Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu - Son Dakika
Güncel

Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu

Tarihi Mısır Çarşısı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Tarihi çarşının duvarlarına çivi çakılması bile yasak olmasına rağmen böyle bir görüntünün ortaya çıkması tepkilere neden oldu.

22.10.2018 14:34  Güncelleme: 15:20

Tarihi Mısır Çarşısı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı.Tarihi çarşının duvarlarına çivi çakılması bile yasak olmasına rağmen böyle bir görüntünün ortaya çıkması tepkilere neden oldu.

2011 YILINDA RESTORE EDİLMEYE BAŞLANDI

Tarihi çarşı, 2011 yılında restore edilmeye başlandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi. Dükkanlarda bulunan elektrik panoları ise bir araya toplanarak dışarı taşındı.

Çalışmalar sonrası panolar, çarşının Yeni Cami tarafındaki çiçek ve evcil hayvan satışı yapılan Çiçek Pazarı tarafına konuldu. Duvar ile arasında 5 santimetre bulunan dev panolar tarihi yapının bir kısmını kapattı.

Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu

"ÇARŞININ TARİHİ DUVARLARINA ÇİVİ ÇAKMAMIZ BİLE YASAKTI"

Elektrik panolarının bulunduğu alanda evcil hayvan sattığını söyleyen Süleyman Taşkın "Uzun yıllardır burada çalışıyoruz. Çarşının tarihi duvarlarına çivi çakmamız bile yasaktı. Ancak şimdi aynı yere dev elektrik panoları kurdular. Bu alan kapandı. Panolar olduğu için insanlar bu kısma gelmek istemiyor. Ayrıca tarihi duvar da kapandı" dedi.

Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu

"DUVARA ZARARI YOK"

Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı Ömer Başıbüyük ise elektrik panolarıyla ilgili "Önceden panolar dükkânların içerisindeydi. Bu görüntü kirliliğine neden oluyordu. Biz vakıfların kiracısıyız. Restorasyonda bizim bir etkimiz olmadı. Ancak panoların konulduğu yer bizim için iyi oldu. Panolar ile duvar arasında yaklaşık 5 santimetrelik bir mesafe var. Duvara zararı yok" açıklamasını yaptı.

Sultan 3. Murad'ın eşi ve 3. Mehmed'in annesi Valide Safiye Sultan'ın isteği üzerine Mimar Davud Ağa tarafından 1597'de temeli atılan Mısır Çarşısı, 60 yıl sonra Sultan 4. Mehmed'in annesi Valide Hatice Turhan Sultan'ın isteğiyle Mimar Mustafa Ağa tarafından 1663'te tamamlandı.

Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı\'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çivi Çakılması Bile Yasak Olan Mısır Çarşısı'nın Dış Duvarlarına Elektrik Panosu Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement