Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de ki yerli silah üretiminin önünün açılması için çaba gösterdiklerini, çalışma yürüttüklerini söyledi.
Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, Konya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Konya Çalışma Grubu ve ilgili odalar işbirliği ile Beyşehir Ticaret Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ülke ve bölge olarak üretene, üreticiye her zaman ihtiyaç duyduklarını belirterek, yerli silah sanayinin daha iyi noktalara gelmesi konusunda yürüttükleri çalışmalara dikkat çekti. ABD ile yaşanan son gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'artık yabancı silaha hayır, yerli silaha evet" sloganını hatırlatan Başkan Özaltun, Beyşehir'deki yerli silah üretiminin önünün de bu konuda açılması noktasında AK Parti Konya milletvekilleri ile birlikte hep beraber yürüttükleri yoğun çabaya vurgu yaptı.
Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayileşme konusunda gelinen noktaya dikkat çeken Özaltun, "Artık sanayi bölgemizde tapu devri yapabiliyoruz. Çözülemez denilen problemlerin birçoğunu çözdük. Bu çözümü de yaparken hiçbir zaman tek başımıza hareket etmedik, Ticaret Odamızla, Kaymakamlığımızla, bakanlığımızla birlikte hareket ederek sorunları bir bir çözüme kavuşturduk" ifadelerini kullandı.
Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de, konuşmasında, sanayinin temel taşı olan üretim ve sanayileşmenin hepsi birbirine bağlı olan konular olduğunu dile getirdi. Beyşehir'de de sanayicilerin işlerinin daha ileriye gitmesi ya da daha farklı yatırımlar yapabilmesi adına bu toplantıyı ilgili kurumlarla işbirliği halinde gerçekleştirdiklerini belirten Gül, "Buradan aldığınız yeni bilgilerle inşallah ilçemizde yeni ufuklar, yeni işler, yeni yatırımlar yaparsınız" diye konuştu.
"Konya, gurur duyulan bir sanayiye sahip ancak, markalaşmada zayıf"
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır da, Konya'nın gurur duyulan bir sanayi yapısı bulunduğunu ifade etti. Makine, ayakkabıcılık, otomotiv ve gıda sektörü başta olmak üzere Konya'nın bu sektörlerde son dönemde kendini oldukça geliştirdiğini anlatan Özalır, Konya'nın bu konuda Türkiye'nin diğer illerine de örnek ve model olduğunu aktardı. Markalaşma konusunda, il düzeyindeki firmaların genelde aile firması düzeyinde kaldığını ve profesyonel anlamda bir firmalaşma durumunun söz konusu olmadığını da dile getiren Özalır, "Eğer 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bundan sonra bizim en çok dikkat edeceğimiz şey, markalaşma ve Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırmamız gerektiğini bilmemizdir" dedi.
Konuşmaların ardından MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver devlet destekleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Konya YDO Uzmanı Mustafa Dinç yatırım teşvik sistemini, Konya YDO Uzmanı Arif Köseoğlu ise yatırım teşvik belgesi düzenlenmesi konularında sunumlarını gerçekleştirdi. - KONYA
Son Dakika › Güncel › Özaltun: 'Yerli Silah Üretiminin Önünün Açılması İçin Çaba Gösteriyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?