara jest olması amacıyla ücretsiz olarak temin edilmiş kombine kartlar verildiği söylenmiştir. Fakat kime verildiği konusunda bilgim ve talimatım olmamıştır. "

ÖRGÜT LİDERİNİ CEZAEVİNDE NEDEN ZİYARET ETTİN?

Cumhuriyet Savcısının Yazıcı'ya Beşiktaş maçı sonrası meydana gelen olaylar nedeniyle örgüt lideri olarak tutuklanan ve hakkında soruşturma yürütülen tribün lideri Selim Kurtalan'ı cezaevinde ziyaret etmesini de sorduğu öğrenildi.

Yazıcı'nın bu soruya karşılık Selim Kurtulan ve onunla birlikte tutuklu kişilerle aralarında bir samimiyet olmadığını öne sürerek, "Ben kendilerine olayla ilgili sorular sormak ve gerçeği öğrenmek amacıyla gittim. 2-3 dakika görüşmem oldu. Bunun haricinde özel bir amacım olmamıştır" dediği öğrenildi.

Tutuklanan Bursaspor Kulüp Başkana İbrahim Yazıcı'nın avukatı Özgür Alparslan Sümer de müvekkilinin savcılık ve mahkemede yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sümer, "Başkan, kaldırıldığı hastanede yapılan kontrollerda 395 şeker 19/10 tansiyon ve kalp ritm bozukluğu tesbit edildi. Ancak kendi isteğiyle adliye gelip savcıya ve mahkemeye çıkarak ifade verdi. Müvekkilime yöneltilen suçlamalar, çete kurmak, çete üyesi olmak, zimmet, nitelikli dolandırıcılık. Biz suçlamalır hiç birini kabul etmedik. Pazartesi günü tutukluluğuna itiraz edeceğiz. Başvuruyu mahkemeler değerlendirip bir karar verecektir" dedi.

Başkanın tutuklanmasının ardından Bursaspor yönetiminin durumu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan avukat Özgür Alparslan Sümer, "Bursaspor'da 12 yönetici görevine devam etmektedir. Bunlardan birisinin de imza yetkisi mevcuttur. İmza yetkisine sahip olan yöneticinin transfer yetkisine de sahip olduğunu biliyorum. Kulüp sahipsiz değildir. Hali hazırda 12 kişilik yönetim halen görev başındadır. Bu arkadaşların da pazartesi yapılacak itiraz sonucuna göre bir karar vereceklerini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcıdan Yazıcı'ya; Tutuklu Tribün Liderini Cezaevinde Niye Ziyaret Ettin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement