Şanlıurfa Valiliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Kadın Kültür Merkezi Modeli Arayışı Çalıştayı düzenlendi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, polisevinde gerçekleştirilen programda, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM), valilik, yerel yönetimler, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluş yetkilileri, yerel şartlara uygun yeni model kadın kültür ve toplum merkezleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, kadın kültür merkezlerinin mutlaka gelir getirici faaliyetlerle yürümesi gerektiğini, bunun motivasyon için önemli olduğunu söyledi.
Kadın merkezlerine destek sunmaya devam edeceklerini anlatan Vali Tuna, şunları kaydetti:
"Kadın Kültür Merkezlerinin benim burada gördüğüm, GAP İdaresi'nin edindiği tecrübelerin de katkılarıyla oldukça iyi sonuçlar alınacağıdır. Gerek kamunun, gerekse sivil toplum kuruluşlarının böylesi konularda ortak karar alabilmesi, diğer terimle yönetişimi doğru uygulaması, kararları birlikte alması, birlikte yönetmesi önemli ve gerekli. Kadın kültür merkezlerinin yönetimini tamamen kadınlara bırakmak, onların bilgi ve tecrübe sahibi olmalarını sağlamak amaç olmalı. Bunun için de gelir getirici faaliyetlere ağırlık verilmesi, motivasyon sağlanması açısından gerekli."
Harran'da 1. Uluslararası Hayat-ı Harrani anma etkinlikleri
Harran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Hayat-ı Harrani anma etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sergilendi.
Senaryosunu İslam Gemici'nin yazdığı, Selçuk Var'ın sahneye uyarladığı ve yönettiği oyunda, Hayat bin Kays El-Harrani Hazretleri'nin manevi kişiliği ve İslam toplumu için önemi konu alındı.
Harran Kaymakamı Temel Ayca, yaptığı açıklamada, ilçede ilk olarak bu yıl gerçekleştirilen Hayat-ı Harrani'yi anma etkinliklerini geleneksel hale getirerek her yıl düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.
İlçe Müftüsü Abdülhekim Öz ise, sahnelenen oyundan çok etkilendiğini belirtti.
Müftü Öz, şöyle konuştu:
"Dışarıdan gelen izleyicilerden bazılarının tiyatro ekibinin hangi ilden geldiklerini birbirlerine sorduklarına şahit oldum. Kendim üç ayrı zaman diliminde izledim. Çok etkilendiğimi ifade etmeliyim. Zira kitabi bilgi ve gerçekler sahneye taşındığı zaman insan üzerinde ciddi bir kalıcı etki bıraktığı ispatlanmış bir gerçektir. Bu tiyatro oyunu bizim bir eksiğimizi daha fark etmemizi sağladı. Bu toplum olarak tiyatro izlememiz gerektiği gerçeğidir. Bu tür müstesna şahsiyetlerin hayatlarının anlatıldığı tiyatrolar, özellikle genç nesil üzerinde ciddi olumlu etkiler bırakır."
Son Dakika › Güncel › Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?