Şırnak'ın Cizre İlçesi Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, toplumsal olayların yaşandığı Nur ve Cudi Mahalleleri'ndeki okulları gazerek, güvenlik güçlerine taş atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Polise ve polis araçlarına taş atılmasının suç olduğunu anlatan görevliler, öğrencilere fahri polislik kartı dağıttı.
Terör ve ve toplumsal olayların sıkça yaşandığı Cizre İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından başlatılan, "Polis Çocuk" projesi kapsamında, olayların yoğunluklu olarak yaşandığı Cudi ve Nur Mahalleleri'ndeki ilköğretim okullar ziyaret edildi. Nuh Nebi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları'na giden görevli polisler, sınıfları tek tek dolaşarak, öğrencilere olaylara katılmamaları yönünde uyarıcı broşürler dağıttı. Polise ve polis araçlarına, okul binalarına, esnaf ve işyerlerine taş atmanın suç olduğu anlatılan ziyaret sırasında, öğrencilerin taş atan çocukları da uyarması istendi. Görevli polis memurları ayrıca, her öğrenciye birer fahri polis kartı vererek, onların da artık birer polis olduğunu ilan etti.
Taş atan çocuklarının sabıkalı hale geleceğini anlatan görevli polis memurları, sabıkalı kişilerin de resmi kurum ve fabrikalarda çalışamayacağı bilgisini verdi. Çocuklar da ilçe merkezinde sosyal anlamda deşarj olabilecekleri alanların, parkların ve yeşil alanların olmamasından yakınarak, polise taş atmayı oyun olarak gördüklerini söyledi. Toplumsal olaylarda polis orantısız bir şekilde gaz bombası kullandığını anlatan çocuklar, oyun sahaları yapılmasını istedi. Toplum Destekli Polislerin kendilerini fahri polis olarak göstermesinden dolayı büyük bir sevinç yaşadığını ifade eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Karakoyun, "Polisler bize gelecekte neler yapabileceğimizi öğretiyorlar ve bizlere verdikleri polis kartı ile kendimi bir polis olarak görmeye başladım" dedi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Dalga ise, "Eğer çocuklar için oyun sahaları ve oyun alanları olursa çocukların polise taş atmayacaz. Batıdaki çocuklar gibi eğlenebilseydik, kimse polise taş atmazdı. Ama her şey taş atmakla olmuyor, eğer bir insan doğruyu öğrenmek isterse ancak kendisinden öğrenir, başkalarından değil. Onun için herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir" diye görüş belirtti.
Toplum Destekli Polislik Büro sorumlusu Ersoy Öz, Cizre'de yaşanan toplumsal olaylarda genellikle çocukların kullanıldığını belirterek, "Biz de toplum Destekli Polislik Bürosu olarak çocukların toplumsal olaylarda kullanılmasına engel olmak için neler yapabiliriz, çocuklara derdimizi nasıl anlatabiliriz, olaylara karıştıklarında başlarına neler gelebileceğini ve alacakları cezaları ve bu yöndeki sıkıntıları anlatabilmek için 'Polis Çocuk' broşür hazırladık.
Şuana kadar 5 bin öğrenciye büroşür dağıttık. Öğrencilerle dertleşiyor, muhabbet ediyoruz, sorunlarını dinliyor ve nasihat ediyoruz. Kötü amaçlı insanların onları kullanmamasını tembihleyerek, ve bu konularda öğrencilere uyarıcı bilgiler veriyoruz. Öğrencilerden olumlu tepkiler almaya başladık. Okullar tatil olana kadar bu ziyaretlerimiz devam edecek ve inşallah bu ziyaretlerimiz Cizre'ye ve Cizreli öğrencilere faydalı olur" dedi.
Son Dakika › Güncel › Polise Taş Atan Cizreli Çocuklar'a Fahri Polis Kartı Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?