Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Yeni sistemle toplumun eğitim seviyesini yükseltmeyi ve ortalama eğitim süresini yukarı çekmeyi, bir taraftan da bireylerin kendilerini geliştirmesine imkan verecek bir okul iklimi oluşturarak, eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçladık" dedi.
İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, bugün ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu "uyum programı"nı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Mamak Kazım Orbay İlkokulu'nda düzenlenen törenle başlattı. Düzenlenen törene Bakan Dinçer'in yanı sıra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Bakan Dinçer, programda yaptığı konuşmada, kademeli eğitim sisteminin ilk senesi olduğunu hatırlatarak, yeni sistemin hayırlı olmasını diledi. Velilere seslenen Dinçer, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen kademeli eğitim sistemi hakkında bilgi vererek, "Bu yeni sistemle toplumun eğitim seviyesini yükseltmeyi ve ortalama eğitim süresini yukarı çekmeyi, bir taraftan da bireylerin kendilerini geliştirmesine imkan verecek bir okul iklimi oluşturarak, eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçladık. Bugünü dünden farklı kılan en büyük değişiklik; eğitim sistemimizin çocukları ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun esnek ve demokratik yapıya kavuşturulmuş olmasıdır. Bunun anlamı, çocuklarımızın belli bir kalıba dökülmeyip, kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir şekilden gelişimini sürdürmesi ve içindeki potansiyeli geliştirecek imkanların sunulmasıdır. Öğrenciye ilgi ve beceri kazandırmaya daha çok önem veren müfredatın uygulanmaya başlanmasıdır" ifadelerini kullandı.
Dinçer, okula yeni başlayan öğrenciler için öğretici, oyun odaklı bir müfredata geçtiklerine dikkat çekerek, ilkokul ve lisede ise seçmeli ders sayısını arttırarak ilgi ve beceriye göre eğitimin önünü açtıklarını ifade etti. Bunları yaparken yeni bir şey keşfetmediklerini ifade eden Dinçer, bu sistemin gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulandığını vurguladı.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise, bugün Türkiye'nin her yerinde insanların eğitimin ışığında buluşacağını dile getirdi. Türkiye'de 2 milyona yaklaşan çocuğun bugün eğitime başladığına işaret eden Yüksel, "Ankara'da da 452 okulda 120 civarında öğrencimiz eğitime başlıyor, arkadaşlarıyla, yeni dostlarıyla buluşuyor. Bütün yavrularımıza bu uzun ve ince yolda, eğitimin aydınlatacağı yolda sağlık, huzur ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
"ANKARA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIR"
Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi uyum programı çerçevesinde bu yıl 27 bin derslikte 52 bin öğretmenin 950 bin öğrenciye eğitim vereceğini belirtti. 10 milyon kitabın öğrencilere dağıtıldığını dile getiren Aydoğan, 950 bin öğrencinin yaklaşık 100 bininin bugün uyum programı çerçevesinde okullara geldiğini ve 686 okulda ise söz konusu programın başladığını söyledi.
Aydoğan, Ankara'da 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasından önce yaşanan sorunların dışında bir sorun yaşanmayacağını vurgulayarak, "Ankara'nın her zaman dersliğe ihtiyacı var. Dün de vardı, bugün de var ama 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı herhangi bir yük gündeme gelmemiştir. 30 bin civarında artan 1. sınıf öğrencilerimiz için yaklaşık 3 bin dersliğimiz var. Derslik başına 30 ile 35 arasında öğrenci düşecek Ankara'da. Ankara'nın yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu dile getiriyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Minik Öğrenciler Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?