Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatında Çalışan Diğer Tüm Hizmet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası (Emniyet Sen) Genel Başkanı Faruk Sezer, Türkiye'de yılda 60 polisin intihar ettiğini ve 5'inin de cinnet anında aile fertlerini öldürdüğünü söyledi. Sezer, bu olayların önlenmesi için ülke genelinde kurulacak yaşam alanlarında polislerin keyifli vakit geçirirken, uzmanlar tarafından ruh sağlığının inceleneceği rehabilitasyon merkezi oluşturmayı planladıklarını söyledi.
Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Türkiye'de yılda ortalama 60 polisin intihar ettiği ve 5'inin de cinnet anında aile fertlerini öldürdüğünü kaydetti. Polislerin intihar nedenlerinin başında mesleki hayatlarındaki idari baskı, istirahat süresinin azlığı ve ekonomik nedenlerin yer aldığını belirten Sezer, ailesinde bir bireyin intihar etmesi halinde mesleğe alınmayan, psikiyatr ve psikolojik testlerin ardından polisliğe başlayan kişilerin intihar nedeninin incelenmesi gerektiğini söyledi. Sezer, zamanının büyük bölümünü mesai ile istirahatında uyuyarak geçiren, kendisine, ailesine zaman ayıramayan polisin ailesinden ve çevresinden uzaklaştığına dikkat çekti.
DAVRANIŞ BOZUKLUĞU OLANLAR TAKİP EDİLECEK
Sezer, polis intiharlarını önlemek için rehabilitasyon merkezi projesi geliştirdiklerini ve bu yıl sonuna kadar projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini anlattı. Polislerin istirahat saatini en iyi şekilde geçirmesinin düşünüldüğü kafetarya tarzı alanlarda bilgisayar oyunları, televizyon odası, bilardo, langırt gibi oyunlar bulunacağını aktaran Sezer, rehabilitasyon merkezinde görevli ekibin, polislerin davranışlarını takip edeceğini belirtti. Polisler birlikte eğlenceli vakit geçirirken, görevli ekip tarafından kişilerin ruh halinin de takip edileceğini ifade eden Sezer, davranış bozukluğu gösteren bireylerin farkında olmadan uzman ekip tarafından moral ve motivasyonu sağlanarak, tedavi edileceğini dile getirdi.
SENDİKA ŞUBESİNİN BULUNDUĞU TÜM İLLERDE
Rehabilitasyon merkezlerinde öncelikle, polisin mesai saati dışında vakit geçirebileceği ortam oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Sezer, şöyle konuştu:
"Rehabilitasyon merkezleri polislerin oyun oynayıp, çay, kahve, meşrubat içerek, sohbet edeceği kafeterya tarzında alanlar olacak. Bu projeyi yıl sonuna kadar bir ilde pilot olarak uygulamayı hedefliyoruz. Daha sonra Emniyet Sen Şubesi'nin yer aldığı tüm bölgelere yayacağız. Bu alanlarda polisler birbirleriyle keyifli vakit geçirirken, psikolog, psikiyatr ile memur ve amir psikolojisinden anlayan sendika üyelerinden oluşan 5 kişilik ekip tarafından gözlemlenecek. Buralarda hem polislerin moral motivasyonunun sağlanması hem de davranış bozukluğu görülen kişilerin terapi görmesi gerçekleştirilecek."
Sezer, rehabilitasyon merkezinde sadece sendika üyelerine değil tüm polislere hizmet verilmesinin amaçladığını da sözlerine ekledi.
13 GÜNDE BİR POLİS İNTİHAR EDİYOR
İntihar vakalarında hayatını kaybeden polis sayısının, terör olaylarında hayatını kaybeden polislerden daha fazla olduğuna dikkati çeken Emniyet-Sen Antalya Şubesi Başkanı Murat Öz de çalışma şartları ve ekonomik sorunlar nedeniyle her 13 günde bir polisin intihar ettiğini söyledi. Öz, "İntiharlar devlet yöneticileri tarafından görmezden geliniyor. Günümüzde intihar nedeniyle yaşamına son veren polis sayısı, terör ve asayiş olaylarında şehit olan polis arkadaşlarımızdan misliyle fazla" diye konuştu.
Murat Öz, polisin çalışma saatlerinin makul, insani saatlere çekilmesi, keyfi olarak çalıştırılmalara son verilmesi, angaryanın ortadan kaldırılması ve görevlendirmelerin adil olarak yapılması gerektiğini vurguladı.
Son Dakika › Güncel › Polislerin Sendikası, Polis İntiharlarını Önlemek İçin Proje Hazırlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?