Hıdrellez etkinliklerine, İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Şamlar ve Kayabaşı muhtarları ile Trakyalı ve Başakşehirli misafirler katıldı.
Şamlar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Gürkan Aksoy ilk kez düzenledikleri bu etkinliğe gelenlere "Hoşgeldiniz" derken, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 450 yıllık tarihiyle şehre en yakın köy statüsünde bulunan Şamlar Köyü'nün, gelecekte Çekmeköy, Bakırköy, Kadıköy gibi önemli bir merkez olacağını söyledi. Organizasyonun eksiksiz olduğunu da belirten Uysal, önümüzdeki senelerde bu şenliğin sadece bir gün değil, birkaç güne yayılan festival havasında yapılmasının daha iyi olabileceğini ifade etti.
Milletvekili Harun Karaca köklü bir geleneğimiz olan Hıdrellezin Şamlar'da böyle bir organizasyonla yapılmasının Başakşehirli'lere ve Şamlara getireceği çok şey olacağını belirtti. Hıdrellez ateşinin yakılmasıyla birlikte hep beraber ateşin üzerinden atlayan protokol üyeleri ve vatandaşlar Rumeli Ekrem'in şarkılarıyla eğlencenin ritmine girdiler.
Güldaniyem, Kaynana, Karaçalı gibi, Rumeli Balkan ve Çingene müziklerinin en hareketli örneklerinin seslendirildiği şenlikte, gece boyu yemek ve müzik ziyafeti çeken Trakyalılar, Rumeli Ekrem'in esprileriyle doyasıya gülüp eğlendiler.
Hıdrellez Nedir?
Hızır ve İlyas sözcüklerinin birleşmesiyle halk dilinde Hıdrellez olarak anılmaya başlayan doğanın canlanmasının sevinçle karşılandığı gün Hıdrellez, ibadetlerden, temizliğe, yardımlaşmalardan, diğer hazırlıklara, adeta bir bayrama hazırlanır gibi hazırlanılan bir kutlamadır.
Son Dakika › Güncel › Şamlar'da 450 Yıllık Hıdrellez Geleneği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?