Milas Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde yangın sezonu boyunca görev yapan bir yangın söndürme helikopteri ve 2 amfibik uçak görevini başarıyla tamamlayarak ilçeden ayrıldı.
Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan bir yangın söndürme helikopteri ve 2 amfibik uçak, yangın sezonun sona ermesiyle Milas'tan ayrıldılar. Milas Orman İşletme Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan 272 bin hektarlık alanda bu yıl 77 yangın çıktı. Bu yangınlarda, toplam 139,26 hektar alan zarar gördü.
Yangın söndürme çalışmalarında büyük rol oynayan hava araçlarını başarıyla kullanarak görevlerini tamamlayan personel için Güvercinlik'teki Gökçeler Yangın Yönetim Merkezi'nde tören düzenlendi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya ve personelin katılımıyla düzenlenen törende, belge takdimi yapıldı.
Yangın sezonun tamamlanmasıyla genel bir değerlendirme yapan Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, sorumluluk alanlarının yüzde 55'inin ormanlık olduğuna dikkat çekerek, Milas ve Bodrum ilçelerini kapsamakla birlikte sorumluluk alanlarının 272 bin hektar olduğunu söyledi.
Yangınla mücadelede 13 arazöz, 5 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı, 11 motorize ekiple çalışma yürütüldüğünü belirten Müdür Akkaya, "Bunun yanında Beçin Mahallesi'nde bulunan Denizcik Orman Deposu'nda konuşlu 1 adet su atar helikopter, Milas-Bodrum Havaalanı'nda konuşlu 2 Adet THK ait amfibik uçak bulunmakta olup, bunlar OGM'ce kiralanarak orman yangını söndürme çalışmalarında kullanılmaktadır. Milas'ta görev yapan helikopter, mayıs ayı başında görevine başladı ve yangın sezonu sonunda ekim ayı sonunda görevini tamamladı. Uçaklarımızın 1 adeti haziran ayı başında görevine başladı. Diğeri ise 15 Haziran'da görevine başladı. Uçaklarımız toplamda 4,5 ay görev yaptıktan sonra birinci uçak 15 Ekim'de diğeri ise ekim sonunda görevini tamamladı. Bunun yanında orman yangınlarıyla mücadele kapsamında işletme müdüründen mühendisine kadar 14 teknik eleman, 26 muhafaza memuru, 153 kişi orman yangınlarıyla mücadelede, 16 haberleşme görevlisi ile görev yapmaktadır." diye konuştu.
Bu yıl yangın sezonu boyunca Milas ve Bodrum'da çıkan 38 adet orman yangınında 50,58 hektar alan zarar görürken; 39 adet ziraat yangınında ise 88,68 hektar alan yandı. Toplamda 77 adet yangında 139,26 hektar alanın yandığını belirten Akkaya, son 10 yılda toplamda 610 adet yangına karşın 5157,46 hektar yanan alan olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Tüm personelimizin vefakarca çalışmaları neticesinde bu sene yangın verileri bu rakamlarda tutulabilmiştir. 2016 yılında ise toplam 112 yangında 636,22 hektar alan yandı. Bu veriler geçtiğimiz yıla oranla bu yıl yangın sayısında ve yanan alan oranında ciddi düşüş yaşandığını ortaya koymaktadır. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 7 adet gözetleme kulemiz vardır. Bunlar aynı zamanda haberleşme hizmeti vermektedir. 3 adet kulemizde kamera ile gözetleme yapılmakta, harici bir noktada da insansız gözetleme 24 saat esasına göre yapılmaktadır. Ayrıca bu sene arazi üzerinde farklı yerlere sabitlenmiş görüntüyü anında yetkililere aktaran fotokapan kullanılmaya başlanmıştır. İşletme müdürlüğümüzce bugüne değin 26 adet su toplama çukuru yaptırılarak orman yangınlarında hizmet vermekte olup, bu sene Çamovalı ve Alazeytin'e 1 er adet su toplama çukuru yaptırılmaktadır. Bu sene sonunda hizmete girecektir. Ayrıca sene sonuna kadar gözetlemede 1 adet kulemiz insansız gözetleme sistemine dönüştürülecektir. Orman İşletme Müdürlüğü olarak orman yangınlarında zarar gören alanlar yanmış ağaçlardan temizlenme çalışmaları kısmen tamamlanmış kısmen de devam etmektedir. Bu sene sonuna kadar yanan alanla temizlenerek ağaç dikimine uygun hale getirilip bu alanlar yeniden ağaçlandırılmış olacaktır. Bunun için gerekli olan tüm tedbirler idaremizce alınmıştır." - MUĞLA
Son Dakika › Güncel › Milas'ta Ateş Kuşları Görevlerini Başarıyla Tamamladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?