Osmanlıca dersi tartışmalarına değinen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, isimlerini verdiği bazı yazarlara ait kitapların okunmasını isteyerek; "Daha bilgiye dayalı, sakin bir üslupla tartışalım" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
"OKUMA LİSTESİ OLUŞTURULSUN"
Osmanlıca dersi konusuna değinen Bakan Avcı, tartışmadan önce okuma listesi oluşturulmasını istedi. Konunun daha önce de gündeme geldiğini hatırlatan Avcı, "Önce ortak bir dil oluşturulmalı. Eller aya biz yaya, ortaçağ karanlığı gibi klişelerden, öngargılardan uzak bir tartışma yapılmalı" diye konuştu.
AVCI'NIN ÖNERDİĞİ YAZARLAR
Bakan Nabi Avcı, şöyle konuştu:
"Bu konudaki eleştirileri sağlıklı bir zeminde yapmak için ortak bir dil oluşturmamız lazım. Osmanlıca meselesi şurayla başlayan bir tartışma konusu değil. Ortak bir referans çerçevesi oluşturulması lazım. Bu konuda tartışmak isteyen siyasetçilerimiz, gazetecilerimiz, yazarlarımız, birçoğu yapmıştır ama yapmayanlar için söylüyorum, bir ön okuma yapalım. Peyami Safa'nın 'Doğu Batı Sentezi'ni okuyalım. Attila İlhan'ın 'Hangi Batı'sını, Mümtaz Turan'ın 'Maarif Davamız'ı, Cemil Meriç'in 'Bu Ülkesi'ni, Şevket Süreyya Aydemir'in 'Suyu Arayan Adamı'nı okusunlar.
Hiç olmazsa bu konuyu tartışırken, Cemil Meriç ne demiş, Attila İlhan demiş ne demiş, Mümtaz Turan ne demiş, Talat Sait Halman ne demiş, onları bir hatırlayalım. Sevket Süreyya, Peyami Safa ne demiş? Böylece bu konu ilk defa tartışılıyormuş gibi klişelerden uzakta, daha bilgiye dayalı olarak sakin bir üslupla tartışalım."
Avcı, muhalefet temsilcilerinin ve bazı köşe yazarlarının Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak okutulduğu okulları ziyaret etmelerini tavsiye etti.
Son Dakika › Güncel › Nabi Avcı Okuma Listesi Verdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (5)