AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Prof. Dr. Özlenen Özkan, böbrek naklinden fazla rahim nakli için sırada bekleyen hasta olduğuna dikkat çekti. Dünyada başarılı ilk rahim naklini yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Özkan, birçok ülkede rahim nakli yapıldığını hatırlatarak, 'Hepsi 'Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık onlar canlıdan uyguladılar. İnşallah Nobel'i alırız" dedi.
AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sosyal Tesislerde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve geldiği günden itibaren yaptıkları tüm çalışmaları anlatan Rektör Özkan, projeleri hakkında bilgi verdi.
AÜ'YE ÇOCUK HASTANESİ YAPILACAK
AÜ ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Akdeniz Üniversitesi Katlı Otopark Projesi'nin yakın zamanda biteceğini anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çocuk Hastanesi yapılması için harekete geçtiklerini de kaydetti. Hasta yakınları için yapılacak oteldeki çalışmaları anlatan Prof. Dr. Özkan, birkaç ay içerisinde hizmete sunacaklarını aktardı.
NAKİLLER İÇİN MEVZUAT ONAYI BEKLENİYOR
AÜ Hastanesi'nde birçok nakil operasyonu yaparak ilklere imza attıklarını belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, akciğer nakillerinin başlaması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını, gelecek onayın ardından akciğer nakillerine de başlayacaklarını söyledi. Türkiye'nin ikinci rahim nakilli hastası Havva Erdem'in anne olup bir kız bebek dünyaya getirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Şu anda Sağlık Bakanlığı'ndan rahim naklinin mevzuatı için bekliyoruz. Bizim en çok beklentiye gireceğimiz nakil rahim nakli olacak. Çünkü rahim nakli olmak isteyen o kadar çok hasta var ki, muhtemelen böbrek naklindeki talebi geçecek" dedi.
RAHİM NAKLİ, NOBEL'E ADAY
Dünyada ilk rahim naklini gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Özlenen Özkan, nakil sonrası birçok ülkeden gelen doktorlara operasyonu nasıl yaptıklarını anlattıklarını kaydetti. Dünyada 'Özkan tekniği' ile rahim nakli yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Nobel süreci başladı. Nobel'de yapılan çalışmaların yaygınlaşması gerekiyor. O nedenle biraz daha zamanımız var. Örneğin tüp bebek tedavisini bulan kişiye Nobel ödülünü yıllar sonra Alzheimer olduktan sonra vermişler. Ödülünü de eşi almış. Rahim naklini bizden sonra İsveç, ABD, Almanya, Çin, Hindistan ve Brezilya yaptı. Hepsi Ömer Özkan Tekniği'yle yapıldı. Sadece biz kadavradan yaptık, onlar canlıdan uyguladı. 1-2 seneye kadar Nobel'i bekliyoruz ama olacak anlamına gelmez. İnşallah Nobel'i alırız" diye konuştu.
AÜ'de akademisyenlerin başarılarının artırılması için kriterleri değiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Özkan, 'Kaliteli yayına bakıyoruz. Kaliteli yayın, insanlığa faydalı mı, yapılan şeyin öncülüğü var mı, bunlara bakıyoruz. Göreve geldiğimizden beri uzun uğraşlarla çok fazla eleştiri almamıza rağmen kriterleri herkese rağmen yükselttik" dedi.
TEKNOKENT BİLİMLE YÜKSELİYOR
AÜ'de bilime önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, Teknokent çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünyaca ünlü markalarla anlaşma imzaladıklarını aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, milli muharip uçağın yazılımının burada yapılacağını söyledi. Sağlık turizmine olduğu kadar tarıma da önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Özkan, Aksu'da yer alan üniversitenin arazisine 'Tarım Teknokent'i yapılacağını anlattı. (DHA)
Son Dakika › Güncel › REKTÖR ÖZKAN: DÜNYADAKİ TÜM RAHİM NAKİLLERİ 'ÖZKAN TEKNİĞİ' İLE YAPILIYOR - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?