Sağlık Bakanlığı'nın, Manisa Devlet Hastanesi'ne ateş, trombositopeni (kan pıhtılaşmasında görevli hücrelerin azalması), bilinç değişikliği ve döküntü şikayetiyle başvuran 16 hastadan 6'sının hayatını kaybettiğini, hastalığın tespitine yönelik araştırmanın devam ettiğini açıklaması kentte tedirginlik yaratırken, bugün yapılan başka bir açıklama yüreklere su serpti. Yunanistan'da görülen 'Batı Nil Ateşi' salgınıyla benzerlik taşıdığı ifade edilen hastalıkla ilgili bir bulguya rastlanmadığını, benzer vakaların her yıl sıcak yaz günlerinde yaşandığını bildiren Manisa Devlet Hastanesi Enfeksiyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Selma Tosun, endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı'nın duyurduğu ve tedirginlik yaratan vakalara ilişkin Manisa Devlet Hastanesi Enfeksiyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Selma Tosun ve Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nurbanu Sezak, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuran Karadeniz ve Başhekim Yardımcısı Dr. Bingün İspur bir açıklama yaptı. Aşırı sıcaklar nedeniyle 15 gün önce bir yoğunluk yaşadıklarını, ancak şu an hastanede durumun normal olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Selma Tosun, ''Bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle çok fazla hasta geldi. Bilinç kaybı, yüksek ateş şikayetleri vardı. Bir enfeksiyon hastalığı var mı diye çalışmalarımız oldu. Bu sürekli yapılır. Hastalardan örnekler alıp Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne (RSHM) gönderdik. Bir enfeksiyon durumuna rastlanmadı. Zaten 10- 15 kişiyi etkileyen bir vakaya salgın denemez. Hastalar ilçelerden de geldi. Biz bölge hastanesiyiz. İkinci ve üçüncü derece yoğun bakımımız olduğu için hastalar bizde toplanıyor. Bir kısmı taburcu edildi. Bir kısmı serviste. Dört kişi yoğun bakımda. Fakat apandisit nedeniyle yüksek ateşi olan, kalp krizi geçiren de var bunların içinde. Bugüne kadar yapılan tetkiklerde bir enfeksiyona rastlanmadı. Bu hastaları sürekli takip ediyoruz. 15 gün sonra yapılacak tetkikler de var. Amacımız uzun vadede bölgemizde bilmediğimiz bir hastalık olmasın diye ileri safhada inceleme yapmak. Örneğin ölen altı kişiden biri yılan sokması, biri kalp krizi. Biri kışlada güneşte fenalaşıp ölen asker. Ondan da tahliller aldık, Ankara'ya gönderdik. Genelde rahatsızlık şikayetinde bulunanlar aşırı sıcaklarda dışarı çıkanlar' dedi.
Doç. Dr. Tosun, bu tür vakalarda hijyenin son dörece önemli olduğunu, sivrisinekler konusunda da gerekli önlemlerin alındığını belirterek, ''Aynı şikayetlerle altı gündür ilave bir hasta gelmedi. Şikayetçilerin arasında çocuk yok. Kadın erkek eşit sayıda. Biz enfeksiyon uzmanı olarak adını koymadığımız bir hastalık olursa tüm verileri yıllardır Ankara'ya göndeririz. Normal hayatımızı sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir şey yok' diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı, Manisa Devlet Hastanesi'ne ateş, trombositopeni (kan pıhtılaşmasında görevli hücrelerin azalması), bilinç değişikliği ve döküntü şikayetiyle başvuran 16 hastadan 6'sının hayatını kaybettiğini, hastalığın tespitine yönelik araştırmanın devam ettiğini açıklamıştı. RSHM Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, hastalığın Yunanistan'da görülen 'Batı Nil Ateşi' salgınıyla benzerlik taşıdığını ifade etmişti.
Son Dakika › Güncel › Manisa'da Rahatlatan Açıklama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?