Kuş Serisi"Nin Tutkunları Modifiyede Sınır Tanımıyor - Son Dakika
Güncel

Kuş Serisi"Nin Tutkunları Modifiyede Sınır Tanımıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Otomobillerden görüntü Kadir Küçük konuşması Samet Akay konuşması Samet Sarığlu konuşması Detaylar ERHAN ERDOĞAN - Tofaş'ın, bir döneme damgasını vurduktan sonra 2001'de üretimine son verdiği, "Kuş Serisi" olarak adlandırılan "Şahin, Doğan, Kartal" araçların tutkunları, modifiye (değiştirme, kişiselleştirme) için satın aldıkları aracın fiyatının, birkaç katı para harcıyor.

03.04.2016 11:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Otomobillerden görüntü

Kadir Küçük konuşması

Samet Akay konuşması

Samet Sarığlu konuşması

Detaylar ERHAN ERDOĞAN - Tofaş'ın, bir döneme damgasını vurduktan sonra 2001'de üretimine son verdiği, "Kuş Serisi" olarak adlandırılan "Şahin, Doğan, Kartal" araçların tutkunları, modifiye (değiştirme, kişiselleştirme) için satın aldıkları aracın fiyatının, birkaç katı para harcıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tofaş Türk Otomobil Sanayi AŞ'nin Bursa'daki tesislerinde 1981 yılında üretimine başlanan, 2001'de üretimi durdurulan "Kuş Serisi" araçlar, aradan yıllar geçmesine rağmen hala ikinci el piyasasının en çok el değiştirenleri olarak dikkati çekerken, meraklıları modifiye işleminden geçirdikleri bu araçları sosyal etkinliklerin parçası haline getiriyor.

Özellikle gençlerin 7-8 bin lira gibi uygun fiyatlarla temin ettikleri bu araçların fiyatları, modifiye işleminden geçirildikten sonra 20 bin lirayı aşıyor, hatta kullanılan malzemeye göre daha yüksek fiyatları bulabiliyor.

Modifiyeli araçlarıyla Bursa ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli kentlerde bir araya gelen "Kuş Serisi" tutkunları, rahatça kullanabilecekleri bir pist talep ediyor.

"Her pazar toplanırız, araçlarımızı yıkarız, süsleriz"

Yalova Modifiye Center Yıkım Ekibi Başkanı Samet Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekibi kurmalarının amacının modifiye araçları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Sarıoğlu, insanlara rahatsızlık vermek istemediklerini ifade ederek, "Buradaki herkes teker teker emek veriyor. Para topluyorlar, çalışıyorlar, didiniyorlar. Yaptıkları arabalar burada. Biz bir pist istiyoruz. Düzce, Bursa,İstanbul'daki insanların da tek amacı pist. Biz de bunu istiyoruz. Zaten ortamımız belli, arabalarımız burada. Bize bir pist verilsin." diye konuştu.

Ekibin üyelerinden Kadir Küçük de bu işin kendileri için bir tutku olduğunu ifade ederek, "Biz her pazar toplanırız, araçlarımızı yıkarız, süsleriz. İstanbul ve Bursa'da etkinliklere katılırız. Oradaki arkadaşlarla buluşuyoruz. Burada bu arkadaşlarımızla bu güzel etkinliği sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu hasta işi"

Kendi aracıyla ilgili bilgi veren Küçük, şunları dile getirdi:

"Benim 98 model Doğan SLX'im var. Full orijinal. Ben kendim 16 bin lira vererek aldım bu aracı. 4 bin lira masraf ettim. O da bana 20 bin liraya denk geldi. 8 bin liraya, 20 bin liraya da araç alan arkadaşlarımız var. Bu hasta işi. 8 bin lira verip de 15-20 bin lira harcayan arkadaşlarımız da var. Ben bunu ticaret amaçlı alıp satmıyorum. "Kuş Serisi" benim için bir tutkudur."

Samet Akay da küçük yaşlardan itibaren bu tutkuya sahip olduğunu hatırlatarak, "İlk başta ufak ufak başladık şimdi iyice işin içine girdik. Aracımızı alıyoruz, istediğimiz gibi dizayn ediyoruz. Burada toplanıyoruz. Toplanıp burada kendi aramızda eğleniyoruz" dedi.

Kuş Serisi"Nin Tutkunları Modifiyede Sınır Tanımıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuş Serisi'Nin Tutkunları Modifiyede Sınır Tanımıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement