Türkiye'nin ünlü yazarı Buket Uzuner'in İngilizce'ye basılan İstanbul Blues adlı öykü kitabı, Londra Büyükelçiliği rezidansında verilen bir davetle tanıtıldı. Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz'ün evsahipliği yaptığı davete, yüzü aşkın konuk katılırken, ünlü yazar onuruna verilen davete teşekkür ederek, konuklarına kitaplarını imzaladı.
Davete, bu yıl Londra'da 3'üncüsü düzenlenen Londra Kitap Fuarına katılan çok sayıda konuk da geldi. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınlar Dairesi Başkanı Esma Civcir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Dr. İbrahim Sarıtaş, İstanbul Ticaret Odası İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, İTO Meclis Üyesi Ahmet İyioldu, İTO Uzmanı Özgür Kibaroğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, Uzuner'in kitabını basan Milet Yayınevi sahibi Sedat Turhan ile çok sayıda diplomat, sivil toplum örgütü temsilci ve üyesi de davetliler arasındaydı.
'YETERİ KADAR TANINMIYORUZ'
Büyükelçi Ünal Çeviköz, Uzuner'in çocukluk ve gençlik hayallerini kaleme aldığı 'İstanbul Bluesdan bir bölümü, canlandırarak okudu. Konukların ilgiyle dinlediği kitap, Türkçe olarak 'İstanbul'u Sevmezse Gönül Aşkı Ne Anlar adıyla yayınlanmıştı. Kitapta, usta yazar okuyucularını İstanbul dışına çıkararak, hayal dünyasına götürüyor.
Geçirdiği ağır grip nedeniyle sesi kısılan Buket Uzuner, Türk yazarların son yıllarda kitaplarını yabancı dile çevirme konusunda sıkıntı yaşamadıklarını ve şanslı bir döneme girdiklerini belirterek, kitabının tanıtımı nedeniyle daveti düzenleyen Büyükelçi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz'e teşekkür etti. Sanatçı davete katılanlara kitaplarını imzalayarak, sohbet etti. Uzuner tanıtım ardından yaptığı açıklamada, Türk edebiyatının henüz dünya da bilinmediğini ifade etti. Uzuner, Çok az Türk yazarı yurtdışında tanınıyor. Türk yazarının tanınması çok zor. Sadece dil nedeniyle değil, Türk Edebiyatı, dünyada henüz yeteri kadar bilinmiyor. Sadece, bir- iki yazar adı var. Ama mesala bir Fransız Edebiyatı var, Rus Edebiyatı var. Bunların olması için o ülkeler topluca çalışıyorlar dedi.
Geçtiğimiz yıl Uluslararası Londra Kitap Fuarı'nda 'Odak Ülke olan Türkiye, bu seneki fuara 2 binden fazla kitap ile katıldı.
Son Dakika › Güncel › Londra Büyükelçilik Rezidansında 'Istanbul Blues Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?