Öğretmenler Atık Pil ve Atık Yap Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Atık Pil ve Atık Yap Konusunda Bilgilendirildi

Öğretmenler Atık Pil ve Atık Yap Konusunda Bilgilendirildi

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçe okul öğretmenlerini atık pil ve atık yağ konusunda bilgilendirdi.

01.11.2017 10:12  Güncelleme: 10:11

1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETİYOR

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)'de gerçekleşen programda DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Bölge Müdürü Hasan Ceyhan ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği Çevre Sorumlusu, Çevre Mühendisi Rumeysa Ercan atık pil ve atık yağ konusunda öğretmenlere sunum gerçekleştirdi.

DEHA Bölge Müdürü Hasan Ceyhan,1 litre atık yağın 1 milyon litre kaynak suyunu kirlettiğine dikkat çekerek, Başakşehir ilçesinden okullar, evler ve kamu kurumlarından aylık yaklaşık olarak 9 bin kg. kadar atık yağ toplayarak hem doğayı koruduklarını hem de ekonomiye kazandırıldığını ifade etti.

"BAŞAKŞEHİR'DEN AYLIK 9 BİN KG. KADAR ATIK YAĞ TOPLANIYOR"

DEHA Bitkisel Yağ Toplama Geri Kazanım Firması Bölge Müdürü Hasan Ceyhan ise sunumunda atık yağların zararlarına dikkat çekti. Ceyhan, "Atık yağlar geri dönüşebilen atıklardır. Bu nedenle kesinlikle dökülmemelidir. 1 litre atık yağ 1 milyon litre kaynak suyunu kirletiyor. Avrupa ülkelerinde kişi başına toplanabilecek ortalama atık yağ miktarı 2.4 kg. toplanabilen yağ miktarı 1.2 kg'dır. Türkiye'de yılda 1.5 milyon ton bitkisel yağ, gıda amacı ile kullanılıyor. Türkiye'de kişi başına toplanılan atık yağ miktarı yıllık 200 gr'dır. Başakşehir ilçesinden okullar, evler ve kamu kurumlarından aylık yaklaşık olarak 9 bin kg. kadar atık yağ toplayarak hem doğa ve su kaynaklarını koruyor hem de ekonomiye kazandırıyoruz" dedi.

Rumeysa Ercan atık pil toplama konusunda belediyelerin çok önemli bir noktada yer aldığını ifade ederek atık pil çeşitlerini anlattı, "Atık piller evsel atıklardan ayrıştırılması gerekir. Atık piller çöpe atılmamalı, gömülmemelidir. Türkiye'de geri dönüşüm işlemi yapabilen bir tesis henüz olmadığından, toplanan tüm atık piller yer altında veya yer üstünde inşa edilmiş düzenli katı atık sahalarında kontrollü biçimde ve mono depolama esasına göre TAP tarafından bertaraf edilmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğretmenler Atık Pil ve Atık Yap Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement