McConnell'den Gaziantep'te Konferans - Son Dakika
Güncel

McConnell'den Gaziantep'te Konferans

McConnell\'den Gaziantep\'te Konferans

Gazikent Universitesi Turkiye'de Merhametli Üniversiteler ve Kolejler listesine girecek ilk üniversite olacaktır.

05.03.2012 11:48

Gazikent Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Kültürler arası Diyalog ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mesut İdriz'in organize ettiği, Gazikent Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 09 Mart 2012 tarihinde, Ömer Ersoy Kültür Merkezinde, saat 14.30'da ''Merhamete Doğru Gaziantep'in Rolü'' konu başlıklı konferans düzenlenecektir. Konferansa konuşmacı olarak, Amerika merkezli The International Institute For Compassionate Cities (Uluslararası Merhametli Şehirleri Enstitüsü) üyesi ve Washington Şubesi kurucu eş Başkanı Dr. Helen McConnell ve Gaziantep Müftüsü Prof.Dr. Ali Bakkal katılacaklardır. Müftü Bakkal "İslâm'da Merhamet'' konusunda sunum yapacaktır.

Konferans sonunda, Gaziantep'in Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsü listesine resmi olarak girişini sağlayacak bir protokol imzalanacaktır. Protokolün imzalanması ile Gaziantep Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsü listesine giren İslâm Dünyasındaki ilk şehir olacaktır. Yapılacak protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsü üyesi ve Washington Şubesi kurucu eş Başkanı Dr. Helen McConnell tarafından imzalanacaktır.

Proje, Gazikent Üniversitesi Kültürlerarası Diyalog ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilmiştir.

Gazikent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Kültürler Arası Diyalog ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mesut İdriz, Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsünün, insanların geniş bir yelpazede, hızlı, kolay ve masrafsız, şehir ve bölge hükümetleri için güvenilir bir imkân sunmak için gerekli olan kritik bilgi, eğitimi sağlayan din alimi ve yazar Karen Armstrong tarafından bir araç olarak hizmet etmek için kurulduğunu belirti.

Prof.Dr. İdriz, Enstitü merkezinin amacının, olumlu etkili teşvik, şefkatle büyüyen bir kültürü desteklemek ve kişilerarası ilişkiler, aile içinde, kurum ve siyasi kişiler (şehirler, ulusların, vb.) içinde şefkat tabanlı programlarda hızlı bir gelişme sağlamak için, politika, uygulamalar, finansman, eğitim, istihdam ve sağlık alanlarında destek sağlamak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İdriz, şöyle devam etti: Merhametli eylem için harekete geçmenin artık artan bir ihtiyaç olduğunu, tüm yapmamız gereken, çevremizdeki dünyaya bakmak, korku, hurafe ve cehalet zorluklarının, güvensizlik bölünmelerinin devam etmesine engel olmaktır. Etik ve pratik bir merhamet hayatı önem taşımaktadır.

Prof.Dr. Mesut İdriz ayrıca, Gaziantep'in, Uluslararası Merhamet Şehirleri Enstitüsü listesine başvurusunu geçtiğimiz yıl yaptığını, 09 Mart 2012 tarihinde konferans sonrası yapılacak protokol ile Gaziantep'in Uluslararası Merhametli Şehirler Enstitüsü listesine eklenen İslâm Dünyasındaki ilk şehir olacağını, önümüzdeki 10 yıl içinde yapacağı çalışmalar ile Gaziantep'in daha fazla bir Merhametli Şehir olacağını ifade etti.

Prof.Dr. Mesut İdriz ifadelerine şöyle devam etti: "Dr. Helen McConnell ziyareti sırasında Gazikent Üniversitesini, Merhamet Bildirgesi (Charter for Compassion) altında kurulan Uluslararasi Merhametli Üniversiteler ve Kolejler (International Institute of Compassionate Universities and Colleges) listesine ekleyecektir. Gazikent Universitesi Turkiye'de Merhametli Üniversiteler ve Kolejler listesine girecek ilk üniversite olacaktır.

''Merhamete Doğru Gaziantep'in Rolü'' adı altında düzenlenecek olan konferansı düzenlemelerindeki ana hedefin, kültürler arası diyalog çalışmalarına Gaziantep ve Gazikent Üniversitesi olarak katkı sağlamaktır. Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyi (CoE), kültürlerarası diyalogu ortak yaklaşımlarla, "kültürlerarası diyalog, bireyler arasında olmasının yanısıra aileler, toplumlar, gruplar, komşular, köyler, kasabalar ve ülkeler arasında da olmalıdır" şeklinde kabul etmektedir. AB ve CoE'nin kültürlerarası diyalog konusunda başka bir ortak yaklaşımı da, "çatışma" konusudur. "Kültürlerarası diyalogun her düzeyde toplumlar arası çatışmaları önleyeceği" öngörülmekte, CoE kültürlerarası diyalogu "barışçıl bir şekilde yaşamayı öğrenme" olarak tanımlarken, AB kültürlerarası diyalogun önemini "birlikte yaşamanın ön adımı" olarak vurgulamaktadır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel McConnell'den Gaziantep'te Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement