Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Çabalayarak ve çalışarak ulu çınarlar yetiştirmeliyiz. Geleceğe hazırlanmalı, öncüler yetiştirmeli, öncüler olmalıyız" dedi.
2015-2016 Akademik Yılı Faaliyet Dönemi "Medeniyet Yolculuğunda Eğitim ve Gençlik" temalı Ankara Gençlik Buluşması Programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımlarıyla Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Konuşmasına bugün 12.ölüm yıldönümü olan Aliya İzzetbegoviç'e rahmet dileyerek başlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Liderleri yetiştiren Aliya'nın, savunan adama Bosna size emanet demişti. ve Bosna'yı bize emanet etmişti. Medeniyetimizin önemli burçlarından biri olan balkanların sorumluluğunun bizde olduğunu unutmamalıyız. Oradaki temsilciliklerle bir araya geldiğimizde, dertleştiğimizde bizlere yükledikleri anlamı bir kez daha fark etmiş, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görmüştük. Oradaki insanlar umudunu buraya bağlamış durumda. Sizin birliğiniz ve dirliğiniz oranın umut ışığı" diye konuştu.
"HERKESİ KUCAKLADIK"
Memur-Sen'in, sadece sendikal faaliyet yürüten bir teşkilat değil, hizmet sendikacılığı ve değerler sendikacılığını sendikacılık tarihine sokan bir aile olduğunu vurgulayan Yalçın, "Biz Memur-Sen ailesiyiz, çıkış noktamız kendi değerlerimizdir. Bu ülkede rengine, diline şekline bakmaksızın, milletine, mezhebine bakmaksızın, gözyaşı ve alın terinin renginin aynı olduğundan hareketle, bütün milleti kucakladık. Cemaatine cemiyetine, vakfına, platformuna bakmasızın herkesi aidiyetiyle kabullendik. Türkiye'de sendikacılığın insanları ayrıştırdığı, faşist-komünist diye kamplara böldüğü bir ortamda, yüksek sesle tepki koyup, sendikacılığı hizmet boyutunda ele alan, 3 boyutlu bir direnişi ifade ettik. Biz yan yana olmuş, kol kola girmiş, bir ve diri olarak daha güçlü olmuş bir konfederasyonuyuz" ifadelerini kullandı.
"HAK VE ADALET YOLUNDA ÖNEMLİ YOL KAT ETTİK"
Yalçın, bugüne kadar hak ve adalet mücadelesinde önemli yol kat ettiklerini vurgulayarak, "Memur-Sen, 8 yıllık kesintisiz eğitimi milli güvenlik kurulu kararlarıyla tahkim edenlerin, 12 yaşına kadar cami kapısını yasaklayarak, çocukların dinle irtibatını kesenlerin, çocukların bu ülkede dinle bağı olmaması için tuzak kuranların, Milli güvenlik dersiyle biri bizi gözetliyor kamerasıyla okulları baskı altına alanların, üniversite kaplarını çile haneye dönüştüren, çocukların ağzından burnundan getiren, katsayı tuzağı kuranların tamamının tezgahını boşa çıkaran teşkilatın adıdır" şeklinde konuştu.
"SİZ VARSANIZ ORADA FERASET ve BASİRET VARDIR"
"Bu ülkede bir şeyler değiştiyse, temel haklardan söz edilebildiyse altlarında ağabeylerinizin teri var imzası, büyük bir mücadelenin izi var" diyen Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Sizler bulunduğunuz yerin liderlerisiniz, sizler varsanız oranın şekil vericileri sizler olacaksınız. Siz varsanız oradaki insanlar emniyettedir. Siz varsanız feraset, basiret ve adalet vardır. Sizler Genç Memur-Sen'in, Cesaret-Sen'in liderlerisiniz. Memur-Sen büyük bir sevdanın, büyük bir kaygının, büyük bir davanın adıdır. Sizler de bu büyük ufkun temsilcileri, taşıyıcılarısınız."
"BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇERİSİNDESİNİZ"
Konuşmasında Muhammed İkbal'in, "Yamaçlara dalıp denizi seyretme, denize gir dalgalarla savaş" sözünü hatırlatarak devam eden Yalçın, "Bu sözle İkbal'in de belirttiği gibi Memur-Sen'in ne kadar büyük bir dava olduğunu, bu dava ve bu kaygıya ortak olarak sizlerin ne büyük bir mücadele içinde olduğunuzu anlayacaksınız" diye konuştu.
"ULU ÇINARLAR YETİŞTİRMELİYİZ"
Öncülerin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, üniversiteyi 4 yıllık vaktin geçirileceği bir eğlence aracı olarak görmemek gerektiğini sözlerine ekledi. Çabalayarak ve çalışarak ulu çınarların yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Geleceğe hazırlanmalı, öncüler yetiştirmeli, öncüler olmamız gerekiyor. Ben bu yolda çabalayan ve çalışan Genç Memur-Sen Genel Başkanımıza ve bütün ekibine 'Allah işinizi kolaylaştırsın, bereketli kılsın ve sizin üzerinizden bu topluma huzuru adaleti getirsin' diyorum. Sizler sıradan insanlar değilsiniz, sıradan gençler değilsiniz. Sorumluluklarınız da sıradan olmayacak. Bu ülkede devlet millet kaynaşmasını sağlayanların ortaya koyduklarını sizler de gerçekleştireceksiniz. Sizler de bu davanın taşıyıcıları ve temsilcileri olacaksınız" ifadelerini kullandı.
Yalçın sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Bizler gençleri sahaya sürülmesi gereken aygıtlar olarak göremeyiz, bizim nazarımızda gençlik sokaktan uzak tutulması gereken, tavır ortaya koyacaksa bunu erdemli bir şekilde yapan bir gençliktir."
"BİLİNÇLİ BİR DURUŞA SAHİP GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Genç Memur-Sen'in, tevhit, adalet ve özgürlük ekseninde kurulduğunu vurgulayan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, bu anlamda insanlığın hayrına üretilmiş bütün evrensel değerleri kuşandıklarını ve vahyin kılavuzluğunda erdemli bir gelecek tasavvur ettiklerini söyledi.
Genç Memur-Sen'in derdi ve davasının farkında olduğunu söyleyen Beyhan, "Bilinçli bir duruşa sahip şahsiyetli Müslüman gençler yetiştirmek için yola çıkmış büyük bir kervanın bugünkü yolcuları olma gayretindeyiz. Memur-Sen'in Kurucu genel başkanı yedi güzel adamdan biri olan M. Akif İnan Hocamız: 'Çağı kurtarmanın bir eylemidir, Çağ dışı görünen ilgimiz bizim' diyordu. Mazide olduğu gibi 21.yy günümüzde de Çağın adil, mutlu ve huzurlu olmanın yolu şuurlu bir neslin inşa ve ihyasından geçiyor. Bunun yolu da ilimin, bilimin ve irfan'ın merkezi olan üniversitelerimizden geçiyor. Doymak bilmeyen iştahı ile İslam medeniyetinin ve insanlık ailesinin üzerine çullanan bu Haçlı ruhuna karşı seferberliğimizin temelinde elbette ki eğitim olacaktır olmalıdır da" şeklinde konuştu.
Konuşmasına "Alimin ölümü insanlığın ölümüdür" sözünü hatırlatarak devam eden Beyhan, "Üniversitelerimizde neden yeni Saidler, yeni İbni Sina'lar, yeni Gazali'ler, Yeni Ali Kuşçular yetişmiyor? Bunun hal çaresine bakmak gerekir, bize ait olan yüksek bir medeniyeti ancak bu şekilde dünya sahnesine çıkarabiliriz, ancak bu şekilde medeniyetimize yönelen saldırılara karşı çare üretme imkanı bulabiliriz" diye konuştu.
"DİSİPLİNLİ BİR ÖRGÜTLENME GERÇEKLEŞTİRDİK"
"Dünyayı değiştirebilme tahayyülü ve iradesinin hakim olduğu yapılar örgütlü yapılardır. Bu bilinçle katılımcılığı esas alan bir yönetim modeliyle disiplinli bir örgütlenme gerçekleştirdik" diyen Beyhan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Mehmet Akif İnan Hocamız 'Medeni insan örgütlü insandır' diyor. "Türkümüz dünyayı kardeş bilendir, Gökleri insanın ortak tarlası" anlayışıyla hiç kimseyi ötelemeden, bölgesel, mezhepsel, sınıfsal ayrım yapmadan bütün gençliğimizle gönül bağı kurduk ve kurmaya devam edeceğiz."
"BİRÇOK FAALİYETİMİZLE GENÇLİĞİ BULUŞTURACAĞIZ"
Programda Genç Memur-Sen'in gerçekleştirdiği faaliyetlerinden de bahseden Beyhan, "Üniversitelerde topluluk, kulüp çalışmaları, fakülteler, kantinler mescitler, yurtlar düşünce kuruluşları, temsilcilikler, vakıf, dernek ve sendika merkezlerinde, öğrenci evlerinde yürüttüğümüz sohbet, seminer, sempozyum, kitap okuma, rapor hazırlama, çalıştaylar, düşünce tarihi okumaları, Tefsir okumaları, uluslar arası kongreler vb faaliyetlerle gençlerimizi buluşturuyoruz. Bir çok kanaat önderlerini, Düşünürleri, siyasetçileri gençlerimizle buluşturduk. 13 Martta Çanakkale'nin 100.Yılı Etkinliğimizle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Kapalı spor salonunda ağırladık. Bir toplum geleceğini kitapla beslemezse o toplumun geleceği olmaz diyoruz. Her ay bir kitap okunup değerlendirilmesi yapılacaktır. 7 bölgede 7 güzel adam kütüphanesi oluşturuyoruz. Türkiye gençliği yazıyor diyor 'Unutamadığım öğretmenim' ödüllü hatıra yarışması organize ediyoruz. Türkiye'de okuyan misafir öğrencilerimizi misafir ediyor Kültürel buluşmalar tertip ediyoruz. Tecrübe istikballe paylaşılıyor diyor, Tecrübe paylaşım meclisleri yapıyoruz, özel temel okuma atölyeleri oluşturup, temel düşünce okumalar yapıyoruz, Geleceğini uyuşturma projesiyle Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadele programları yapıyor, sağlıklı bir beden için sportif faaliyetler bulunuyoruz. Buna benzer birçok faaliyetlerimizi plan ve programını yaptık gençlerimizle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.
"SADECE KENDİMİZE DEĞİL, TOPLUMA DA FAYDALI OLMALIYIZ"
KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, programda örgütlü yapıyla tanışmasını anlatarak, döneminde sendikal faaliyetlerin bu kadar gelişmemiş olduğunu ifade etti. Kişinin sadece kendisine değil çevresine ve topluma da faydalı olması gerektiğini belirten Aksu, "Bu da teşkilatlanmayla mümkündür" dedi. Sinan Aksu, KYK hakkında da gençlere bilgi verdi.
"GENÇLERİN KARAR ALMA MEKANİZMALARINA KATILMALARINI ÖNEMSİYORUZ"
Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, "Demokratik ülkelerin olmazsa olması sendikalardır. Gençlerin de bu örgütlenme modeliyle ülkenin karar alma mekanizmalarına katılmalarını önemsiyoruz. Bu tür faaliyetler gençliğin ve gençlerimizin daha fazla söz sahibi olabilmesini sağlıyor" diye konuştu.
"BU PROGRAMLAR GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR"
"Medeniyet inşa hedefimiz var ve bunun için de çabalıyoruz" diyen MEB Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin, "Bu medeniyet inşası için de gençlerin şuurlu bir şekilde yetiştirilmesi, geliştirilmesi gerekiyor. Bu programlar ve benzeri faaliyetler, gençlerin daha iyi geliştirilmesinin önünü açıyor. Eğitimci olarak Memur-Sen Konfederasyonu'nu ve Genç Memur-Sen'i tebrik ediyorum. Bir medeniyet inşa edilecekse bu entelektüel birikimle gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.
Programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Latif Selvi ve Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ve çok sayıda teşkilat üyesi, Genç Memur-Sen'li katıldı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: 'Ulu Çınarlar Yetiştirmeliyiz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?