Saklıkent Kayak Merkezindeki Taş Ocakları Takibe Alınıyor - Son Dakika
Güncel

Saklıkent Kayak Merkezindeki Taş Ocakları Takibe Alınıyor

Saklıkent kayak merkezindeki taş ocakları takibe alınıyor Antalya Valisi Münir Karaloğlu: "Bu kadar turizm merkezinin ortasında ruhsat verilmesi sorun, turizm merkezinde ruhsata uygun çalışmaması başka bir sorun"ANTALYA - Antalya'nın kış turizminde değerlendirdiği kayak merkezi için...

21.12.2017 11:31

Saklıkent kayak merkezindeki taş ocakları takibe alınıyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu:

"Bu kadar turizm merkezinin ortasında ruhsat verilmesi sorun, turizm merkezinde ruhsata uygun çalışmaması başka bir sorun"

ANTALYA - Antalya'nın kış turizminde değerlendirdiği kayak merkezi için koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Merkezdeki birçok eksikliğin konuşulduğu toplantıda, Uludağ Kayak Merkezi model alınarak yeni kararlar alındı. Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, merkezin en büyük sorunlarından birisinin bölgeye yakın bölgedeki mermer ocakları olduğunu dile getirirken TÜBİTAK yetkilileri ise, ocakların çıkardıkları tozlar ile gece çalışmalarında kullandıkları aydınlatıcıların, merkezde bulunan uzay gözlem evinin çalışmalarına engel olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, taş ocakların takibe alınması talimatını verdi.

Antalya'da Akdeniz ve Ekvator'a en yakın kayak tesislerinden birisi olarak bilinen Saklıkent Kayak Merkezi için koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Saklıkent Kayak Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Altıner ile kentte görev alan il müdürleri ve bürokratlar katıldı.

Elektrik, su, internet gibi alt yapının yanı sıra güvenlik, ulaşım ve yatak kapasitesi gibi konuların konuşulduğu toplantıda, merkezin kış turizminde etkin olarak kullanılması adına güvenlik konusunda zincirsiz olmayan araçların merkeze sokulmaması, geçici asayiş karakolu kurulması, bölgede bir sağlık evi oluşturularak ambulans ve bir doktor hazır tutulması, ulaşımda ise yolun sürekli açık tutulup, toplu taşımada 18 ayrı bölgeden merkeze ulaşım sağlanması, Antalya Havalimanın'ndan kayak merkezine kadar bilgilendirme levhaları konulması gibi kararlar alındı.

Mermer ocakları tehlikesi

Koordinasyon toplantısında bir sunum gerçekleştiren Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, merkezin en büyük sorunlarından birisinin bölgeye yakın bölgedeki mermer ocakları olduğunu dile getirdi.

Altıner'in bu ifadesinin ardından söz alan TÜBİTAK yetkilileri ise, ocakların çıkardıkları tozlar ile gece çalışmalarında kullandıkları aydınlatıcıların, merkezde bulunan uzay gözlem evinin çalışmalarına engel olduğunu söyledi. Şikayetlerin ardından Vali Münir Karaloğlu ise, turizm bölgesine mermer ocağı ruhsatının verilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Bu kadar turizm merkezinin ortasında ruhsat verilmesi sorun, turizm merkezinde ruhsata uygun çalışmaması başka bir sorun, gece çalışması, çalışırken etrafı rahatsız etmesi bir sorun. Maden şehre geçmiş artık doğanın şeklini de bozuyor. Evlerin olduğu tarafa doğru da yanaşmışlar" diyerek ocakların takibe alınması talimatını verdi.

Uludağ örneği

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, sorumlu kurum amirlerinden eksikliklerin bir an önce giderilmesini, örnek olarak da Uludağ Kayak Merkezi'nin gözüne alınmasını istedi. Saklıkent'in Antalya turizmi için önemli bir değer olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, "Saklıkent, isminde saklı var diye burası saklanamaz. Artık Saklıkent'i saklama lüksümüz yok. İnsanlar Antalya sahillerinde denize girerken 2 bin 200 rakıma 45 dakikada gelip kayak yapma şansı bulabiliyor. Ekvatora en yakın kayak merkezi Saklıkent ise eğer onun hakkını vermek lazım" dedi.

Son olarak bölgenin yaz mevsiminde de kullanılabileceğine işaret eden Karaloğlu, "Buradaki TÜBİTAK uzay gözlem evi bir şans. Merkezde etkinlik alanları oluşturmamız lazım, çünkü burası hem yaz hem kış aylarında kullanılabilecek bir merkez. Kayak merkezleri sadece kışın kullanılır sanılır. Uludağ'a gidenlerin yüzde 60'ı yazın, yüzde 40'ı kışın çıkar. Antalya'da yazın aşağıda 45 derece sıcak varken burada 20-25 derece olduğunu düşünürseniz insanlara daha cazip bir yer olarak gelebilir. Burada yayla turizmini gerçekleştirme potansiyeli de var" diye konuştu.

"Antalya'nın kullanmak isteyip kullanamadığı bir değer"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, Saklıkent'in sadece Antalya için değil Türkiye ve dünya için önemli bir yeri olduğunu söyledi. "Antalya'nın kullanmak isteyip kullanamadığı bir değer" diyen Türel, kısa, orta ve uzun vadede planlamaların en kısa sürede yerine getirilmesini temenni ettiğini söyledi.

Toplantı sonrası Vali Karaloğlu ve beraberindekiler henüz kar yağışı düşmeyen kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

Saklıkent Kayak Merkezindeki Taş Ocakları Takibe Alınıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saklıkent Kayak Merkezindeki Taş Ocakları Takibe Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement