Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Kıroğlu, 'tinnitus' olarak bilinen kulak çınlamasının çok ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini söyledi.
Kulağı çınlayan insanların genelde 'Biri beni anıyor' diye düşündüğünü, ancak bunun doğru olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Mete Kıroğlu, küçük bir kulak kirinin bile kulak çınlamasına yol açabileceğini aktardı. Kulak zarında delinme, orta kulakta sıvı birikmesi, baş ve boyun bölgesindeki damar genişlemeleri ile denge veya işitmeyi sağlayan sinirdeki bir tümörün kulak çınlamasına neden olabileceğini anlatan Kıroğlu, "Kulak çınlaması sürekli olduğunda kişinin hayatı çok olumsuz etkilenebilir. Her kulak çınlamasının farklı nedeni olabilir. Bu yüzden çınlamanın gerçek nedenini bulmak çok önemlidir" dedi.
ÖNERİLERİNİ SIRALADI
Kulak çınlama sorunu yaşayanların uzman doktorlardan yardım almasını öneren Prof. Dr. Mete Kıroğlu, şunları kaydetti:
"Yüksek veya düşük tansiyon, alerji, şeker hastalığı, bazı romatizma ilaçları ve bazı antibiyotikler kulak çınlamasına yol açabilir. Çınlama işitme sinirlerinin uçlarında meydana gelen hasarlardan dolayı gelişir. Çınlamanın gerçek nedeni bulunursa, ortadan kaldırmaya yönelik ilaç veya işitme cihazları gibi çeşitli tedaviler uygulanabilir. Bu soruna karşı gürültülü ortamlardan uzak durulmalı. Kan basıncı sürekli kontrol ettirilmeli. Tuzlu yiyeceklerden, çay, kola ve kahveden uzak durulmalı. Günlük egzersizler yapılmalı. Yeterli dinlenmeyi ihmal etmeyin. Kulak çınlaması sağır olmanıza neden olmaz. Korkmadan uzman yardımı alınmalı." - Adana
Son Dakika › Güncel › Prof. Dr. Kıroğlu: Kulak Çınlamasını Hafife Almayın - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?