İstanbul'da 15'incisi düzenlenen Pazarlama Zirvesi, ikinci gününde de önemli konukları ağırladı. Avea'nın Stratejik İş Ortağı, HSBC'nin Ana Finans Sponsoru ve Ford'un Ana Otomotiv Sponsoru olduğu Pazarlama Zirvesi'nin bu yılki konuşmacıları herkesi "oyunu değiştirmeye" davet ediyor. Peter Fisk'in konferans başkanlığında devam eden zirve Y kuşağı uzmanı Joeri Van den Bergh, inovasyon uzmanı Ramon Vullings, uçan arabanın mucidi Stefan Klein ve MCT CEO'su Tanyer Sönmezer gibi isimleri ağırlıyor.
"Y kuşağı ben demiyor, biz diyor"
Y kuşağı üzerine önemli çalışmaları bulunan Joeri Van den Berg, markaların Y kuşağını nasıl yakalayacaklarına dair çarpıcı ipuçları verdi:
"Gençlerin hayatlarına ayna tutmalısınız ve onların arkadaşı gibi davranmalısınız. Y kuşağı için önemli olan hayatı kutlamak. Y kuşağı statü sahibi olurken eğlenmek istiyor, aynı zamanda onlar için katılımcı olmak önemli. Yukarıdan aşağı öykü anlatma devri bitti. Y kuşağı öykünün parçası olmak istiyor. Başarıya odaklı Y kuşağı, dünyayı yöneten ve hayalini gerçekleştiren kuşak olmak istiyor. Y kuşağı için bir hobide uzmanlaşmak ve bunu arkadaşlarından daha iyi yapmak önemli. Onlar sadece 'ben' demiyor 'biz' diyor. Markalar sosyal sorumluluk yaparken de Y kuşağına danışmalı ve onları bu hikayenin bir parçası haline getirmeli."
Game Changers Turkey ödülleri bu akşam en yenilikçi şirketleri seçiyor
Pazarlama Zirvesi'nin bu yılki en önemli sürprizlerinden biri de zirvede bu yıl ilk kez Türk inovasyon fikirlerinin en iyileri seçilecek. Bu akşam yapılacak olan "Game Changers Turkey Ödül Töreni" ile Türkiye'de fark yaratan en yenilikçi markalar ödüllendirilecek.
"Kopyala, uyarla ve kendi perspektifinden geçirdikten sonra yapıştır"
İlham verici konuşmalarıyla tanınan ve IdeaDJ olarak anılan inovasyon uzmanı Ramon Vullings, markaların daha yenilikçi olmaları için almaları gereken önlemleri özetledi:
"Kendi sektörünüzde oyunu değiştirecek olan fikir, sektörünüzün dışından gelir. Bu sebeple çapraz sektör inovasyonu çok önemli. Müşteri farklı bakış açıları görmek istiyor. Yeni fikirlere ulaşmak için kavramların kesişme noktalarını bir araya getirmek gerekir. Daha iyi sorular sormayı öğrenmeliyiz. Markalara şunu öğütleyebilirim: Kopyala uyarla ve kendi perspektifinden geçirdikten sonra yapıştır."
İki yıl içinde uçan arabalar piyasada olacak
Son 20 yılını uçan araba hayaline adayan ve bu hayali hayata geçiren Slovakyalı mucit Stefan Klein, Brisa sponsorluğunda katıldığı zirvede oyunu nasıl değiştirdiğini anlattı:
"Trafikte öndeki arabanın üstünden uçmayı hayal ederdim. Uçan arabayı yaparken bu dürtüden ilham aldım. Rüyam her zaman uçmaktı. Aeromobil'de uçak ve otomobili birleştirdim. Havacılık ve otomotiv endüstrisindeki bilgimi birleştirdim. Ekibimle beraber spor araba görünümlü hafif uçak yarattık. Havalimanı olmadan bu araç sayesinde ulaşımı sağlayabiliriz. Otopilot uygulaması olduğu için deneyimsiz pilotların da kullanabileceği bir araç. Bir sene sonra buraya bu uçakla geleceğim. Uçan arabayı iki yıl içinde pazarda satışa çıkarmayı planlıyoruz. Ancak fiyatı şimdiden kestirmek zor"
Stefan Klein'in 2 kişi kapasiteli uçan aracı havada 700, karada ise 500 kilometreye kadar yol gidebiliyor. 100 beygir gücündeki uçan araç, karada saatte 160, havada saatte 200 kilometre hıza ulaşıyor.
Son Dakika › Güncel › Markalar Y Kuşağını Öykünün Parçası Yapmalı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?