Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, ormanlık arazilerdeki çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele başlattı. Müdürlüğün bünyesindeki biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 'Colosoma Sycophanta' adlı böcekler, çam kese böceklerini yok etmeleri için doğaya salındı.
Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, ormanlık arazilerdeki çam ağaçlarının kurumasına yol açan çam kese böcekleriyle mücadeleye başladı. Müdürlüğün bünyesindeki biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 'Colosoma Sycophanta' adlı böcekler, çam kese böceklerini yok etmeleri için doğaya salındı. Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın ve böcekleri üreten ekip, Spil Dağı eteklerindeki ormanlık arazide çam kese böceklerinin yoğun olduğu alana böcekleri saldı.
Yalçın Akın, yangınlardan sonra ormanlar için en büyük zararlının çam kese böcekleri olduğuna dikkat çekti. Akın, "Bu biyolojik mücadeleyi iki yıldır sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl çam kese böceği il genelinde 300 hektarlık çam ormanının kurumasına sebep oldu. Bu yıl hedefimiz 20 bin böceği doğaya salmak" dedi. - Manisa
Son Dakika › Güncel › Ormanda Biyolojik Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?