Resital programı Janacek, Prokofiev ve Fazıl Say'ın keman piyano sonatları ile Fazıl Say'ın solo piyano için "Op.1, Nasreddin Hoca Dansları" ve Özkan Manav'ın solo keman için "Op.31, Horon" yapıtlarından oluşuyor.
10 Ocak Perşembe günü Bilkent Konser Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak resital ücretsiz izlenebilir.
Bulgaristan'da doğan Özcan Ulucan, ailesinin sanat sevgisi etkisiyle, altı yaşında müzik eğitimine başladı. 1989 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç eden sanatçı önce İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı sonra Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı'nda öğrenim gördü ve 1993 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra'ya gitti. Guildhall Müzik Okulu'nda Yfrah Neaman ile iki yıl solistlik eğitimi gördü ve 1995'te buradan mezun oldu. 1995 -98 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Viktor Pikaizen ile çalışarak yüksek lisans diploması aldı. Bunu takiben Eczacıbaşı Vakfı'nın burs desteği ile Almanya'ya gitti. Burada 1998-2004 yılları arasında önce Joshua Epstein ile çalışarak "Konser Diploması" (Konzertreife), bunu takiben Maxim Vengerov ile keman ve viyola çalışarak "Solistlik Diploması" aldı. Aynı dönemde klarnetçi Eduard Brunner ile oda müziği, caz piyansti Georg Ruby ile caz doğaçlama çalıştı.
Özcan Ulucan'ın kazandığı ödüller arasında S. Obretenov Yarışması ikincilik ödülü (Bulgaristan), J. Kocian Yarışması iki birincilik ödülü (Çekoslovakya), R. Lipizer Yarışması En İyi Beethoven Sonat ödülü (İtalya), W. Gieseking Yarışması birincilik ödülü (Almanya) sayılabilir. Sanatçı bugüne kadar Türkiye, Bulgaristan, İngiltere, Almanya, Macaristan, Avusturya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İsviçre, İsrail, ABD ve Güney Kore'de konserler verdi. Sanatçı solistliği yanı sıra kızkardeşleri piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Aysen Ulucan'la üçlü konserler vermektedir. Özcan Ulucan 2002 yılından itibaren kemancı Maxim Vengerov ile beraber dünyanın ünlü konser salonları ve festivallerinde (Konzerthaus - Berlin, Royal Albert Hall - Londra, Ludwigsburger Schlossfestspiele -Almanya, Wels Festivali - Avusturya) konserler verdi. 2004'te ünlü çellist ve orkestra şefi M. Rostropoviç ve M. Vengerov ile beraber Amsterdam Concertgebouw Salonu'nda konser verdi. Aynı dönemde piyanist Fazıl Say ile İstanbul ve İzmit'te resitaller veren sanatçı, 2005´te İngiliz Oda Orkestrası ile "The Music Cruise" Akdeniz turnesinde solo ve oda müziği konserleri yaptı.
2007'de 35. İstanbul Müzik Festivali'ne davet edilen sanatçı, Açılış Konseri'ne Ayla Erduran, İdil Biret ve Cihat Aşkın'la solist olarak katıldı. Aynı festivalin A. Adnan Saygun'u Anma Konseri'nde Gülsin Onay ile birlikte solist olarak yer aldı.
2009'da Türkiye'deki konserleri yanı sıra, Almanya ve İngiltere'de Rus piyanist Evgenia Startseva ve İrlanda'dan Edinburgh Quartett ile konserler verdi. 2010 yılında Evgenia Startseva & Edinburgh Quartett ile konserlere devam eden Özcan Ulucan, aynı yıl müzisyen dostları Ulrich Mertin, Ellen Jewett ve Michael Elison ile beraber yeni müzik topluluğu Hezarfen Ensemble'ı kurdu ve bu topluluğu konser faaliyetlerine dahil etti.
Solistlik ve oda müziği konserlerinin yanı sıra eğitmenliğe de önem veren Özcan Ulucan, Datça Yaz Müzik Akademisi ve Festivali ile Klasik Keyifler Müzik Akademisi ve Festivali'nde eğitmen ve icracı olarak yer almaktadır. 2011'de Hezarfen Ensemble ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla verdiği konserlerin yanı sıra, Şubat 2011'de Macar Franz Liszt Oda Orkestrası'nı İstanbul'a davet ederek CRR Konser Salonu'nda kızkardeşleri Birsen Ulucan ve Ayşen Ulucan ile, genç nesil Türk bestecilerinden Evrim Demirel'in kendileri için yazdığı Üçlü Konçerto ile E. Chausson'un Op.21 Konçerto'sunu içeren bir programla Budapeşte ve Istanbul'da konserler verdi. Özcan Ulucan bugüne kadar Ivan Vulpe, Gürer Aykal, Alexander Rahbari, Cem Mansur, Antonio Piroli, Dorian Wilson, Burak Tüzün, Naci Özgüç, Rengim Gökmen, Emil Tabakov, Mstislav Rostropoviç, Sascha Goetzel gibi şeflerin yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Borusan Filarmoni, Bilkent Senfoni, Londra Filarmoni, Philharmonia, Viyana Oda Orkestrası, Amsterdam Sinfonietta, Franz Liszt Oda Orkestrası gibi orkestraların solisti olmuştur.
İstanbul'da yaşayan Özcan Ulucan, yurtdışı ve yurtiçi solistlik kariyeri yanı sıra oda müziği konserleri vermekte, eğitmenlik yapmaktadır.
Özcan Ulucan, 19. yüzyıla ait ustası bilinmeyen bir enstrümanla sanatını icra etmektedir.
Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine 7 yaşında başladı. 1984 yılında Varna Dobri Hristov Müzik Okulu'nda Ekaterina Tszetkova'nın piyano sınıfına kabul edildi. 1982 yılında Ulusal Svetoslav Obretenov Müzik Yarışması'nda ikincilik; 1983'te Bulgaristan'da düzenlenen Ulusal Radyo Yarışması'nda 'İcra' dalından birincilik, kompozisyon dalında ikincilik; 1988'de Bulgaristan'da katıldığı Bulgar ve Rus Bestecileri Yorumculuğu Yarışması'nda ikincilik kazandı. Tüm sanat dallarının bir bütün olduğuna inanan bir ailede yetişen Birsen Ulucan, bu yıllarda bale ve viyolonsel dersleri de aldı. Orkestra ile ilk konserini, 12 yaşında, Mendelssohn'un Re minör Konçertosu ile Şumen Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi. 1989'da buradan mezun oldu ve aynı yıl ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti.
İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda lisans eğitimini Prof. Meral Yapalı ile bir yılda tamamlayarak, dört yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1992'de İtalya'da düzenlenen Uluslararası R. Lipizer Keman Yarışması'nda, kardeşi Özcan Ulucan ile birlikte "En İyi Beethoven Sonat Yorumu" ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaştı.
1993 yılında Türk Eğitim Vakfı'ndan aldığı burs ve ayrıca Eczacıbaşı Kültür Sanat Vakfı'ndan kazandığı ek bursla eğitimini Guildhall School of Music'te (Londra), Joan Havill'in sınıfında sürdürerek 1996'da bu okuldan lisansüstü 'Solistlik Diploması'nı aldı. Aynı yıl Oxford'da düzenlenen Smith Kline Beecham Müzik Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan sanatçı, bu şehirde konserler verdi. 1997-99 yılları arasında City University of London'dan yüksek lisans diploması ile mezun oldu ve Londra'nın en prestijli konser salonlarından St. John Smith Square'de Lizst Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.
Sanatçı, 2000-04 yılları arasında Almanya'nın Saarbrücken Müzik Akademisi'nde dünyaca ünlü kemancı Maxim Vengerov'un sınıfında piyanist olarak görev aldı ve piyano- keman repertuvarının en önemli yapıtlarını inceleme ve çalışma fırsatı buldu.
1989'dan bu yana, Burak Tüzün, İnci Özdil, Erol Erdinç, I.I. Galati, Gürer Aykal gibi orkestra şefleri yönetiminde Türkiye'nin önde gelen orkestraları (Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Borusan Oda Orkestrası, Bursa Senfoni, Çukurova Senfoni) eşliğinde çaldı. Ayrıca Salzburg Mozarteum (1996), Uluslararası İstanbul Festivali (1992 ve 1993), Fransa'da Uluslararası Flain Müzik Festivali (1996), Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali gibi festivallerde konserler verdi.
Birsen Ulucan, 2004'ün Eylül-Aralık ayları arasında Miami'de (Florida, ABD) çeşitli oda müziği ve solo resitaller verdi, Miami Üniversitesi'nin Konçerto Yarışması'nı kazanması sonucunda ise Senfoni Orkestrası ile konserler verme hakkını kazandı. Bulgaristan, Türkiye, Almanya, İngiltere, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Avusturya, İsrail ve Portekiz'de konserler veren sanatçı solo ve oda müziği konserlerine devam etmektedir.
Birsen Ulucan konserlerinin yanı sıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturmuştur. Sanatçı bu piyano sınıfıyla "Sıcak Çikolata" adı altında düzenli olarak konserler vermektedir.
Son Dakika › Güncel › Özcan ve Birsen Ulucan Keman - Piyano Resitali - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?