OSMANGAZİ'DE HER YER POTANSİYEL KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI
Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşması" konulu panel, Almira Otelde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılıp bir sunum yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Osmangazi'nin, kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan ilçelerin başında geldiğini, belediye olarak kentsel dönüşümü topyekün yürütecek bir birim olarak Şehircilik Akademisi'ni kurduklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5'incisini Bursa'da düzenlediği toplantıya, Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Bursa Valisi Şehabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ile, ilgili meslek kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda şehir plancısı ve mimar katıldı. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın panalist olarak yer aldığı toplantıda konuşan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'nin mevcut toprak ve bina envanterini çıkartmak için ihaleye çıktıklarını, buradan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda ilçede çöküntü alanları, ulaşım ve teknik alt yapı, sosyal donatısı yetersiz olan bölgeler, afet riski taşıyan bölgeler ile kaçak konut bölgelerinin belirlenip dönüşüm çalışmalarını yapacaklarını söyledi.
HER YER POTANSİYEL KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI
Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak alanların tespiti için halihazırda haritalar, uydu fotoğrafları, numarataj gibi verilerden yararlanıldığını ifade eden Dündar, "Çalışmalar esnasında mahalle muhtarları, esnaflar ve hanehalkı ile yüzyüze görüşmeler yapılıyor. Bu çalışmalar tamamlandığında, bina stokları, afet riskine dayanıksız binalar ve bölgeler ortaya çıkacak. Deprem riski için 5 farklı noktaya deprem ölçüm istasyonu kuruyoruz. Envanter çalışması sonunda, her yer potansiyel kentsel dönüşüm alanı olacak" diye konuştu.
"EN KARARLI BELEDİYE OSMANGAZİ"
Osmangazi'de dağ yamaçları, dere yatakları ve ova bölgelerinde afet riski yüksek bölgelerin çok fazla olduğunu, bu bölgelerin afet riski taşıyan bir zemine sahip olmasının yanı sıra kaçak yapı çokluğunun da da afet riskini arttırdığını dile getiren Başkan Mustafa Dündar, "Kaçak yapılaşma konusunda en kararlı belediyeyiz. 2009 yılından itibaren 377 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. 3 yılda, 239 adet bina, 125.592 metrekare alan kamulaştırdık. Tüm bunlar için 55.838.410 TL kaynak harcadık. Yaptığımız çalışmalarda kent estetiğine de önem veriyoruz. Depreme dayanıksız olan kendi binalarımız olan Demirtaş ve Emek Belediyesi eski Hizmet Binası'nı yıktık. Elmasbahçeler Kültür Merkezi ve Demirtaş Meydanı'nı da yıkarak yeni yeşil alanlar kuracağız. Kamulaştırmalar ile mahallelere nefes alacakları alanlar açıyoruz. 14 Meydan çalışması yapıyoruz. Panorama Beylikten İmparatorluğa Müzesi için Kamberler'de kamulaştırmalar ve yıkımlar yaptık" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Topyekün Yürütülecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?