GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
-Kent merkezindeki kalabalık cadde ve sokaklar
-Cami çıkışı ve diğer mekanlardaki insan yoğunluğu
-Motosikletli ambulanslar
-Motosiklet ambulans ile hastaya gidilmesi
-Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun konuşması
-Motosikletli ambulans görevlisi Aykut Oğuz'un açıklaması
-112 Acil Servis ekiplerinin hazırlıkları,
-112 Kontrol Merkezi ile diğer detay görüntüler. Motosikletli ambulanslar ramazan mesaisinde
Karayolu ağıyla 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Kırıkkale'de, ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatleri arasında meydana gelebilecek kazalara motorize acil servis ekipleriyle en kısa sürede müdahale ediliyor
İl Sağlık Müdürü Uzun:
"Özellikle akşam saatlerinden sahur saatlerine kadar yaşanan yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek vakalara en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz"
Karayolu ağıyla 43 ilin bağlantı noktasında bulunan Kırıkkale'de, iftar ve sahur vakitleri arasında olası vakalara en kısa sürede müdahale edilebilmesi için ek motosikletli acil servis ekipleri görevlendiriliyor.
Özellikle Kırıkkale- Kayseri ve Kırıkkale- Samsun karayolu ile kent merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle normal ambulansların giremediği yerlere motosikletli ambulanslar öncelikle müdahale ediyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli kriterlerden birinin sağlık görevlisinin hastanın bulunduğu yere en kısa sürede ulaşması olduğuna işaret etti.
Motosikletli ambulanslarla yoğun noktalardaki hastalara ulaşmanın daha kolay olduğunu vurgulayan Uzun, "Ramazan ayında vatandaşlarımız akşam saatlerinde çarşı merkezlerinde yoğunluk oluşturuyor. Bu nedenle 112 Acil Servis hizmetlerini daha üst düzeye yükseltmek amacıyla 2 motosiklet ve 4 personelimizden oluşan ekibimizi kent merkezinde konuşlandırdık. Özellikle akşam saatlerinden sahur saatlerine kadar yaşanan yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek vakalara en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Uzun, ramazan ayı münasebetiyle vatandaşların özellikle iftar ve sahur arası saatlerde yoğun olarak bulunduğu noktalarda, sosyal alanlarda, özellikle teravih namazı çıkışı cami önlerinde bu hizmeti en hızlı ve en etkin şekilde vermeye çalıştıklarını dile getirdi.
Motosikletli ambulansların nöbet sistemini bu saatler arasında bu mekanlara kaydırdıklarını ve ekiplerin gayet olumlu, etkin müdahale ve verimli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:
"Bu uygulamamız ramazan ayı boyunca devam edecek. Motorize ekiplerimizin acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde bizlere çok faydası oldu. Motorize ekiplerimizi, vakalara diğer ekiplerimiz gelene kadar öncü ekip olarak kullanıyoruz. Daha somut bir ifade ile motorize ekiplerimiz 2-3 dakika içinde vatandaşımıza acil sağlık hizmetini ulaştırıyor. Motorize ekiplerimiz, olay yerine ulaşınca ilk yaptıkları müdahale sonrasında hastaların hastane hizmeti gerektirmesi durumunda diğer ambulans ekiplerimize haber verilmek suretiyle olay yerine çağırıyor. Dolayısıyla acil sağlık hizmeti olarak vatandaşlarımıza verilmesi gereken hizmet tamamlanmış oluyor."
Uzun, acil sağlık hizmetlerinin daha etkin olması için vatandaşların trafikte ambulanslara yol verilmesin ve 112 Acil Servisi hattının gereksiz yere meşgul edilmemesinin önemine işaret ederek, tüm vatandaşların 112 Acil Servis konusunda daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.
Motosikletli ambulans görevlisi Aykut Oğuz da vakaları daha hızlı değerlendirme imkanı bulduklarına vurgu yaparak, "Motosikletli ambulanslarımızın çantalarında, donanımlarında bir ambulansta bulunan ve bir hastayı kurtarmak için müdahalesi boyunca gerekli olan tüm malzemelerimiz, ekipmanlarımız mevcut." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Motosikletli Ambulanslar Ramazan Mesaisinde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?