Garanti Bankası Genel Müdürlük binasının konferans salonunda gerçekleşen seminere AKUT İstanbul ve AKUT Tekirdağ ekibi gönüllülerinin yanı sıra, gönüllülerin yakınları da yoğun ilgi gösterdi.
Kişisel Gelişim Uzmanı, Yazar, Dağcı, Fotoğrafçı ve uluslararası standartlarda arama-kurtarma faaliyetleri gerçekleştiren AKUT'un Genel Başkanı Ali Nasuh Mahruki, 46 yıllık yaşamına sığdırdığı sayısız başarıyı ve kariyerinin en zorlu anlarını derlediği sunumunda, gönüllülerine 2 saat boyunca anlamlı mesajlar verdi.
1995 yılında ilk Müslüman ve ilk Türk dağcı olarak 8.848 m. yükseklikteki Everest'e tırmanan Nasuh Mahruki, 2000 yılında Çin- Pakistan sınırındaki Karakurum'da 8.611 m. yüksekliği olan ve dünyanın en yüksek 2. dağı K2'ye oksijen desteksiz tırmanışını video görüntüleri ile izleyenlere aktardı. 2010 yılında 2. kez Everest'e tırmanışını anlatan Mahruki, "Herkes Everest'e tırmanmayabilir ancak herkesin kendi ilgi alanı ve becerisiyle orantılı bir Everest'i mutlaka vardır. Herkes kendi potansiyelinin farkında olmalı, kendine gerçekçi hedefler belirlemeli ve o hedefe ulaşmak için çok çalışmalıdır." dedi.
AKUT gönüllülerini özellikle enkazda ve zorlu doğa koşullarında bekleyebilecek riskler olduğundan bahseden Mahruki, "Riske girmeden başarı olmaz ancak asla gereksiz risk almamalısınız, aldığınız riski ise yönetebilmelisiniz" dedi.
Seminer sonunda bir gönüllünün "Sizin bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?" sorusuna ise AKUT'u daha iyi yerlere taşımayı planladığını, gençlere daha çok yol göstermek, yeni kitaplar yazmak ve 2 ay sonra dünyaya gelecek kızı ile birlikte, ailesine daha çok zaman ayırmak istediğini vurgulayan Nasuh Mahruki, gönüllülerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
AKUT Yerel İlişkiler Birimi Sorumlusu Göktuğ Taşdelen ise gönüllülere yine çeşitli seminer ve sunumlar hazırlayacaklarının altını çizdi.
Son Dakika › Güncel › Nasuh Mahruki'den AKUT Gönüllülerine Anlamlı Seminer - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?