OSMANİYE Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki fırınlarda, depremzedeler için günlük 35 bin ekmek üretimi yapılıyor. Okul Müdürü Sibel Altun, okulların açık olduğu dönemlerde, taşımalı öğrenciler için günlük 6-7 bin ekmek üretimi yaptıkları fırınlarının 20 bin kapasiteli olduğunu, deprem sonrasında afetzedeler için bu sayının 35 bine kadar artırıldığını söyledi.
Depremler öncesi okul ve pansiyonlarda kalan öğrenci ve öğretmenler için günlük ihtiyaç duyulan ekmeği üreten Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, afetzedelerin ihtiyacını da karşılamak amacıyla üretim kapasitesini arttırdı. 20 Bin kapasiteli fırında, günlük 35 bin ekmek üretimi yapılarak, kettin farklı noktalarında kurulan çadır kentlerdeki ve yurtlarda barınan afetzedelere ulaştırılıyor.
EKMEK ÜRETİMİ SIRASINDA DEPREME YAKALANDILAR
Normal günlerde fırının taşımalı öğrenciler için ekmek üreten, öğrenci ve öğretmenlerin çalıştığı bir fırın olduğunu söyleyen Okul Müdürü Sibel Altun, Öğlenleri bilindiği gibi taşımalı öğrencilerimizin yemeğini bakanlığımız karşılıyor. Bizde 15 tatilde okul olmadığı için çalışmamıştık. Ufak tefek bazı yerler için üretim yapıp vermiştik. Depremin olduğu sabah öncesinde okullar açılacağı için ekmek üretimi yapmıştı. Gece saat 4'tü ve burada ekmek üretimi için çalışma vardı ve çalışanlar depreme burada yakalandılar. Ekmeğimizi o gün üretmiştik ve okullar o gün açılmadığı için yaklaşık 6 -7 bin ekmeğimizi o gün hemen depremzedelere ulaştırdık. Sonrasında bir gün süreyle elektrik kesintisi oldu ve o gün bekledik. Sonrasında bölgedeki elektrik sadece bizim okul için açıldı. O günden bugüne ekmek üretmeye devam ediyoruz dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN ÜRETİLMİŞTİ, DEPREMZEDELERE DAĞITILDI
Fırının 20 bin kapasiteli olduğunu ve deprem nedeniyle kapasitenin 35 bine kadar arttırıldığını belirten Sibel Altun, Burada üretilen ekmekler çadır kentlere, yurtlarda kalan depremzedelere gitmekte. Bizde bir depremzedeyiz normalde, evlerimizi kaybettik. O gün ben 7'nci kattaydım deprem sonrası biraz bekledik. Merdivenlerin tehlikeli olduğunu biliyorduk, hemen aşağıya inmedik. Aracımıza bindik ve bir süre açık alan aradık, binalar bile üzerimize yıkılacak korkusunu yaşadık. İnsanların ayak yalın, çorapsız, üstsüz o şekilde dışarıya çıktıklarını gördüm. O sıralarda sıcak bir çorba ve ekmek illaki hemen ihtiyaçtı. Hemen hava aydınlanır aydınlanmaz okuma geldim. Milli Eğitim Müdürümüze elimizde ekmeğimizin olduğunu haber gönderdim. Bu şekilde başladık, şu anda öğrencilerimiz yok ama depremzedelere ekmeklerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Sağ olsun yardımseverlerde unlarımızı gönderdiler hep, tüm Osmaniyeli depremzedeler adına onlara da teşekkür ediyorum. Okulumuz döner sermayeli bir okul, daha önce ücret karşılığı yapıyorduk ama şuanda herhangi bir ücret karşılığı yapmıyoruz. Bize unlar yardımseverler tarafından veriliyor, bizlerde ekmek yaparak depremzedelere ulaştırıyoruz diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › MESLEK LİSESİNDE DEPREMZEDELER İÇİN 35 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?