MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, yargı paketlerinin hak, hürriyet ve adalet paketi değil, teröriste taviz paketi olduğunu öne sürdü.
TBMM Genel Kurulu'nda, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine başlandı.
Tasarının tümü üzerinde konuşan MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, davaların yargıtaydaki temyiz aşamasını ve yasa dışı eğitim kurumu, kurucu ve çalışanlarının cezadan müstesna tutan düzenlemelerinin arızalı olduğunu ve tasarıdan çıkarılması gerektiğini söyledi.
Meclis'e getirilen her yargı paketinin terör örgütü PKK'nın isteği olduğunu öne süren Türkoğlu, bu paketlerle terör örgütüne verilen hiçbir tavizin terörü geri çekemediğini ifade etti. Türkoğlu, "Yargı paketleri bir hak, hürriyet ve adalet paketi değildir, teröriste taviz paketidir" dedi.
Hükümetin tavizleri nerede ve nasıl durduracağını, milletin sabrının hangi noktaya kadar zorlayacağını tayin edemediğin savunan Türkoğlu, "Hükümetin kararsızlığı, hazırlıksızlığı ve bunlara bağlı olarak yaşadığı siyasi panik atakları, milletimiz bünyesinde büyük bir karamsarlığa, umutsuzluğa ve endişeye yol açmaktadır" ifadesini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye edep ve ahlak dersi vermeye çalıştığını belirten Türkoğlu, "Sayın Başbakan'a tavsiyemiz, boyunu aşan sularda yüzmesin. Eleştireceği konu ve kişiyi doğru seçsin"diye konuştu.
AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı Türkoğlu'nun eleştirilerine verdiği cevapta, "Biz panik atakta değiliz. Gayet rahatız, huzurluyuz, vicdanımız da yerinde. Panik atakta olan sizsiniz. Gittikçe de sınırın altına düşüyorsunuz" dedi.
MHP tabanının da yüzde 28'lik oranla çözüm sürecine destek verdiğini ifade eden Bahçekapılı, "Terörün devam etmesinden, kanın akmasından, anaların ağlamasından, gencecik fidanların toprağa düşmesinden rahatsızlığınız yoksa, buyurun yolunuza devam edin" diye konuştu.
Bahçekapılı, Genel Kurul Salonu'nda bulunmayan Başbakan Erdoğan'ın ailesine dil uzatmanın ne getireceğini milletin takdir ettiğini söyleyen Bahçekapılı, Türkoğlu'na, "Başbakanın edebini tayin etmek ve ona söz söylemek sizin haddinize ve hakkınıza değildir" diye seslendi.
BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da tasarının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu savundu.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na verilmek istenen yetkinin, Türk usul hukukunun genel sistematiğine aykırı olduğunu öne süren Dora, "Öngörülen değişiklik, usul kanunları arasında kurulan paralelliği ortadan kaldırmakla beraber, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun hakemlik ve içtihat mercisi olma konumunu da gölgelemektedir" dedi.
-Anayasa'ya aykırılık iddiası-
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise tasarıyla kanuna aykırı eğitim kurumu açmanın ve işletmenin suç olmaktan çıkarıldığını iddia etti. Bu düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu savunan Yılmaz, AK Parti iktidarının laiklik ilkesini Anayasa ve yasalardan çıkaracağını öne sürdü.
AK Parti'nin, başlangıçta Türk Ceza Kanunu'nda yaptığı değişiklikle kanuna aykırı eğitim kurumu açanlara verilecek cezanın üst sınırını artırdığını anlatan Yılmaz, "O dönemde insanları yanıltmaya ihtiyaç duyuyordunuz" dedi. Yılmaz, bir yıl sonra ceza miktarının düşürüldüğünü ifade ederek, şimdi de cezanın tamamen kaldırılacağını söyledi.
Bu düzenlemeyle yasaya aykırı eğitim kurumlarının açılıp işletilmesinin özendirildiğini öne süren Yılmaz, kanuna aykırı eğitim kurumu açmanın suç olmasının nedeninin, eğitim kurumlarını devletin gözetim ve denetim altında tutarak, eğitim hakkının kötüye kullanılmasını önlemek olduğunu belirtti. Yılmaz,
"Bundan sonra terör örgütü PKK Kürtçe eğitim, tarikatlar medrese eğitimi yapan okullar açabilecektir ve hiçbir yaptırımla karşılaşmayacaklar" diye konuştu.
İstanbul'da bir liseye çarşaflı öğrenci gittiğini iddia eden Yılmaz, AK Parti sıralarına okulda çekilmiş bir fotoğrafı gösterdi.
Terör örgütünün elinde de çocuklar olduğunu ifade eden Yılmaz, bu çocukların Özgür Suriye Ordusu için Suriye'ye gönderildiğini öne sürdü. Yılmaz, "Bu çocukların anaları ağlıyor. Nerede barış-" diye sordu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de İzmir'deki "gizli belge bulundurma" davasının ilk duruşmasını izlemeye gittiğini, ancak polisin milletvekilleri ve avukatlara engel çıkardığını, kötü muamelede bulunduğunu öne sürdü.
Davanın başlangıçta "askeri casusluk" davası olarak kamuoyuna sunulduğunu anlatan Özel, "Bir orduda 400 casus mu olur-" diye sordu. - TBMM
Son Dakika › Güncel › Mahkemeleri İhtisaslaştıran Tasarı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?