Asansörlü engelli aracı olarak tasarlanan 4 Fiat Ducato, SHÇEK'e verildi
Minik Kalplerle Elele Derneği (Mika-Der) ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği, "Esirgemeden" projesinden elde edilen gelir ile yaptırılan, asansörlü engelli aracı olarak tasarlanmış 4 adet Fiat Ducato, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) teslim edildi. Özel olarak tasarlanan araçlar İstanbul, Denizli ve Ankara'da yaşayan engelli miniklerin hizmetine sunulacak.
Tofaş Genel Müdürlüğü Birmod Binası bahçesinde gerçekleştirilen teslim törenine Galatasaray Spor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Helvacı, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, SHÇEK İstanbul ve Denizli İl Müdürleri, Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Elif Türkay, araçların yaptırılması aşamasında Mika-Der'e destek olan Fiat Marka Direktörü Okan Baş katıldı.
ENGELLİLERİN YAŞAMI ZOR
Törende konuşan Mika-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, Türkiye'nin, iyimser bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye enteresan bir ülkedir. Bütün vatandaşlarının engelsiz olduğunu varsayar. Bu nedenle de Türkiye'de engellilerin yaşamı son derece zordur. Engel bir çaresizliktir, ulaşamamaktır, yaşamın önüne çekilen bir settir" dedi.
Mika-Der'in, SHÇEK bünyesinde yer alan çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarının yaşam koşullarını iyileştirmek, orada yaşayan çocukların geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını amaçlayan bir dernek olduğunun altını çizen Nesrin Ercan, "Ne yazık ki SHÇEK bünyesi içinde yer alan engelli çocuklarımız en doğal hakları elinden alınmış çocuklardır. Bu kapsamda Mika-Der 16 ilde çalışmalarını tamamlamış, 2'si açılmış 3'ü hazırlanmakta olan açılmış 5 çocuk evinin de organizasyonunu yapmış bir dernektir. Ne yazık ki, Mika-Der'in SHÇEK bünyesi içindeki engelli çocuklarımız için bir yardım ve ya da çalışma fırsatı olmamıştı. Bu kapsamda GS Spor Kulübü'nün her yıl düzenlediği organizasyonu Mika-Der aracılığıyla yapmak istemesi çok önemlidir. Dilara Endican'ın organizasyonunuyla GS Spor Kulübü'nün 15 Mart 2010'da düzenlediği 'Esirgemeden' gecesi bu nedenle çok önemli bir gecedir. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Yavuz Bingöl, Sibel Can gibi çok değerli ses sanatçılarımızın, tiyatro ve televizyon dünyasının pek çok starının yer aldığı bu gecede çok güzel olan bir şey de sanatçılarımızın şarkılarını sahnede engelli çocuklarla yorumlamasıydı. Bu gecenin kaydı yapılarak CD'ye dönüştürüldü. Doğan Müzik Company (DMC) aracılığıyla satışa sunulan bu CD'lerin satışından elde edilen gelir yine SHÇEK bünyesindeki engelli çocuklarımıza aktarılıyor"
YARDIM DEĞİL, HAK
SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ise, araçların devir tesliminin hiçbir maddi ve manevi beklenti olmadan bir başkası için yürümek ve söz söylemek olduğunu ifade ederek, "Bu insan olmanın doruğudur. Bu 4 aracın SHÇEK'e devredilmesinin her aşamasında Nesrin Ercan'la birlikteydik. Her aşamada bu insanlığın doruğuna ulaşma hedefi vardı" dedi.
Sosyal Hizmetler'in artık kurum bakımını yavaş yavaş bırakan bir kurum haline dönüştüğünü söyleyen Barış, şöyle konuştu:
"Ne demek bu kurum bakımını bırakmak? Aileler, çocuğa maddi sıkıntı yüzünden bakamıyor, 'alalım bunu bir yurda bırakalım' diyor. Biz artık bunu bırakıyoruz. Ne yapıyoruz? Çocukları kendi ailelerinin yanında, yoksa amcalarının ya da teyzelerinin yanında sosyal ve ekonomik yönden destekleyerek bakımlarını yapıyoruz. 32 bin civarında çocuğumuz kendi öz ailesinin yanında kalıyor ve SHÇEK tarafından destekleniyor. Kuruluşlarımızda da 12 bin çocuğumuz var. Bu rakamlar 10 sene önce tam tersiydi. Bu bir yardım değil haktır. Hangi çocuk dünyaya geldikten sonra 'annem babam beni okula gönderemesin, bana pantolon alamasın beni iyi yetiştiremesin' der? Hangi çocuğa bu haklar verilemeyebilir? Hiçbir çoçuğa. 'Ben hakkımı isterim' diyen bir çocuk istiyoruz. Devlet olarak da yardım etmiyoruz onlara haklarını veriyoruz"
Galatasaray Spor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Helvacı ise yaptığı konuşmada "Bir spor kulübü veya yöneticiliği aslında sosyal sorumluluk projesidir. Yaptığımız her şey aslında bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu yüzden bu tür yardım fırsatlarını kaçırmamaya çalışıyoruz. Aslında biz Mika-Der'e, bize bu olanağı yaşattığı için teşekkür ediyoruz" dedi.
Mika-Der'in 4 adet elektronik asansörlü engelli minibüsünü SHÇEK'e teslim töreninde, katkılarından dolayı GS Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve 'Esirgemeden' gecesini organize eden Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Başkanı Dilara Endican'a teşekkür plaketi sunuldu. Polat'ın plaketini Asbaşkan Mehmet Helvacı aldı.
270 BİN LİRA GELİR ELDE EDİLMİŞTİ
Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Emel Sayın, Yavuz Bingöl, Levent Yüksel, Mor ve Ötesi, Yüksek Sadakat, Sibel Can, Olgun Şimşek ve Oktay Kaynarca'nın engellilerle birlikte stüdyoya girerek sesleriyle hayat verdikleri projeden 270 bin lira gelir elde edildi. Mika-Der'e aktarılan bu gelir ile yaptırılan 4 özel tasarımlı Fiat Ducato Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Ankara, İstanbul ve Denizli'deki yurt ve yuvalarında yaşayan engelli minik kalplerin hayatını kolaylaştıracak.
Son Dakika › Güncel › Minik Engellilerin Hayatı Kolaylaşacak... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?