Tarsus Belediyesi ile Tarsus Tenis Kulübü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'na kabul görülen 'Raket Tutan Eller' projesi sona erdi. Tarsus Tenis Kulübü'nde düzenlenen törende 48 çocuğa sertifika verildi.
Göçle gelen nüfusun ekonomik ve sosyal uyumunun sağlanması anacıyla başlatılan projenin çok önemli mesafeler kat ettiğini belirten Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş, çalışmalara Tarsus'un en ücra köşelerinden çocuklara ulaştıklarını, toplamda 112 çocuğun bu projeye katıldığını, 48 çocuğun sportif faaliyetlere uygun olması nedeniyle raket, çanta, sort, thisort, eşofmen, çorap, şapka ve ayakkabı verdiklerini söyledi.
Alpaltaş, 'Raket Tutan Eller' proje kapsamında 48 çocuğun biraraya gelerek spor ahlakını, disiplini ve mücadele etmeyi öğrendiğini, emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu projenin devam etmesi gerektiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Kocamaz, "Öncelikle böyle bir turnuvanın Tarsus'ta gerçekleşmesinden bu turnuvaya ÇKA'nın destek vermesinden dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Burası tenis kulübünün gayretli yöneticileri sayesinde, geçmişten bu yana belediyemizin de lojistik destekleriyle bugünkü konuma geldi. Ama burada kalmaması lazım. Buranın dolu dolu değerlendirilmesi, kullanılması lazım. Sporun barış ve kardeşlik olduğunu her etkinlikte yineliyoruz.
Bizim de amacımız spor etrafında Tarsus'un değişik mahallelerinde değişik semtlerinde oturan değişik okullarında öğrenim gören çocuklarımızı bir araya getirip hemşehricilik duygusunu geliştirmek, barış ve kardeşlik ortamını pekiştirmek ve Tarsus'u bir huzur kenti haline getirmek. Bu konuda gayret gösteren destek veren herkese ve özellikle de siz değerli velilere teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah şu anda çalışmaları devam eden bir gençlik kampı ve yaşam boyu bilim ve spor merkezi çok yakın bir tarihte Tarsus'ta hizmete girecek. Sayın kaymakamımızın yönetiminde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle her türlü lojistik desteğini belediyemizin üstleneceği bu merkezler Tarsus'a ve sizlere hizmet edecek.
Ben bugüne kadar vermiş oldukları destekten dolayı sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bize ve bu projeye desteklerinden dolayı ÇKA Genel Sekreterimiz valimize teşekkür ediyorum. Tarsus'taki birlik, dirlik ve beraberlik ruhunun gelişmesinde her etkinlikte yer alan sayın milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise, "Milletvekili olarak bu tür organizasyonlara manevi destek yapmaya çalışıyoruz. Bu güzel projeyi gerçekleştiren kurumlara teşekkür ediyorum. Bölgemiz Mersin genelinde, Tarsus özelinde göç alan bir bölgedir. Tabii bu nüfusun entegrasyonu açısından bu tip projelerin olması hatta devam etmesi, bu tip sosyal projelerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumun sosyal aktivitelerle gelişmesi elbette ki devlet marifetiyle olduğu gibi STK marifetiyle olması toplumun gelişmesi açısından çok önemli.
Şükür ki Türkiye bu konuda önemli mesafeler kat etti. STK'lar bu tip görevleri gayet iyi yerine getiriyor, sosyal projelere imza atıyorlar. Bu anlamda da tenis kulübümüz Tarsuslu genç tenisçilerin yetişmesi için bu projenin altına imza attı. Tarsus'un Mersin'in Türkiye'nin tanıtılması inşallah aralarından Türkiye şampiyonları çıkartırız ülkemizin dünyaya tanıtılması açısından bunlar kayda değer önemli çalışmalar. Bu projeleri küçümsememek lazım. Bunların derinliği çok fazla. Burada sadece 30-40 tane evladımıza tenis öğretmiyoruz bunun derinliği var. İşte sosyal entegrasyon dediğimiz bölgeler arası fark, sosyal fark, kültürel ve ekonomik fark gibi uçurumların ortadan kaldırılması adı ne olursa olsun bütün renklerin Urfa'dan gelen, Diyarbakır, Trabzon, Tekirdağ'dan gelen bu güzel yurdumuzun dört bir köşesinden kentimize gelen insanlarımızın entegrasyonu açısından, buna uyum sağlamaları açısından çok önemli projeler. Ben bütün kurumları bu projeye destek verdiklerinden dolayı tekrar kutluyorum" şeklinde konuştu.
Bu tesislerde herkesin faydalanmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bu tür projelerinde devam etmesi gerektiğini vurguladı.
Kaymakam Güldibi, "Tarsus'a ilk geldiğimizde kulübe gelip bu tenis tesislerini görünce o dönemin yöneticilerine şöyle bir talebimi dile getirmiştim. Şu yoldan gelip geçen insanlar, özellikle ekonomik açıdan zayıf olan insanlar tenis oynayanlara bakıp da sadece zenginler buradan faydalanıyor bizim gibi fakir insanlar buradan faydalanamıyor diye bir sitem içinden geçmesin, içlerinden kötü olumsuz bir düşünce geçmesin diye kendileriyle muhabbet etmiştik. Arkasından Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile küçük bir çalışmamız oldu. ÇKA'ya genel sekreterimize valimize çok teşekkür ediyorum. Bu daha profesyonel olan çalışmayla projeyle beraber bu güzel gençlerimiz, bu güzel spora ve bu güzel tesise kavuşmuş oldular.
Bu öğrencilerimizin bu spora muhakkak devam etmeleri lazım ama arkasından gelen yeni nesilede bu sporu sevdirmemiz, öğretmemiz ve buradaki tesislerin bütün Tarsuslulara açık olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bu güzel projede emeği geçen herkese velilerimize çocuklarımıza teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, göçle gelen çocukların topluma entegrasyon olmasından dolayı mutlu olduğunu, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini söyledi.
Şarbak, "ÇKA sizin vergilerinizle faaliyet gösteren bir kamu kuruluşu. Bu ajansın kaynakları hem milli bütçemizden ayrıca belediyelerimizin bütçesinden ayrılıyor. Dolayısıyla sizlerden aldığımızı sizlere veriyoruz. ÇKA 2006 yılında kuruldu. 2008 yılından bu yana Mersin ve Adana illerimizin ekonomik ve sosyal kalkınması için destek veriyoruz. Her sene birkaç sektörde hem ekonomik hem sosyal sektörlerde mali destek projeleri açıyoruz. Bugün burada projesini yaptığımız Raket Tutan Eller Projesi bu kapsamda desteklenen projelerden bir tanesi. Bunu göçle gelen nüfusun topluma entegrasyonu kapsamında destekledik.
Ben bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Tarsus Tenis Kulübü bu konuda çok büyük fedakarlık yapmıştır. Belediyemiz bu kompleksin tenis kulübüne kazandırılmasında büyük fedakarlık yapmıştır. Bu projelerde bizim arzu ettiğimiz ve toplum olarak hepimizin arzu ettiği bunların sürdürülebilir olmasıdır. Sadece amaç 48 çocuğun 6 ay süre ile bir tenis dersi alması değildir. Amaç bu çocukların arasında becerilerini geliştirerek ileride şampiyonlar çıkması veya hayat tarzı olarak bu spor tarzını kendilerine seçmeleri. Bunun için kaymakamlığımızdan, belediyemizden, tenis kulübünden de rica ediyoruz, bunların sürdürülebilirliğinin sağlanmasını rica ediyoruz.
Aksi takdirde bir süre sonra bu çocuklar bu sporu unutmuş olabilirler. Onun için hep birlikte bunu sürdürelim. Bugün görüyorsunuz toplumumuzda iş birliği yaparsak, el birliği yaparsak yapılamayacak bir şey yok. Bir kısımda para var bir kısımda insan kaynağı var, bir kısımda tesis var bir kısmınızda ise çocuk var. Hepsi bir araya geldiği zaman bakın ne kadar güzel şeyler oluyor.
Çocuklarımız şimdi küçük yarın büyüyecekler ortaokul, lise, üniversite bitirecekler ve hiçbir becerileri olmadığını göreceğiz. Çünkü okullarımız beceri kazandırmıyor. O yüzden bu tür kurslara çok ihtiyacımız var. Çocuklarımızın bu tür kurslarla becerilerini geliştirelim. Veliler olarak buna dikkat ederseniz çocuğunuza hayat boyu yatırım yapmış olursunuz" dedi.
Konuşmaların ardından kategorilerinden derece yapan çocuklara kupa ve madalya verilirken, 48 çocuğa da katılım belgesi protokol üyeleri tarafından verildi.
Programa Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Atakan da katıldı.
Son Dakika › Güncel › 'Raket Tutan Eller' Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?