Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Sağlık Bakanlığımızın yapması gereken tıpta uzmanlık takip sistemini biz şu anda uyguluyoruz. Bunu tüm Türkiye'ye yaygın hale getirebiliriz. Sağlık Bakanlığımızın da milyon dolarlar vererek yazdırması gereken programı da yaptırmasına gerek kalmadı." dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2017-2018 eğitim yılı açılış töreni, TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ve hastane çalışanlarının katılımıyla yapıldı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, üniversitenin 2015 yılında kurulduğunu belirterek, bu kapsamda 55 eğitim araştırma hastanesi ile protokol yaptıklarını ve o protokollerden en önemlilerinden birisinin ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptıklarını söyledi.
Üniversiteye bağlanan 55 eğitim ve araştırma hastesinin çalışmaları sırasında 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Erdöl, "Gülhanenin bağlı eğitim kurumları da o sırada üniversitemize devredildi. Bir hastanedeki problemleri düşünün. 58 eğitim ve araştırma hastanesinin problemleriyle yüz yüze kaldık. Birden iki ayrı şehirde, iki ayrı üniversiteyi büyütmek zorunda kaldık." ifadelerini kullandı.
İstanbul ve Ankara'da bir tıp fakültesi, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri fakültesi, meslek yüksek okulu ve enstitünün olduğunu anlatan Erdöl, Ankara'da da Milli Savunmanın ihtiyaçları için "Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü" adı altında farklı bir enstitüyü planlamak durumunda olduklarını söyledi.
Askeri hekim yetiştirmek ve ihtiyacı karşılamak, sualtı hekimliği, hava uzay hekimliğine kadar farklı alanlarda eğitimi de üstlendiklerini ifade eden Erdöl, şöyle devam etti:
"Bin 200 civarında öğretim üyemiz var. Biz öğretim üyelerimizi ancak günlük internet sitemiz üzerinden takip edebiliyoruz. Biz üniversiteyi kurunca sağlık teknokenti kurmak istedik. Sağlık yazılımını yapmaya başladık. Biz şu anda üniversitemizin web sayfamızı kendimiz yaptık. Sağlık Bakanlığımızın yapması gereken tıpta uzmanlık takip sistemini biz şu anda uyguluyoruz. Bunu tüm Türkiye'ye yaygın hale getirebiliriz. Sağlık Bakanlığımızın da milyon dolarlar vererek yazdırması gereken programı da yaptırmasına gerek kalmadı."
"Numunenin kuruluşu Osmanlı arşivlerinde"
Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin ise Numune Hastanesinin kuruluşuna ilişkin araştırma yaptıklarını ve hastaneyle ilgili bugüne kadar hiç görülmeyen belgelere ulaştıklarını söyledi.
Hastanenin kuruluşuna ait Osmanlı arşivinden herhangi bir bilginin ellerinde mevcut olmadığını dile getiren Zengin, şunları söyledi:
"Uzun zamandır böyle bir belgenin peşindeydik. Hatta bu konuda Türk Tarih Kurumuyla temaslarımız olmuştu. Numune Hastanesinin kuruluşu ile ilgili bilgilere ulaştık. Ankara vilayetinden İstanbul'a giden bir hastanenin kurulmasına ait talep, Bakanlar Kurulunun ilgili kararı ve Sadrazamın oluru, son olarak da Sultan İkinci Abdülhamit'e ait Ankara'da Gureba hastanesi adıyla bir hastanenin kuruluşuna dair padişah fermanı arşivlerimizde yerini aldı."
Zengin, Numune Hastanesinin bin yatak kapasitesi ve 3 bin 500 çalışanıyla tüm branşlarda hizmet verdiğini aktardı.
Konuşmaların ardından doçent olan hekimlere plaketlerini Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl ve TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşleri Başkanı Vural Kavuncu takdim etti.
Son Dakika › Güncel › Numune Hastanesi 2017-2018 Eğitim Yılı Açılışı - Prof. Dr. Nurullah Zengin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?