Kaliteli ürünleriyle adını hızla dünyaya duyuran Türk mobilya sektörünün, markalaşma sürecinde attığı adımlara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, "Emek ve özen isteyen bu süreçte tüm sektör temsilcilerinin ödevi büyük" diyor…
Özel işçilik ve tasarımlarla dünyadaki konumunu her geçen gün daha da perçinleyen sektör, gerek anahtar teslim projelerle gerekse sahip olduğu kaliteli hammadde rezervleriyle öne çıkıyor.
Yalnızca İstanbul ve çevresinin mobilya ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'nun Türk mobilyasının markalaşma sürecindeki en büyük destekçisi olduğunu anlatan MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, özel tasarımları ve kaliteli işçiliği ile öne çıkan markaların hak ettikleri değeri elde etmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunun altını çiziyor.
Türkiye mobilya sektörünün kullandığı hammaddenin yüzde 75,5'ini kendi öz kaynaklarından temin ettiğini ve bunun önemli bir avantaj olduğunu anlatan Karcı, "Dünya'da mobilya sektörüne baktığımızda, Almanya mobilyanın kilogramını 12,5 Dolar'a satıyor. Biz ise daha kaliteli ürünlerin kilogramını 3,84 Dolar'a satıyoruz. Mobilya ve yan ürünlerinde ise bu rakamlar Türkiye için 2,92 Dolar iken Almanya'da 5 Dolar civarında seyrediyor. Polonya 5 Dolar'a, mobilya denince ilk akla gelen İtalya ise ürünlerini yaklaşık 12 Dolar'a satıyor. Aradaki fark çok fazla. Bu nedenle zaten kaliteli olan ürünlerimizin marka değerini artırıp, kilogram fiyatlarını yükseltebilirsek, tüm dünyaya artık birer marka olan mobilyalarımızı ulaştırabiliriz" diyor.
Markalaşma konusunda atılacak doğru adımlarla 2012 sonuna kadar ihracat rakamlarında önemli çıkışlar yakalanabileceğine dikkat çeken Karcı, bu yolda emin ve sağlam bir duruş ve tanıtım faaliyetleri yürütme gerekliliğini dile getiriyor. Karcı; "Türk Mobilya Sektörü kalite standartlarını yakalamış durumda. Mobilyada hedef 5 yılda dünya ihracatında ilk 10'a girmek. Dünya mobilya sektörü yüzde 4 büyürken Türkiye yüzde 20 büyüme gösteriyor. Türk mobilyaları artık aranan bir marka haline gelmeye başladı. Rusya, Nijerya, Libya, Körfez Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri gibi ülkeler Türkiye ve MASKO ile işbirliği yapmak istiyor. Biz de dünyanın en büyük mobilya kenti olarak yeni pazar arayışlarına devam ederek sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Önümüzdeki dönemde dünya pazarında kaliteli ürünlerimiz ve doğru tanıtımlarla daha büyük bir pay elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. MASKO Mobilya Kenti olarak bu konuda önemli iş bağlantıları kuruyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › 'Mobilya Sektöründe Markalaşma Süreci Demir Leblebi Gibi' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?