Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İzgören Akademi işbirliği ile düzenlenen 22. Bilgi Festivali, "Geleceğe Dokunmak" temasıyla bugün yapıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivale Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, UNİ Kimya Kurucusu Ataman Özbay, JCI Dünya eski Başkan Yardımcısı, Stratejik İşler Kurucusu İsmail Haznedar, İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim ve Danışman Ahmet Şerif İzgören, İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürlüğü Kurucusu Şehnaz Dereli ve çok sayıda davetli katıldı.
Festivalin açılış konuşmasından önce İzgören Akademi Eğitmen ve Danışmanı Gökhan Okçu, katılımcılara festival hakkında bilgi verdi. Ayrıca kişilerin yanlarındakileri tanıması için birbirleriyle tanışmasını istedi ve 'Ankara'nın Bağları' şarkısıyla da katılımcıları oynattı.
Programın açılış konuşmasını yapan İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürlüğü Kurucusu Şehnaz Dereli, "Samsun bir marka şehir olmak istiyor. Çünkü Samsun coğrafi, stratejik konumu itibariyle ve elindeki potansiyellerle bütün bunları başarabilecek yetkinliğe ve insan gücüne sahiptir. Samsun artık geleceği karşısında bulmak değil, geleceği şekillendirmek istiyor. Bugün burada 'Geleceğe Dokunmak' temasıyla karşınızdayız" dedi.
Bilgi'nin çok önemli bir şey olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Son 50 - 60 yıl içersinde teknolojideki gelişen bu baş döndürücü değişim ve dönüşüm enteresan boyutlara geldi. Seçimler nedeniyle köylere gidiyoruz. Her gittiğimiz köylerde 'yol kötü, alt yapı hizmetlerine ihtiyacımız var' gibi sorularla karşılaşacağımız için hazırlıklı gittiğim bir köyde, bir cami imamı bana, 'Başkanım, bizim bir tane en önemli sorunumuz var. O da bu köyde internet bağlantısı yok' dedi. İşte bilgi için daha fazla bir şey söylemeye gerek yok" diye konuştu.
"SAMSUN KUPON BİR ŞEHİR"
Samsun'un çok güzel değiştiğini ve dönüştüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki 5 sene içersinde Samsun, şu andaki zamandan çok daha değişecek. Çünkü kişi başına düşen gelir daha da arttı, bizlerin tecrübesi arttı. Samsun daha işlenebilir ve yoğrulabilir bir hamur haline geldi. Bundan 15 sene Samsun'da nereye el atsak sadece orayı halledebiliyorduk. Yanındaki çirkinlik uzun süre orada sırıtıyordu. Ama şimdi Samsun bu çirkinliklerin sayılarının azaldığı, artık her yaptığımızın ortaya pırıl pırıl yeni bir görsellik çıkarttığı bir şehir haline gelmeye başladı. Son aylarda hep estetikten bahsediyorum. Samsun kupon bir şehirdir. Çünkü Samsun'un kent nüfusu 600-700 bindir. Dünyadaki bu ölçekteki şehirler çok daha güzel işlenebiliyor, şekillenebiliyor. Çok daha iyi yaşanabilir şehirler haline geliyor" şeklinde konuştu.
"İNSANLARIN GÜVENİNİ KAZANMAK İÇİN GEREKEN SÜRE UZADI"
Geleceğe dokunmak isteyen birisinin mutlaka insanların kalplerine dokunması gerektiğini belirten Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı şunları kaydetti: "Aslında eskisine kıyasla iletişim teknolojileri olağanüstü bir gelişim gösterdi. Televizyon ve günlük gazeteler bile internet siteleri ve sosyal medyanın gerisinde kaldı. Buna rağmen geleceğe ve insanların kalplerine dokunmak geçmişe kıyasla kolaylaşacağı yerde zorlaştı. Çünkü insanların alternatifleri ve caydırıcı mesajların sayısı da arttı. Biliyorsunuz Türk televizyonları son birkaç yıldır Osmanlı dönemi dizilerinden geçilmiyor. Bakıyorsunuz hepsi birbirine benziyor. Ama biz bir tanesini hatırlıyoruz. Tek sebebi ilk olması mı? O diziden önce bu ülkeden tarihi temalı dizi film denenmedi mi? Denendi. Bunların üzerine düşünmek lazım. Cevap sandığınızdan daha zor. Ben zamanın ruhu dedikleri kavramı çok önemsiyorum. MJC ile çıktığımız yolda doğruları yapmaya devam ettiğimiz sürece kemikleşeceğimize, bir süre sonra ise bu alanda jenerik marka haline geleceğimize inanıyorum. İnternet teknolojileri üzerinden bir iş yapmıyorsanız eğer yani garaja kapanıp yeni bir facebook ya da twitter oluşturmaya çalışmıyorsanız bir markayı ve ürünü tutundurmak eskisine kıyasla daha uzun zaman alıyor. Zamanın ruhu bu. Her şeyin hızlanmış olması sizi yanıltmasın. Evet, hayat çok hızlandı belki ama insanların güvenini kazanmak için gereken süre uzadı. Dünya çok hızlı değişiyor, artık hiçbir şey eskisi gibi değil diye düşünürken birden kendinizi demode bulabilirsiniz." - SAMSUN
Son Dakika › Güncel › Samsun'da 22. Bilgi Festivali Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?