Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Öğretim Görevlisi ve öğrencileri; hocaların hocası olan ünlü Edebiyatçı Prof. Dr. M. Orhan Okay'a vefa örneği göstererek, dershanenin ismini onun adını verdi.
80. Yılında Prof. Dr. M. Orhan Okay
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat 2011 Kültür&Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "80. Yılında Prof. Dr. M. Orhan Okay" konulu panele katılmak için Sakarya'ya gelen Türk edebiyatının yaşayan ünlü ve değerli isimlerinden Prof. Dr. M. Orhan Okay; panel öncesinde daha önce görev yaptığı Sakarya Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüştü.
Muzaffer Elmas'a "Hayırlı Olsun"
Ziyaretini; Edebiyatçı-Yazar KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, Atatürk Üniversitesi (A.Ü) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Erbay, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ile birlikte gerçekleştiren ünlü Edebiyatçı Prof. Dr. M. Orhan Okay; SAÜ Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a "Hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.
Prof. Dr. M. Orhan Okay Dersliği
Ardından beraberindeki öğretim görevlileriyle birlikte SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne geçen Edebiyatçı Prof. Dr. M. Orhan Okay; burada kendi isminin verildiği fakültenin en büyük dersliğinin açılışını yaptı. Kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı duygulu anlar yaşayan Prof. Dr. Okay; kürsüye geçerek, kendisine dinleyen öğretim görevlileri, öğretmen adayları ve öğrencilere; okul anılarını anlatarak, nasihatlerde bulundu.
Öğretmenlik Kutsal Bir Meslektir
İlk kürsüye 1955 yılında çıkarak, öğretmenlik mesleğine başladığını ifade eden Prof. Okay; asıl mesleğine 1951 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne giren 7 öğrenciden bir olduğunu, burada da lise öğrencilerine ders vererek, ilk olarak öğretmenlik görevine orada başlayarak, ilk tatbikat okulunun orası olduğunu söyledi.
Öğretmenliğin güzelliğinden bahseden Prof. Okay; "Mesleğin en güzeli, öğretmenliktir. Çünkü, öğretmenlik kutsal bir meslektir. Mesleği öğretmenlik olmayan, öğretmenliğin tadını anlayamaz. Okulda azarlanan, hatta sınıfta bırakılan öğrencilerin, yıllar sonra karşınıza gelerek, elinizi öpmesi, duygusunu hiçbir kelimeyle tarif edilemez" dedi.
Son Dakika › Güncel › Öğretmen Olmayan, Öğretmenliğin Tadını Anlayamaz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?