Atölye sonuçlarının sunuşu Ulucanlar Cezaevi'nde gerçekleştirildi.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin düzenlediği, Mimarlık Şenliği'nin yoğun ilgi ile karşılaşan atölyeleri çalışmalarını bitirdi. 13 gün süren atölye çalışmalarına katılan Başkentliler, "Başkentin Geleceğini Tasarlamak: KİMLİK | GELECEK | YAŞAM " olarak belirlenen Mimarlık Şenliği teması altında, başkent Ankara'yı tartıştı. Kimlik- Gelecek- yaşam vurgusuyla örülen atölyeler, ana gündemini AOÇ oluşturdu. Başkentin kimliğini, geleceğini ve başkentte yaşamı masaya yatıran atölyeler, yerinde tespitler, incelemeler, anket çalışmaları yaparak gece gündüz yoğun bir programla çalıştı. Tüm atölyelerin elde ettiği verilerin ve atölye sonuçlarının Ulucanlar yarı açık cezaevinde sunumu yapıldı.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi 2002 yılından itibaren her yıl, Ekimin ilk pazartesi, Dünya Konut ve Mimarlık Günü atölye sunuşlarının okunması ile son buldu.
Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan karakuş Candan, atölye katılımcılarına teşekkürünü şu sözlerle dile getirdi: "Yoğun bir etkinlik programını geride bırakırken, Mimarlık haftası etkinliklerine, atölyelerine, katılan tüm meslektaşlarımıza, öğrencilere, kentlilere verdikleri destek için teşekkür ediyoruz."
Candan, atölye sonuçları hakkında "Dünyanın her yerinde mimarlar 1 Ekim Dünya Mimarlık Gününde kendi geleceklerinin mimarı olmak için "Daha İyi Kentler, Daha İyi Yaşamlar/ Mimarlıkla Değişen Kentler" talebiyle, ses veriyorlar. Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 117 ülkede 1.300.000 mimarın sesi, dünyanın mimarlarının daha iyi bir gelecek isteyen sesidir. Dünya Mimarlık Günü, Türkiye'de, mimarlığın, kentlerin ve yeşil alanların katledildiği, yaşam alanlarımızın zenginleşmesine olanak sağlayan kentsel mekânların yok edilmeye çalışıldığı, kentlerin özgün tarihsel kaynaklarından kopartılarak hükümet eliyle kimliksizleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde kutlandı. Bu kutlamayı, her şeyden çok direnme olarak gördük.
BAŞKENTİN GELECEĞİNİ TASARLAMAK: KİMLİK I GELECEK I YAŞAM temasıyla, daha iyi bir yaşam, daha iyi kentler, daha iyi mimarlık ve daha iyi bir Türkiye için, Direnişin ve Umudun Başkenti Ankara için herkesi "direnişin mimarı" olmaya çağırdık. Çağrımızla gerçekleşen atölyeler iki hafta aralıksız çalıştı ve sonuç bildirgelerini hazırladı, yayın haline dönüştürülecek olan bu çarpıcı sonuçları yakın zamanda kamuoyuyla da paylaşacağız" dedi.
Kalabalık bir katılımla gerçekleşen sunumda atölye sonuçlarını mimarlık öğrencileri okudu. Sonuçları okuyan atölyeler arasında;
Kimlik temasında Ali Ulusoy, Özgür Ecevit ve Hüseyin Akbulut'un yürütücülüğünü yaptığı kültür atölyesi"; Emel Akın ve Müfit Bayram'ın yürütücülüğünü yaptığı "TOKİ atölyesi"; Elvan Altan Ergut, Nuray Bayraktar, Bilge İmamoğlu'nun yürütücülüğünü üstlendiği Atatürk Bulvarı Atölyesi; Bülent Batuman, Deniz Altay'ın yürütücülüğünü üstlendiği Başkentin Katmanları Atölyesi yer aldı. Gelecek temasıyla tasarlanan, atölyelerden, Türkay Ateş'in yürütücülüğünü yaptığı Yeşil Başkent Atölyesi, Ebru Aksoy, Tezcan Karakuş Candan, Ali Hakkan'ın yürütücülüğünü üstlendiği Birlik Pazaryeri Katılımcı Tasarım Atölyesi, Erhan Öncü'nün yürütücülüğünde Ulaşım Atölyesi, Aslı Akay'ın yürütücülüğünde Yerel Yönetimler Atölyesi bulundu. Yaşam temasıyla kurgulanan atölyelerden, Mehmet Özer'in yürütücülüğünü yaptığı Fotoğraf Atölyesi, Seçkin Temur, Muammer Kotbaş'ın yürütücülüğünü üstlendiği Karikatür Atölyesi, Atilla Şenkon'un yürütücülüğünde Edebiyat Atölyesi vardı.
Son Dakika › Güncel › Mimarlık Şenliği Atölyelerinden ' Ankara' Sunumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?